Şimdi Ara

Kawasaki ninja 250r

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Motor ehliyetimi yeni aldim fakat ehliyetten once azda olsa racinge binmisligim vardir. Ornek verecek olursak 600luk bir makinenin sorumlulugunun cok farkindayim. Hala bircok eksigim var ve ben bu eksiklerimi kapatmak icin kawasaki ninja 250r dusundum. Bu motorda tecrubelendikten sonra kendime 600luk bisey alabilirim diye dusunuyorum ve sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Motoru kullananlardan beklentim iyi midir koyu mudur veya izledigim yol dogru mudur sizce ne yapmaliyim yada bu tip bir motorla egitim surem ne kadar olur ? Bu sorunlarla ilgileneceginizi temenni ederek simdiden tesekkur ediyorum. İyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtburak

Oncelikle merhabalar,
    Motor ehliyetimi yeni aldim fakat ehliyetten once azda olsa racinge binmisligim vardir. Ornek verecek olursak 600luk bir makinenin sorumlulugunun cok farkindayim. Hala bircok eksigim var ve ben bu eksiklerimi kapatmak icin kawasaki ninja 250r dusundum. Bu motorda tecrubelendikten sonra kendime 600luk bisey alabilirim diye dusunuyorum ve sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Motoru kullananlardan beklentim iyi midir koyu mudur veya izledigim yol dogru mudur sizce ne yapmaliyim yada bu tip bir motorla egitim surem ne kadar olur ? Bu sorunlarla ilgileneceginizi temenni ederek simdiden tesekkur ediyorum. İyi forumlar...

• Teşekkür ederim bu bölümü biliyorum fakat tam fransız değilim azda olsa bilgim var yapmam gerekenler hakkında. Ben sadece bu bilgileri tecrübeli arkadaşlardan doğrulatıp üstüne katmak istiyorum ve şuan 2 motor arasında düşünüyorum.
    Yamaha YZF R125
    Kawasaki Ninja 250R
  • Dostum uzun süre düşünüyorsan 250lik iyidir.Yani 125 liğe göre iyidir. 125 lik bir süre sonra sıkar zaten zamanında 600 lük kullanmışsın dolayısıyla 125 yetersiz gelir tahminimce.Ama 250 lik alırsan daha uzun bir süre seni taşıyacağı düşüncesindeyim.
  • eğer kendini 250 cc ye göre yeterli buluyosan (ki bu yeterli kellimesi 150 cc de veya altındaki cclerde 15.000 km deneyimi demek) ninja 300 de alabilrsin yeni çıkıyor hem güzelde bir model daha hoş,125 lik sıkar ilerde
  • 250 rahat kullanabileceğimi biliyorum, şuan 600de alsam kullanabilirim fakat kendimi riske atmak istemiyorum biraz daha tecrübelenip işin zevkine tam varmak istiyorum. Birşey için acelem yok (geç olsun güç olmasın). Sanırım motorumu aldıktan sonra 1-2 hafta trafiğe kapalı alanda egzersiz yapacağım. Motor hakimiyetini tam sağlamak istiyorum tabi ne alacağıma karar verirsem :)
  • Motosiklet kullanmak motoru yerinden kaldırıp vites değiştirmek değildir. Soyle bir senaryo düşün: 0-100 u 3 sn olan bir makine uzerindesin önünde tatlı bir viraj var 120 km gibi bir hızla virajı alacaksın hep gittiğin yol alisiksin. VIrajdan önce hızını giriş cizgini vitesini ayarladın. Yatirdin motoru girdin viraja o da ne önünde kocaman koli ( benimkinde inanmazsin ama şu sebili vardı kamyondan düşmüş) ne yapman lazım bir sor kendine bu durumdan kurtulmak gerekli reflekslerin şu an var mi? Eğer yok diyorsan iyj ihtimalle saktlandin kötü ihtimalle arkadaşların ailene baş sağlığı diler. 125 cc ile başla arkadaşım. görüntüye takılma. acele etmeden yavaş yavaş yukselt motor hacmini. 3 senedir 600 cc kullanıyorum daha yer görmedi motor. Ama benle 1 ay arayla direk 600 cc alan arkadaşım 6. kazasını yaptı. 40 km hızla giderken düşüp 2ay ayağının üstüne basamadi. Benden bu kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sym orbit2 50cc cdi
    7 yıl önce açıldı
    CHOPPER / CRUİSER ARIYORUM
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Verdiğin cevap için teşekkür ediyorum tamamen katılıyorum sana. Her motor güven sabır ve kesinlikle tecrübe ister, bu yüzden r125 ile ninja 250r arasında kaldım. Görüntüye takılmıyorum, sizde takdir edersiniz ki her ikisinin görüntüsü alıştığımız SS şeklindedir (belki biraz daha kassız hali). Ben sadece hem eğitimimi tamamlayabileceğim hemde daha yüksek bir motora geçene kadar kendimi tatmin edebileceğim birşey istiyorum. Belki yardımcı olabilirsiniz.
  • Bende arkadaslara katılıyorum ve bende yaklaşık 4 senedir motor üstündeyim günlük falan 100 km yaparım motorum la şimdiye kadar bende 150 cc kadar kullandım biraz sıktı buda beni yeterince biniyorum zaten ve bende değiştirecem motoru bende aklımda çok araştırdım senin gibi ya Yamaha - Ya da -- Ninja 250 R arasında kararsız kaldım Şunu da katayım aklımda almak istedigim motor Honda 600 RR kırmızı rengi cok hoş bunu almak istiyorum ama bende kendimi sıkmadan ninja beni biraz daha tatmin eder diye ona karar kıldım kesin olursa alıcam yeni modelinden yoksa bu kadar sene motora bindim 600 cc gerçekten deneyim istiyor gerçek bi sürücü olmanız gerek en ufak hata dinlemiyor ninja baktıgım kadarıyla oda normal bi motordan çok farklı performansı çok yeter durumda çift silindir ile rahat 170 - 180 hıza cıkabiliyor bu da her yönden bana biraz daha yeter diyorum Yamaha 125 alsam benim 150 cc pek bi fark alamıcam biraz kullandıktan sonra sana da tavsiyem ninja güzel bir seçim olur .....

• Ninja evet :) teşekkür ederim. Ben nedense hondaya değilde yamahaya daha çok kanım ısındı en azından 600rr değilde alırsam r6 alırım diye düşünüyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.