Şimdi Ara

KATI CİSİMLER YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Bir küpün içinde alınan bir noktadan kenarlarına çizilen dikmelerin uzunlukları toplamı 6 cm ise küpün cisim köşegeni kaç cm'dir?--------2 kök3

2-http://sketchtoy.com/64839427 3kök3

3-Bir yüzey köşegeni ile bir cisim köşegeninin uzunlukları toplamı 2 br olan küpün bir ayrıtının uzunluğu kaç br'dir? 2(kök3-kök2)

4-Birim küpün herhangi bir köşesinin diğer tüm köşelere olan uzaklıkları toplamı kaç br'dir? 3+3kök2+kök3

• Esen yayınları 12. sınıf geometri konu özetli soru bankası sayfa 113
  • Dh ruhu öldü mü yahu?Eskiden atardım 5 dk. sonra cevapları gelirdi.
  • 1. Soru için, 6 tane yüzey var 6 tane dik var, aynı noktadan çekildiği için her iki tanesinin toplamı kenar uzunluğunu verir, 6/3=2 kenar uzunluğu iki, yüzey kosegeni 2kok2, cisim kosegeni 2kok3 geliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son soru için de birim Küpün bir köşesinin ayni yüzde olduğu 3 tane köşe var, yani 3 tanesine kenar uzunluğu kadar uzakta, 3 tanesiyle arasında kosegen var, yani toplam 3kok2, 1 tanesi ile de arasinda cisim kosegeni var, kok3, toplam 3+3kok2+kok3

• Yüzey kosegeni akok2 cisim kosegeni akok3 tür. Toplami a (kok2+kok3)=2,

A=2/(kok2+kok3) eslenigi ile genisletiyoruz ve 2 (kok3-kok2) geliyor, telden giriyorum bu kadar anlatabiliyorum, scetchtoy calismiyor telefonumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceynt -- 1 Nisan 2015; 19:01:05 >
  • Çok teşekkürler, lakin 1. soruyu anlamadım ve şu çizdiğim küplü soruyu çözmemişsiniz.Rica etsem ilgilenir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havada uçuşan cisimler ne olacak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle düşün, bi küpün tam ortasında bi nokta var ve Küpün 6 tane yüzü var, bu noktanin o 6 yüzeye uzakliklari toplami 3 tane kenarin uzunluğu kadardir, o dikleri kürdan olarak düşünüp canlandirabilirsin aşağı ve yukari degen bi kürdan,öne ve arkaya degen bir kürdan, sağa ve sola degen bir kürdan, bu şekilde 3 tane eşit kenarin uzunluğu toplami 6 geliyor, kosegen de 2kok3

Çizdiğin soruda da küp hic kesilmemis olsaydı cisim kosegeni 4kok3 olacakti,kesilen parcanin cisim kosegeni kok3 birim,o zaman K ile L arası da 3kok3 birim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceynt

Şöyle düşün, bi küpün tam ortasında bi nokta var ve Küpün 6 tane yüzü var, bu noktanin o 6 yüzeye uzakliklari toplami 3 tane kenarin uzunluğu kadardir, o dikleri kürdan olarak düşünüp canlandirabilirsin aşağı ve yukari degen bi kürdan,öne ve arkaya degen bir kürdan, sağa ve sola degen bir kürdan, bu şekilde 3 tane eşit kenarin uzunluğu toplami 6 geliyor, kosegen de 2kok3

Çizdiğin soruda da küp hic kesilmemis olsaydı cisim kosegeni 4kok3 olacakti,kesilen parcanin cisim kosegeni kok3 birim,o zaman K ile L arası da 3kok3 birim

Çok sağolun.Çok iyi açıklamışsınız.

• Cok tesekkur ederim, memnun kalmana çok sevindim kardeşim, iyi çalışmalar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.