Şimdi Ara

Kaybedenler Kulübü (2011)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
1
Favori
12.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merakla beklenen Kaybedenler Kulübü’nün vizyonu için geri sayım başladı. Başrollerini Ahu Türkpençe, Nejat İşler ve Yiğit Özşener’in paylaştıkları, yönetmen Tolga Örnek’in yeni filmi Kaybedenler Kulübü’nün fragmanı sinemalarda ve internette yerini aldı.

Ana karakterlerini bir aşk, özgürlük ve yalnızlık hikâyesinde buluşturan film aynı zamanda son derece eğlenceli bir senaryoya sahip.

Kaybedenler Kulübü, duygu ve mizah yüklü konusu ve oyuncu kadrosunun gücüyle, 2011’in en heyecan verici yapımlarından biri olacak gibi görünüyor. Film, 11 Mart 2011‘de vizyonda olacak.

Fragman

• Bana yabancı gelmedi fragman, o radyoculuk falan sanki bi yabancı filmi anımsattı ama çıkaramadım ....
  • Kadrosu güzel,ikili diyalogların çok eğlenceli olmasını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bitte. -- 26 Ocak 2011; 17:54:27 >
  • Kadro güzel,fragman da hoşuma gitti.Vizyona girdiğinde,izlerim.
  • Kaybedenler Kulübü CANDIR!
    90’lı yıllarda Mete Avunduk ve Kaan Çaydamlı’nın Kaybedenler Kulübünü takip eden biri olarak merakla beklediğim bi filmdir..

not: daha evvel denk gelmeyenler ya da duymayanlar için.. bazı bölümlerinin kayıtları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolcicada -- 25 Ocak 2011; 15:51:17 >
  • Filmde makaslama kesin olucak.Grup sex sahneleri varmış ve Nejat İşler şimdiden tepki çekmesin diye fragmana koydurtmamış.Ama bu hükümet zamanında ne olur bilinmez..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adın ne

..t
  • Film vizyona girmedi henüz ben de merakla bekliyorum
    araştırırken bi video buldum
    Yiğit ve Nejat soundtrackden bi şarkıyı canlı söylüyorlar
    müziklerin filmden çok konuşulacağı dedikodusu doğru galiba

• Film bugün vizyona girdi.

Mehmet Açar'ın film hakkındaki yazısı;

90'larda çok sevilen bir radyo programı yapan iki gerçek karakterden yola çıkan "Kaybedenler Kulübü", eksikliklerine karşın ilgiye değer bir yapım. Film, yönetmen Tolga Örnek'in anlatımı ve Nejat İşler'in oyunculuğundan büyük destek alıyor.

DOKSANLI yıllar, Türkiye için büyük bir kutlama gibiydi sanki. Toplum büyük bir süratle değişiyor, 80'lerde tohumları atılan yeni değerler serpilip gelişiyordu. Amerikan usulü rekabetçi "kazanma kültürü"nün Türkiye'ye giderek nüfuz ettiği bir dönemde, sahneye kaybeden olarak ortaya çıkmayı tercih eden Kaan (Nejat İşler) ve Mete'nin (Yiğit Özşener) Kent FM'de yaptıkları radyo programı, daha başka bir dünyayı özleyen insanları yakalamayı başarmıştı. "Siyaseten doğruculuk"un, sahtelikle el ele verdiği bir dönemde, telefon açan kadınlara "Sizinle yatmış mıydık?" demeleri, programda bazen susup oturmaları, herkesin özlediği samimiyet ve dürüstlüğü yansıtıyordu.
    Tolga Örnek'in Mehmet Ada Öztekin'le birlikte yazdığı senaryo, yukarıda sözünü ettiğimiz sosyal çerçeveyi seyircinin hissiyatına bırakmayı tercih ediyor. 90'lar Türkiye'si ne yazık ki filmde yok. Seyircinin hislerine bırakılan başka önemli bir konu da, karakterlerin muhalif duruşlarının özü. Özellikle Kaan karakterinin sözünü ettiği kitaplar, yazarlar olmasa, bu durumu hissetmek pek kolay değil. Film seks, alkol, serserilik, melankoli gibi daha yüzeysel yerlerden yakalıyor iki erkek karakterini. Karakterlerin toplumla olan çatışmaları, öykü haline gelemiyor, sadece programı reytinglerde birinciliğe götüren bir süreç anlatılıyor ki bu da bir "başarı öyküsü" olduğu için aslında filmin ruhuna ters düşüyor. Programın neden toplumun farklı katmanlarına seslendiği de pek anlaşılamıyor.
    Bütün bu zaaflarına karşın "Kaybedenler Kulübü" kötü bir film değil. Kaan ile Zeynep'in (Ahu Türkpençe) ilişkisi, son yılların yerli yabancı birçok romantik filminde gördüğümüz bir güzergâhta seyretmesine karşın, Zeynep'in toplumun yerleşik değerlerine teslim oluş sürecini anlatabildiği için, filmin öyküsünü de toparlıyor. Aslında Tolga Örnek bir öykü anlatmaktan çok, iki karakterin ruh hallerini gör-selleştirmeyi deniyor. Bu karakterleri severseniz, filmi sevmeniz de mümkün. "Kaybedenler Kulübü", melankolisiyle daha çok bir halet-i ruhiye filmi. İstanbul'un hızlandırılmış gece çekimleriyle başlayan film, ekranı 2'ye, 3'e bölmekten tutun, resimli roman balonlarını hatırlatan yazılara, sıçramalı kurgulu (jump cuts) sahnelerine kadar birçok sinemasal trüğe yer veriyor.
    Şarkı klipleri, şehir manzaraları, hüzünlü çerçeveleri, Kubrick'in "Otomatik Portakal"ını hatırlatan hızlandırılmış sevişme sahneleriyle tempolu bir biçimde ilerliyor. Nejat İşler, beyazperdede bugüne kadar gördüğümüz en iyi kompozisyonunu çiziyor. Özşener ve Türkpençe de çok iyiler. Geri kalan karakterler ise bence pek iyi yazılmamış. Özellikle Rıza Kocaoğlu'nun oynadığı karakter, filmde bir karikatür gibi duruyor. Her şeye rağmen "Kaybedenler Kulübü". Türk sinemasına farklı bir hava getiren, ilgiye değer bir iş.
  • soundtrack partisi oldu heralde cd de çıkar
  • Filme giden var mı ? Bugün ben de gitmeyi düşünüyorum da. Filmden gelince yorumlarımı yazarım.
  • salı günü giderim ben
  • bu kadar keyıflı ve eglencelı olacagını dusunmemıstım fılmın
    cok kafa ıkı adamın hıkayesı
  • İnşallah makaslama falan olmaz. Gitmeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hafuyu

İnşallah makaslama falan olmaz. Gitmeyi düşünüyorum

Makaslama maalesef var.Hemde 52 dakika..Bu 52 dakikayı dvdye ekliceklermiş..Hükümet şakitlerden oluşunca sonuç kaçınılmaz oluyor..
  • Şu Ahu Türkpençe'yi hiç sevmiyorum ama onun dışında kadro sağlam.
  • arkadaşlar film gerçekten 10 numara film sakın kaçırmayın duvara karşıdan sonra izlediğim en iyi filmdi eve geldim daha hala etkisindeyim kaybedenler klubü ve kent fm gerçek size orjinal radyo kayıtlarının olduğu bir link atıyorum.

http://www.zoosland.com/trip/kaybedenler.asp
  • bugün gittim filme güzelmiş gerçekten baya beğendim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.