Şimdi Ara

Katledilen köpeğimiz Zeytin için adalet arıyoruz. [şahıs teslim olmuştur istenirse konu kapanabilir] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
3
Favori
19.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
184 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de kopek besliyorum ama birisinin kufurlesti diye evden silah alip Pitbull'u vurup gitmesinden daha inandirici birsey varsa o da;

    kufurlesme hatta kavga vakasinin yasanmasini takriben Pitbullun saldirmasi ve elemanin da silahi ile kopegi etkisiz hale getirmesidir.


    Kopegin adini Asil (archilles) yerine sevimli sevimli Zeytin koymak maalesef kopegin dogasini degistirmiyor.


    Ne silahi ne de hayvanlara zarar verilmesini savunurum ama yazdiginiz senaryo ne bileyim cok inanilir olmamis, umarim sahis bulunur ve Mahkeme degerlendirip kararini verir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kambochian -- 9 Nisan 2021; 12:19:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kro_ze

    Hangi yurt dışında bakıcıymış? Amerika'nın bir çok eyaletinde yasaklı, Avrupa'nın neredeyse tamamında yasaklı, İngiltere'de yasaklı daha sayamadığım bir çok ülkede yasaklı. Suriye'de mi bakıcı olarak kullanıyorlar? Kaldı ki yurt dışında yaşamıyorsunuz burası Türkiye Cumhuriyeti ve buranın kendi kanunları ve yasakları var. Almazsanız, beslemezseniz, üretmezseniz o zaman bunun ne ticareti olur nede üretimi?



    Alıntıları Göster

    Rahmetli'nin adi Zeytinmis ama, isim faktorunu es gecmeyin lutfen. Zeytin isminde kopekten kime zarar gelir...





  • American Pitbull Terrier'in ve diğer ırkların test sonuçlarını aşağıda görebilirsiniz. Bir ırkı besleyen insanımısıların eksikliği ırka yüklenemez. Ha keza bu olayda da hayvanın salık olması ya da ağızlıksız gezmesi vatandaşın müdahale etmeye hakkı bulunduğu bir şey değil. Rahatsız oluyorsa polisi arasın işlem yapsınlar. Silahla hayvan öldürmek ile hayvanı salmak farklı şeyler.


    https://atts.org/breed-statistics/statistics-page1/

  • Up!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: baykus_reyis

    American Pitbull Terrier'in ve diğer ırkların test sonuçlarını aşağıda görebilirsiniz. Bir ırkı besleyen insanımısıların eksikliği ırka yüklenemez. Ha keza bu olayda da hayvanın salık olması ya da ağızlıksız gezmesi vatandaşın müdahale etmeye hakkı bulunduğu bir şey değil. Rahatsız oluyorsa polisi arasın işlem yapsınlar. Silahla hayvan öldürmek ile hayvanı salmak farklı şeyler.


    https://atts.org/breed-statistics/statistics-page1/

    Pitbull aşıkları gerçekten çok acınası.


    Sıradan bir köpek + kötü sahip ile

    Pitbull + kötü sahip birleşimlerinin sonuçları aynı diyebilecek var mı? YOK.

    Buna rağmen hala Pitbull'ları melek sahiplerini şeytan göstermeye çalışanlar var.


    Ben de her yerde kötü köpek yoktur kötü sahip vardır derim. AMA Pitbull'lar için demem.


    Çünkü Pitbull ırkı dövüştürülmek için yetiştirilmiş ve kullanılmış bir ırk. DNA'sında var bu hayvanın saldırganlık. Genlerinden saldırganlık akıyor.


    Neden çoban köpekleri çobanlık yapar? Neden av köpekleri avlanır? Neden koşu köpekleri hızlı koşar? Çünkü hem fiziksel özellikleri hem de genleri ve içgüdüleri tamamen ona uygun ve elverişlidir.


    Pitbull'lar da saldırmaya ve öldürmeye bir o kadar elverişlidir. Ayrıca SAHİPLENİLMESİ, ÜRETİLMESİ, SATILMASI YASAKTIR. Üstte bir arkadaş haber linkini atmıştı bu kanunla ilgili ona bakabilirsiniz.


    Tüm bunlara rağmen eğer bir insan gidip onca köpek ırkının arasından hepsini es geçip Pitbull beslemeye karar veriyorsa bu insana zerre saygı duymam ve art niyet ararım. Yahu bir insan neden Pitbull besler aklım almıyor dünyada başka köpek mi kalmadı git onu besle. Yasak üstelik yasak.


    Konu sahibine de geçmiş olsun. Sahibinin vurulmayıp sadece köpeğin vurulduğuna sevindim. En azından maganda gelip ikisini de öldürebilirdi neyse ki böyle bir şey yaşanmamış. Köpeğini iyi eğiten sayılı sahiplerden biriydi belki de o insan ama gene de bu Pitbull beslediğini değiştirmiyor.


