Şimdi Ara

Katlanır Bisiklet Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
20.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene, Salcano Astro 210V aldım. Bazen elim kolum dolu oluyor. Bu bisikletle taşınmıyor. Ben de taşımıyorum zaten. Tabir-i caizse üzerine titriyorum Bu tarz ufak tefek çarşı pazar alışverişi sonrası kullanabileceğim bir bisiklet istiyorum. Katlanabilir, 20'' jant, alüminyum kadro. Maksimum 400-450TL. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkürler şimdiden...

•  Katlanır Bisiklet Tavsiyesi

http://www.starbisiklet.com/detay_bianchi-FOLDING-BIKE-katlanir-portatif-bisikletler_623.html

Bu modeli 2 sene önce aldım. Bazı eksiklikleri var ancak keyifle kullanıyorum. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

http://www.starbisiklet.com/detay_bianchi-FOLDING-BIKE-katlanir-portatif-bisikletler_623.html

Bu modeli 2 sene önce aldım. Bazı eksiklikleri var ancak keyifle kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Bahsettiğiniz eksikler nelerdir?

• Gidonla sele arası biraz daha açık olmalıydı. Gidon düz bir şekilde yukarı çıkıyor öne doğru eğim ayarı yapılabilse daha iyi olurdu. Bunlar tasarıma ait kusurlar. Bunların haricinde memnunum bisikletten.

Bu bromton da olduğu gibi yani.

http://www.ridein.co.uk/brompton-m3l-2011-folding-bike/

• quote:

Gidonla sele arası biraz daha açık olmalıydı. Gidon düz bir şekilde yukarı çıkıyor öne doğru eğim ayarı yapılabilse daha iyi olurdu. Bunlar tasarıma ait kusurlar. Bunların haricinde memnunum bisikletten.

Bu bromton da olduğu gibi yani.

http://www.ridein.co.uk/brompton-m3l-2011-folding-bike/

Anladım. Boyunuz kaç acaba?

• 1,75 Forum standardının biraz altı.
  • quote:

1,75 Forum standardının biraz altı.

Benim de 1,72. Keskin virazjlarda dizleriniz çarpıyor mu direksyona?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Katlanır Bisiklet Tavsiyeleri
    5 yıl önce açıldı
    Bisiklet tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Elektrikli katlanır bisiklet
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayır dizlerim çarpmıyor. Şöyle bir sorun oluyor. Dikkat ederseniz gidonun tekere bağlandığı nokta çok aşağıda ve gidon neredeyse 90 dercelik bir açıyla yukarı çıkıyor. Bu da u dönüşü gibi bir dönüş yapıyorsanız eğer diğer bisikletlere göre kendinizi daha güvensiz hissetmenize neden oluyor. Ancak unutmamak lazım bu bisiklet şehir kullanımı için, bazen toplu taşıma araçlarına da binerken yanınıza almak üzere tasarlanmış. Bu amaca da hizmet ediyor. Tabi almadan önce biraz araştırma yaptığımda Tern ya da Dahon gibi markaların uzun yıllardır bu işi yaptığını ve edindikleri tecrübeyi tasarımlarına da yansıttıklarını gördüm. Onların fiyatları bu bisikletin birkaç katı olunca da pek uzun düşünmeye gerek kalmıyor.
    Bir eksi hanesi daha açarsam eğer; bisiklet pek tanınmadığı için fazla ilgi çekiyor. Çocuklar görünce pek bir şaşırıyor.
  • quote:

Hayır dizlerim çarpmıyor. Şöyle bir sorun oluyor. Dikkat ederseniz gidonun tekere bağlandığı nokta çok aşağıda ve gidon neredeyse 90 dercelik bir açıyla yukarı çıkıyor. Bu da u dönüşü gibi bir dönüş yapıyorsanız eğer diğer bisikletlere göre kendinizi daha güvensiz hissetmenize neden oluyor. Ancak unutmamak lazım bu bisiklet şehir kullanımı için, bazen toplu taşıma araçlarına da binerken yanınıza almak üzere tasarlanmış. Bu amaca da hizmet ediyor. Tabi almadan önce biraz araştırma yaptığımda Tern ya da Dahon gibi markaların uzun yıllardır bu işi yaptığını ve edindikleri tecrübeyi tasarımlarına da yansıttıklarını gördüm. Onların fiyatları bu bisikletin birkaç katı olunca da pek uzun düşünmeye gerek kalmıyor.
    Bir eksi hanesi daha açarsam eğer; bisiklet pek tanınmadığı için fazla ilgi çekiyor. Çocuklar görünce pek bir şaşırıyor.

Sele borusunun uzunluğu nasıl? Ben biraz yüksek tutyorum sele borusunu. Kısa olunca bacaklarda ağrı falan yapıyor çünkü. Bunda durum nasıl?

• Sele borusu bayağı uzun. Zaten katlanırken içeri doğru geçiyor ve bisikleti de taşıyor. Ergonomi konusunda bahsettiklerim haricinde bir sorun yok. Selesi de rahat ayrıca.
  • Yanında taşıma olayı nasıl oluyor? Çok zor mu acaba ve özel çantaları var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ümit'in bir modeli var. Onun hakkında ne düşünüyorsunuz? 430-440tl gibi yenisi var. Fiyat diğerlerine göre makul geldi.
  • btwin hoptown 5 öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerd

btwin hoptown 5 öneririm

pahalı hocam.
  • Ben Dün Dahon C6 Eco aldım. 2 gündür aralıksız kullanıyorum. Almadan önce 3-4 ay kadar sağlam br araştırma yapıp bunu almaya karar verdim hem fiyat hem malzeme kalitesi hem kullanışlılık olarak. Dahon baya deneyimli kaliteli köklü bir marka pişman olmadım sanırım. Dün 10 km kadar kullandım fakat bugün 25-30 km arası bir yol yaptım. 2.günümde yaşadığım sıkıntı şimdilik SELE oldu. Gerçekten sele alışkın olmayınca zorlayabiliyor hahaha. Dilerim alışırım eğer yine alışamazsam sele değiştiricem. (Hemen her bisikletin selesi benzer şekilde olduğu için default olarak kaçınılmaz olarak rahatsızlık yaratabiliyor) Bakalım. Bi de ilk gün ile ilgili bir şeyler karaladım blog sayfamda. Alacak olan ya da fikir edinmek isteyen olursa buraktheweekender.blogspot.com adresinde girip okuyabilir hatta fotoğraflara bakabilirsiniz. Faydam olursa ne mutlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weekender -- 15 Temmuz 2013; 0:33:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Weekender

Ben Dün Dahon C6 Eco aldım. 2 gündür aralıksız kullanıyorum. Almadan önce 3-4 ay kadar sağlam br araştırma yapıp bunu almaya karar verdim hem fiyat hem malzeme kalitesi hem kullanışlılık olarak. Dahon baya deneyimli kaliteli köklü bir marka pişman olmadım sanırım. Dün 10 km kadar kullandım fakat bugün 25-30 km arası bir yol yaptım. 2.günümde yaşadığım sıkıntı şimdilik SELE oldu. Gerçekten sele alışkın olmayınca zorlayabiliyor hahaha. Dilerim alışırım eğer yine alışamazsam sele değiştiricem. (Hemen her bisikletin selesi benzer şekilde olduğu için default olarak kaçınılmaz olarak rahatsızlık yaratabiliyor) Bakalım. Bi de ilk gün ile ilgili bir şeyler karaladım blog sayfamda. Alacak olan ya da fikir edinmek isteyen olursa buraktheweekender.blogspot.com adresinde girip okuyabilir hatta fotoğraflara bakabilirsiniz. Faydam olursa ne mutlu.

