Şimdi Ara

Kat Kaloriferim ÇOKMU yakıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
32.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi bayramlar arkadaşlar merak ettiğim bir soru war sorun aslında evde mazotlu kat kaloriferi ile ısınıyoruZ ilk defa kulanıyoruz alet 24 saate 25 litre mazot yaktı.. hadi 10 LT si borulara gitti diyelim.. 24 saate 15 litre yakarmı ? günlük kaç para ya geliyor budurumda klima kulansam daha ucuza gelicek normal mi sizce ? Kat kaloriferi yağmurteknik YT24 modeli

katkaloriferinin Linki pek anlayamadım ben

katkalorifer linki

• Bizde 10 senedir yağmur teknik(tam model bilmiyorum) kat kaloriferi kullanıyoruz daha doğrusu kullanmaya çalışıyoruz. Klima aldığımızdan beri misafir, bayram çok soğuklar vs dışında yakmıyoruz lt hesabın bilmiyorum ama normal kullanımda kışı 2-3000 YTL ile ancak çıkarırsınız. Ben izmire göre diyorum bulunduğunuz ile göre değişir. Doğalgaz varsa doğalgaz alın yakın zamanda gelmeyecekse iki klima yada kömürlü kat kalorifeli alın.
  • ozamn tasaruflu bir ısınma sistemi olmuyor bu bizde de iki klima war fakat sadece iki oda ısınıyor 140m kare ev için klama yeterli değil kat kalörüferi güzel ama tuzlu. en iyi cözüm kömürlü sistem fakat kirada olduğumuz için yeni bir alet almak mantıksız. klimalarla idare edeceğiz
  • Tek başına kılima evi ısıtmaz havayı ısıtır. Bütün eşyalar buz gibi olur. Kaloriferi düşük kapasite yak...Ilık ayarda veya yarım ayarda...kısık ateş.....Üstünü kılima ile tamamla....Kılimayıda kısık çalıştır...iki yarım bir bütün....eder....hesabını yap....3 alternatif var....tamamı kat kaloriferi-tamamı kılima- melez ısıtma.. yarım yarım....

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • Eviniz bir de 140 m2 ise mazotlu kat kaloriferi çok pahalıya gelir. İsterseniz taskafanın dediği gibi kullanın ama klimalarınızın markası btu değeri nedir bilmiyorum ama klimaya bağlı olmakla beraber her durumda klima daha ekonmiktir. Klimanın yetmediği zamanlarda kat kaloriferini çalıştırın. aama çok soğuk havalarda klimanız kaliteli bir şey değilse verimsiz çalışacaktır bu günlerde hiç çalıştırmayın illa elektrikle ısınacaksanız elektrikli soba kullanın. Fazla kullanmadığınız oda varsa kapalı tutun klimayı sadece gerektiğinde kullanmak yerine gündüzde açık tuttarsanız(evde gündüz kimse yoksa bir şey diyemem) daha kolay ısıtırsınız yoksa durup durup akşam işten gelince klimayı çalıştrırsanız klima duvarları havası eşyası buz gibi olmuş evi ısıtamaz.
    Bir başka yolsa eğer evde 3-4 sene duracağınız kesinse kömürlü kat kaloriferi alın.Ben daha önce odun kömür işi yaptığım içim biliyorum 2-3 senede kömürlü kat koloriferinin parasını çıkarırsınız hemde kemikleriniz ısınır. Kendinden yüklemeli köm. k.k. alırsanız ithal fındık kömürle kullanırsanız fazla külde çıkmaz kendisi otomatik yükleme yapacağı için uğraşmazsınız,bulunduğunuz yere göre değşir ama en erken 2-3 günde bir kül dökersiniz.

• Klima bu havalarda kesinlikle verim alamazsın. Yanlız bayağı kaliteli klima olursa birşeyler olur. Bende var yeterli gelir. Daha önce kalıtesiz vardı birşeye yaramıyordu.
    Mazotu biraz fazla yakıyor gibi. Birde iki oda yı yakıyorsun bence verimli olmaz. En azından evin %60 nı ısıt başka türlü ısınamazsın.
    Evde yalıtım yoksa fazla da uğraşma derim. Çünkü önce yalıtım. Suyun altında deliksiz kova yoksa kovayı dolduramazsın. Unutma..

http://www.pus.com.tr/stratford-boiler/index_TR.html

Hammaddesi dahil tamamen Ingiliz yapımı bu kat kalorifer sobası dahili termostatı boylerin su sıcaklığını kontrol ederek gerektiğinde sobayı otomatik uyutuyor ve sistem daha da verimli oluyor.

Üstelik döküm şömine soba görünümü olduğundan, evin dekorunu tamamlayan bir unsur olacak. Benzersiz kendini temizleyen cam sistemi sayesinde ışıl ışıl camın ardından alevi isleme zevki yaşarken, evinizin radyatörlerini de ısıtacaksınız.

Kat Kaloriferim ÇOKMU yakıyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıcak klima yakıt yakar mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Arabam çok yakıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.