< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 21 Temmuz 2025; 15:13:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 21 Temmuz 2025; 15:13:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yazılanları okudum; başlık sahibinin eline, emeğine sağlık. Teorik bilgi ve bizdeki yansıması hakkında güzel bir yazı olmuş ve başlık altında da güzel beslemeleri var. Biz de size firmamız özelinde bir istatistik sunmak isteriz; Yeni mezun (mezuniyetten sonra 1 yılı geçmemiş) ya da halihazırda okuyup da bizden girişim danışmanlığı isteyenlerin oranı %83 e-ticaret/al-sat, %12 yazılım, %5'u ise üretim ile ilgili danıştı. Biz bu rakamlardan katma değer üretmekten ne kadar uzak olduğumuzu görebiliyoruz. Danışmanlığı devam ettirmede ise e-ticaret/al-sat yapanların oranı %13, yazılım %90, üretim %25. Bu istatistiklerle birlikte sahip olduğumuz bilgiyle aşağıdaki iki önemli çıkarımı sizlere aktaralım;
Bu sebeple katma değer üretilebilmesi için kesinlikle eğitim şart. Ve burada da belirtildiği gibi; gerekirse orta-okul/lise düzeyinde öğrencilere bu bilgi temel düzeyde de olsa aktarılmalıdır. Rekabet ettiğimiz ülkelerde bunun çok güzel örneklerini görüyoruz. Türkiye'de ise anca son 10 yılda "Girişimcilik" adı altında bir ders üniversitelerde verilmeye başlandı ve tek motivasyonu "KOSGEB Desteği". Umarım içinde bulunduğumuz eğitim/başarı döngü verimsizliğinden bir an önce kurtuluruz. |
| _____________________________ |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 25 Temmuz 2025; 19:17:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 2 Ağustos 2025; 1:37:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 7 Ağustos 2025; 12:43:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|