Şimdi Ara

Kasten Bıçaklama Süreci

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2~3 ay önce bir kavga olmuştu daha doğrusu şöyle gerçekleşti. Arkadaşlar bana gezmeye gidiyoruz bir arladsşla konuşucaz dediler bende gezeyim diye yanlarına gittim bir baktım kavga başladı. Bir çocuk bana vurmaya çalıştı hafif eğilip omzuna vurup kaçtım.Ertesi sabah polisler geldi aldı götürdü arkadaşım biri belinden biri bacağından 2 kişiyi bıçaklamış Bizde şüpheli olarak ifade falan verdik savcıya çıktık ve savcı beni serbest bıraktı arkadaşımı ise mahkemeye sevk etmiş.Tedbirli serbest kalmış arkadaşımda.Artık ona arkadaş bile demiyorum gerçi başımı yaktı.Sonra çocuk şikayetçi olmamış ve kamu dava açıyor sizce bıçaklayan kişinin ve benim akıbetim ne olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Size birşey olmaz eğer arkadaşın sana iftira felan atmazsa. Onada 1 ay fln ceza verirler onuda para cezasına çevirirler diye tahmin ediyorum ama belli olmaz mahkeme daha ağır bi cezada verebilir belki

• Teşekkürler benim olaya el ve ayak darbleriyle katıldıgımda söz ediyor iddianame bunun sonucunda bişey çıkar mı?

• Sana bişey olmaz da inşallah sabıkaya işlenmez

• onu araştırdım fakat mahkemeden bir ceza çıkması gerekiyor sanırım.Ve ertelemeli ceza çıkarsa da işlenmiyor.

• Bacağa vurulan yaralamaya,Bacak ustu ise adam öldürmeye giriyor.En iyi ihtimal 5 yıl infaz alır..
  • Tanıdık vardı.2006'da bir olay olmuş, bıçaklamış.Daha sonradan şikayet filan geri çekilmiş, fakat kamu davası açılmış.Kasten adam yaralamadan.Bel yukarısı olduğu için 6 yıl ceza aldı.Geçen tutuklandı.Bütün avukatlar garanti 2 sene yatacak en az diyorlar.Bel aşağısı ise pek bir şey olmaz.Fakat bel yukarısı ise ölüme teşebbüs oluyor sanırsam ve cezası ağır....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayati tehlike diyor bunu yapan arkadaş 18 yaşından küçük.Ben her olasılığa karşı ses kaydı falan alıcam suç benim üstüme kalmasın diye Avukata danıştım sana bişey olmaz dedi.İddianamede benim için el ve ayak darbeleriyle katılmıştır diyor.Fakat sadece omzuna vurmuştum.Neyse inş arkadaşım ceza alır.Senin yanında ne arıyor bıçak.

• Başka fikirler için up ben kendimi merak ediyorum.
  • Arkadaşım sen vurmuşsun ama o sana vurduğu için vurmuşsun. Sen serbest kalırsın hiçbir şey olmaz merak etme. Hem haksız tahrik hem meşru savunma hâli mevcut için rahat olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

Arkadaşım sen vurmuşsun ama o sana vurduğu için vurmuşsun. Sen serbest kalırsın hiçbir şey olmaz merak etme. Hem haksız tahrik hem meşru savunma hâli mevcut için rahat olsun

Sağolun hocam içimi rahatlattınız.Zaten bıçaklanan taraf başlattı kavgayı ben bayağı korktum hakim karşısında falan ne yapıcam daha ilk deniyimim.
  • Arkadaşım hakim karşısında olmak arkan kuvvetli değilse çok zordur. Ben duruşmaya dışardan katıldım sırf izlemek için onun bile gerilimi var. Yalan söyleme ne biliyorsan onu anlat. Hiçbir zaman kötü niyetli olduğunu çaktırma, pişman olmasan bile pişmanım de :) hem sen de karşındakini şikayet edebilirsin. Hatta etmeliydin bence. O durumlarda genellikle şikayetler karşılıklı geri çekilir.

• Bende darp raporu dahi yok çocuk bıçaklanmış şikayetçi olmam ne kadar doğru olur ki hocam.Formaliteden olduğu anlaşılmaz mı?Zaten bu bir kamu davası şahsımıza özel dava açılmadı yani.Hakim karşısında ne biliyorsam anlatıcam.Bana vurduğu için vurdum başkada bişey yapmadım diycem.Kavga esnasında bir esnafla konuşuyordum ben zaten bunu da söylesem mi ki.Kavga sonrası da olay yerinde kaldım sonra gittim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.