Arkadaşlar bir iş teklifi var, KATAR DOHA da, imkanlar iyi apartman dairesi artı yemek artı ulaşım onlardan maaşım direk cebime kalacak ve USD üzerinden.
Gitmeyi düşünüyorum özellikle kriz ortamında ama nasıl bir yerdir_?
Yaşam koşulları nasıldır sıkıcı mıdır? Dubai ile yarıştığı söyleniyor. Gerçekten böyle midir? Haftasonu discoya gitmeyi eğlenmeyi seven biri olarak sıkkıntı çeker miyim? Turist çok var mı? Hep Arap mı göreceğiz_?
Nasıl bir yer merak ettim
Benim bir arkadasim uzun seneler orada kaldi. Simdi tr ye geldi. Burada is ariyor. Fazla bir sey yok. Cok beklenti icine girmeyin. Detay isterseniz kendisine sorayim. PM atabilirsin Bu arada iş ne uzerine?
İnşaat işleri... Mühendisim... Evet kendisine sorabilirsen memnun olurum. Bir Türk için hayat nasıl? Şehir sıkıcı mı? Dubai gibi mi? Sosyal aktiviteler nasıldır?
alkol alamıyorsun anca sirketinden cıkan özel izinlerle oda cok zor
quote:
Orjinalden alıntı: turker_cs
alkol alamıyorsun anca sirketinden cıkan özel izinlerle oda cok zor
yani arkadaşlarınla evde votka içemeeceksin... hmmm bir de DUBAI ile yarışıyormuş nasıl oluyorsa bu :)
Ben özel izinle filan göze batmak istemem sanırım :) Arabistan da Türklere yaptıkları belli Allahsız diye idam edilmeyi bekleyen vs. var. O yüzden gerekirse alkol kullanmayız ama diğer sosyal imkanları nasıl?
Hayat sıkıcı mı ?
İstanbuldan giden biri için cehennem hayatı mı olur?
ne bileyim, Alışveriş Merkezine gidip, orada Burger da yemek yiyip, sinemaya gidebilecek miyiz? Veya haftasonları gidilebilecek, Arabın az turistin çok olduğu discoları var mı ?
hangi firma için gideceksin...belki yardımcı olabilirim...
xxx inşaat firması için benim kuzenim 3 yıldır Katar-Doha da... eşi ile birlikte gitti.keyifleri yerindeymiş.
Türk çalışanların personel işlerine bakıyor kendisi. eşide muhasebe üzerine çalışıyor aynı firmada. ev-araba firma karşılıyor.maaş...xxx bin dolar (GEREKİRSE AÇIKLARIM) Türkiye şartlarına göre çok iyi
yanlız bu iş için kuzenimin bazı avantajları vardı Babası Ürdünlü annesi Türk. üniversiteyi falan Ürdünde okudu askerliğini Türkiyede yaptı anne-baba ayrılınca Türkiyede Turizm işi yapmıştı
Anadil seviyesinde Arapça ve ingilizcesi var...
Anlattığına göre sosyal ortamları oldukça hareketliymiş eğlenebilecekleri yerler varmış ve arkadaşları ile epey mutlular çok fazla zaten mühendis yaşıyormuş şehirde hırsızlık kapkaç yokmuş rahat ortam çünkü cezası idam arabanın klimasını açık bırakıp saatlerce markette alışveriş yaptığını ve aracına kimsenin bir şey yapmadığından bahsediyor
şehrin her tarafı yeniden yapılandırılıyormuş yani her taraf inşaat alanı alkol her yerde satılmıyormuş ama rahatca hotellerde ve bazı eğlence yerlerinde içilebilirmiş
bizim marketlerdeki gibi içki satışı yokmuş Amerikan ve avrupalı tüm marka ve restorantlar varmış
Pm Kutun dolu...@hasanmerto
Cevap...
Bizimkiler Baytur İnşaat için çalışıyor
MÜH. maaşları sanırım 1500-2000 dolar arası değişir
ama görüşeceğin şirketle her türlü detayı sonuna kadar konuş bilgi al benim sırf parası için giden ve zehir bir yaşama tabi olan arkadaşlarım var
parası için biriktireceğim yatırım yapacağım diyorsan sana kalmış çalışma şartlarını iyi öğren ayrıca ingilizcen çok iyi olmalı...
bende dusunuyordum katar lakin sevisemeyeceksek ne anlami var degmez...........
durma .mk ülkesinde ya git hemen
quote:
Orjinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ
bende dusunuyordum katar lakin sevisemeyeceksek ne anlami var degmez...........
ehueueue doğru diyor...
Arkadaşlar önerilen maaşın orada sıkıntı çekmeye değmeyecek bir meblağ olduğunu düşündüğümden reddettim. Açıkçası 2500 dolar gibi bir teklif bekliyordum bunun altı olunca kabul etmedim... Kriz etkilemiş sanırım ortalığı..
Neticede şiimdilik ülkemdeyim, yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler, özellikle Mevsim78 isimli üyemiz olmak üzere...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme