Şimdi Ara

KATILMA-KONDENZASYON POLİMERLEŞMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konuyu karışık bulan bi ben mi varım ? :)) farkları tam olarak ne açıklar mısınız? mesela;peptit bağı oluşumu nedir?

• tepkimeye girenlerin hepsi polimerleşiyorsa katılma artanlar varsa kondenzasyondur.peptit bağları,yağ oluşumu,glikozit bağlar kondenzasyon tepkimeleridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzzmaan

tepkimeye girenlerin hepsi polimerleşiyorsa katılma artanlar varsa kondenzasyondur.peptit bağları,yağ oluşumu,glikozit bağlar kondenzasyon tepkimeleridir.

artanlar varsa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimebag--

quote:

Orijinalden alıntı: uzzmaan

tepkimeye girenlerin hepsi polimerleşiyorsa katılma artanlar varsa kondenzasyondur.peptit bağları,yağ oluşumu,glikozit bağlar kondenzasyon tepkimeleridir.

artanlar varsa?

işte artanlar varsa kondenzasyon tepkimesidir.peptit,glikozit gibi bağ oluşumda su çıkar.
  • küçük maddelerin çokça birleşip büyük moleküller oluşturmasına kondenzasyon denir.Bir de su çıkıyordu sanırım.
  • Bizim kimyacımız su çıkıyorsa kondenzasyon yoksa katılma diyordu. Tabi şimdi atlayıp ama şu tepkime şöyle hocan yanlış söylemiş diyecek zeki arkadaşlar vardır ancak ben çözdüğüm hiçbir soruda bu kurala uymayan bir tepkimeye rastlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

Bizim kimyacımız su çıkıyorsa kondenzasyon yoksa katılma diyordu. Tabi şimdi atlayıp ama şu tepkime şöyle hocan yanlış söylemiş diyecek zeki arkadaşlar vardır ancak ben çözdüğüm hiçbir soruda bu kurala uymayan bir tepkimeye rastlamadım.

nedense hep de su çıkar kondenzasyonda fazladan :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ürik Asit Artışı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler.. su olayı bende de tutuyor,tutmayanı da sormazlar heralde :D
  • illa su çıkacak diye bişey yoktu galiba. Su veya başka küçük molekküller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergenus94

illa su çıkacak diye bişey yoktu galiba. Su veya başka küçük molekküller.

Aynen. Oluşan ana ürünün yanında çıkan extra bir molekül varsa kondenzasyon oluyor, su da olabilir herhangi başka bir molekül de olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.