güzel bisiklet. güle güle kullanın. fakat benim bütçemi aşar. evde bir de salcano astro 210v var. ondan daha pahalı bir bisiklet almak istemiyorum şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanak_abdi -- 15 Temmuz 2013; 10:37:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freegamezone

quote:

Orijinalden alıntı: Weekender

Ben Dün Dahon C6 Eco aldım. 2 gündür aralıksız kullanıyorum. Almadan önce 3-4 ay kadar sağlam br araştırma yapıp bunu almaya karar verdim hem fiyat hem malzeme kalitesi hem kullanışlılık olarak. Dahon baya deneyimli kaliteli köklü bir marka pişman olmadım sanırım. Dün 10 km kadar kullandım fakat bugün 25-30 km arası bir yol yaptım. 2.günümde yaşadığım sıkıntı şimdilik SELE oldu. Gerçekten sele alışkın olmayınca zorlayabiliyor hahaha. Dilerim alışırım eğer yine alışamazsam sele değiştiricem. (Hemen her bisikletin selesi benzer şekilde olduğu için default olarak kaçınılmaz olarak rahatsızlık yaratabiliyor) Bakalım. Bi de ilk gün ile ilgili bir şeyler karaladım blog sayfamda. Alacak olan ya da fikir edinmek isteyen olursa buraktheweekender.blogspot.com adresinde girip okuyabilir hatta fotoğraflara bakabilirsiniz. Faydam olursa ne mutlu.

güzel bisiklet. güle güle kullanın. fakat benim bütçemi aşar. evde bir de salcano astro 210v var. ondan daha pahalı bir bisiklet almak istemiyorum şuan.

Anladım. Tabi Salcano Astro farklı bir bisiklet. Dağ bisikleti kategorisine giriyor. Katlanabilir bisikletlerden farklı. Haliyle katlanabilirler de fiyat olarak farklı biraz. Ayrıca Teşekkürler.

• salcanoyu artık daha fazla spor için kullanmak istiyorum. katlanabiliri ufak tefek çarşı pazar alışverişi, ş.içi kullanım için istiyorum. ama salcanodan da fazla para veresim yok. ama ucuz olsun diye de kötü bişey de almak istemiyorum. sezonu olduğu için de fiyatlar düşük değil malum. bulunduğum şehir de batının hakkarisi (çanakkale). temiz bi ikinci el bulmak imkansız. durum her açıdan karışık anlayacağınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: freegamezone

salcanoyu artık daha fazla spor için kullanmak istiyorum. katlanabiliri ufak tefek çarşı pazar alışverişi, ş.içi kullanım için istiyorum. ama salcanodan da fazla para veresim yok. ama ucuz olsun diye de kötü bişey de almak istemiyorum. sezonu olduğu için de fiyatlar düşük değil malum. bulunduğum şehir de batının hakkarisi (çanakkale). temiz bi ikinci el bulmak imkansız. durum her açıdan karışık anlayacağınız

Haklısın aslında. Yani 500 600 tl verip diğerlerine göre ucuz diye de kalkıp almakta doğru değil. Sonra insanın içine sinmeyebiliyor. Öyle de bir ürün almak istemiyorsun. Anlayabiliyorum. İstanbul'da da her yerde gördüğüm kadarıyla 3 farklı bisikletçi de de aynı fiyat idi ve euro üzerinden satıyorlardı aldığım biisikleti. Öyle olunca tabi biraz daha tuzluya gelebiliyor Euro'da arttıkça her gün her hafta. Ama şöyle de bir şey var tabi almışken bi kere alıyoruz her sene bisiklet almıyoruz. İyi bir şey olsun uğraştırmasın götürsün gittiği yere kadar diye düşünerek aldığımız için. :) Ayrıca Çanakkale'ye selamlar sevgiler.

• Ne almayı düşünüyorsunuz benimde fiyat aralığım aynı sayılır kışı mı beklemeli yoksa?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.