    Başka bir köpel ırkı olsaydı tepkim başka olurdu.


    Not: Dünyanın en büyük hayvan hakları savunucusu kuruluşlarından birisi olan PETA bile Pitbull'lara bir Leopara nasıl davranılıyorsa öyle davranılmalı diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 9 Nisan 2021; 21:35:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt

    Pitbull tamam da Bull Terrier'de ne gördün de kusurlu yaftası yapıştırıyorsun ki? Gayet kaliteli bir tür.

    Not: Hiç bu tarz köpek beslemedim. Tamamen belgesel ve insanlar üzerinden çıkarımım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu köpeği besleyen bir tane normal insan görmedim nerde sorunlu müptezel hapçı var onlar besliyorlar en büyük sorunlarımızdan biriside da herkesin hep kendini haklı, karşı tarafı suçlu görmesi yani sen seviyorsun diye herkes köpek sevmek zorunda değil bu olaydaki normal bir köpek olsaydı belki vurulmazdı ama bana da saldırsa bende vururdum köpeğin canı insan canından daha değerli değil hukuki olarak muhtemelen vuran arkadaş inkar edecek delil olmadığından salıverilecek bende olsam öyle yapardım..

  • Adaleti burada aramaya çalışmayın hocam. Çünkü köpek düşmanları dolu burada. Hayatında bir insandan sevgi görmemiş varlıkların hayvanlara sevgi beslemesini beklemek saçmalık olurdu zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    Köpek sevip sevmemek sorun değil sevmesin bize bir zararı yok. Sadece sokak ortasında bizden bir canı koparan birisi için adalet ararken “köpek pitbullmuş eğvle eğvle” diyenlere laf anlatmak çok zor. Herkeste her şeyi biliyor sanki olay yeri incelemeler. İsteyen istediğini yazsın duvara laf anlatmakla kendimi yormayacağım. Ama bu konuda ciddi anlamda ruhsal sıkıntısı olan bir dünya insan gördüm tuhaflar cidden.
  • Hocam cok uzuldum umarim en adi sekilde o şahıs geberir . Ayrica burda yalandan yere devlete verseydin yasakli irk v.s tatavasi yapmayin once bir kaç sene hayvan yetistirin sonra yazin .Burasi mahkeme salonu degil karakterinizi belli ediyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XQS -- 9 Nisan 2021; 14:18:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Köpekle arasında husumet olsa ne olur, köpek sahibine dava açılır hakkını arar veya köpekle kendini korumak sebebiyle zarar verebilir. Bu ülkede gerçekten eğitim çöktü artık, herkes silaha erişebiliyor. Bir köpeğin evlat gibi sevilebileceğini düşününce gerçekten adınıza çok üzüldüm:(

  • Hep duyar hep duyar denilen arkadaş sanırım beni blokladı alıntı yapılmıyor.Bir hayvanı öldürmek çözüm değil demenin nesi duyar oluyor.Bu canlıların canını biz mi verdikte biz alıyoruz.Neresi yanlış bunun ? Pitbulları beslemek yasak ve tehlikeli ama bunun çözümü de öldürmek değil.

  • Konuyu açanın anlatımına göre köpeği vuran şahıs parkta otururken birde bire kalkmış, evine gidip silahı almış sonra köpeği vurmuş. Neden vurduğunu anlatamadığına göre kesin haklıdır. Yani tartışılan konuda haklıdır, köpeği vurması konusunda değil. Dolayısıyla olayın nedenini bir anlat istersen güzel kardeşim.

  • Hocam yorumlarda yazmışım keşke bir göz atsaydın. Papağan gibi tekrar tekrar yazamayacağım kusura bakmayın. Birkaç yorumda olayı görebilirsiniz.
  • Teşekkür ederiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-69A78DD4E

    Hocam yorumlarda yazmışım keşke bir göz atsaydın. Papağan gibi tekrar tekrar yazamayacağım kusura bakmayın. Birkaç yorumda olayı görebilirsiniz.

    Olayı ilk mesajınıza yazmanız gerek. Anlamak için bütün mesajları okumak zorunda kalmayalım yani değil mi? O kadar zamanımız olmayabilir. Eklemek o kadar zor değil.

  • Abimizle tartisma sonrasi gidip silah aldi kopegi vurdu.

    Sanki abinizle degilde kopekle kavga etmis gibi...

    Saldirtmislar kopegi belli ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini okumak zorunda değilsiniz tabi ama 4. yoruma kadar da gelin bir zahmet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-69A78DD4E

    Hepsini okumak zorunda değilsiniz tabi ama 4. yoruma kadar da gelin bir zahmet.

    4.yorumda olayı anlattım yaz bari ilk yoruma  

  • @#cool storm
    Bak bak torbaciyi koruyan müptezel de gelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.