Şimdi Ara

katil balinalar yunussa isimleri neden katil balina?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Katil balina (Orcinus orca), Orka olarak da bilinir, okyanus yunusları ailesinin en iri üyesidir. Yayılım genişliği olarak dünyada en yaygın ikinci memelidir (insanlardan sonra) ve tüm okyanuslarda bulunur. Çok yönlü bir yırtıcıdır ve balık, deniz kaplumbağası, kuş, fok, köpek balıkları ve hatta diğer genç ve küçük yunusları yer. Bu şekilde deniz besin zincirinin en üst noktasındadır. Katil balina ayrıca diğer balinalara özellikle gri balinalara da saldırır.
    "Katil balina" adı hayvanın muhteşem ve korkusuz bir deniz memelisi olarak ününü yansıtır. Günümüzde Orka balina olarak görülmez (daha geniş anlamda tüm cetacean'ların balina olduğu geçeği dışında) ve insanlar için tehlikeli değildir. Doğada Orka'nın bir insana saldırısı kaydedilmemiştir. Bununla birlikte deniz parklarında tutsak olarak tutulan Orkaların terbiyecilerine saldırdıklarına dair raporlar vardır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Katil_balina

• Büyüklüğünden dolayı balinaya daha çok benzediği içindir muhtemelen.
  • komodor ejderi nasil ejderha degilse katil balinada katil degildir
  • Ne yunusu? Onlar balina türünden.İlk defa senden duyuyorum.Kaç kere izledim belgeselde yunuslarla kapışmalarıda var.En sevdikleri yemek yavru fok balığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

Ne yunusu? Onlar balina türünden.İlk defa senden duyuyorum.Kaç kere izledim belgeselde yunuslarla kapışmalarıda var.En sevdikleri yemek yavru fok balığı

vikide bir yunus türü olduğu yazıyor. bilemedim ben de
  • İlginç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

Ne yunusu? Onlar balina türünden.İlk defa senden duyuyorum.Kaç kere izledim belgeselde yunuslarla kapışmalarıda var.En sevdikleri yemek yavru fok balığı

vikide bir yunus türü olduğu yazıyor. bilemedim ben de

Hocam ilginç.İngilizce arattım.Birçok tartışma ve yabancı site çıktı.BBC balina olarak ele almış.Çoğu yerde tartışmaları geçiyor.Dediğiniz gibi yunus ailesinin en büyük türüdür diyor.Benimde kafam karıştı.Diğer adıda Orca (Orka) zaten. Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 10 Aralık 2013; 13:12:45 >

• Yunus balığı,fok balığı nasıl balık değilse o da ondan yunus değil.Tamamen dilimize böyle geçmesiyle alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu Parsı

Yunus balığı,fok balığı nasıl balık değilse o da ondan yunus değil.Tamamen dilimize böyle geçmesiyle alakalı

Yunus balığı, fok balığı zaten resmi bir şey değil, cahillerin uydurması.
  • beyler balinalar zaten yunus gillerdendir

edit:ters yazmisim tam tersi yunuslar balinagillerden olacakti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektal muayene -- 10 Aralık 2013; 13:56:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • katilse niye hapse atmiyolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yaşındaki kızımın okuduğu Nat Geo Kids dergisi Temmuz 2018 sayısının kapak konusu olan Orkaların Gizli Yaşamı'nda da balina değil yunus oldukları yazıyor. Ben de bugüne kadar balina olduklarını sanıyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.