Şimdi Ara

KASMA SORUNU YARDIM ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar format atmama rağmen sistem hala tıkanıyor kasıyor. Şöyle bir resim çektim. İşlemciler tam manasıyla çalışmıyor olabilir mi acaba. CPU1 ve CPU3 beklemede diyor. Sistem yüksek performansta. Kasma sorunu yapmaya başlayınca eğer müzik de çalıyorsa sanki patlayacak gibi çızırtı yapmaya başlıyor. (kasma + Çızırtılı ses)
     KASMA SORUNU YARDIM ACİL

• erjonh58 E kullanıcısına yanıt
    beklemede olmasına rağmen %100 görünmeleri bana yüksek performans modunun ayarlarında bi sorun olduğunu düşündürdü. belki tüm sorununuzun çözümü değil ama şunu bi kontrol eder misiniz:

pil simgesine sol tıklayın -> diğer güç seçenekleri -> yüksek performas modunun yanındaki "plan ayarlarını değiştir" kısmına tıklayın -> gelişmiş güç ayarlarını değiştir -> gelen menü de en aşağıda "işlemci güç yönetimi" var. ordan "en düşük işşlemci durumu" var. o muhtemelen prize takılı iken %100 olacak şekilde ayarlı. bu durumda iş yapmazken bile işlemciye elektrik yüklenip %100 de çalıştırılmasına ve ısınmasına neden olup performans kaybına neden olur. eğer %100 ise onu %5 yapınız (zaten pilde öyle ayarlıdır, eğer "pilde" ayarı %5 değilde %10 falansa, prizdeyi de öyle yapın) bu minimum durum ayarı olduğu için işlemci hep %5 kalacak demek değildir. çalışmadığında %5 e kadar düşebilir, dinlenebilir demektir. maksimum zaten %100 ayalıdır yine. performans gerekince yükselir. bi ara bende de böyleydi, boşta 55-60 derece civarıydı hep, sonradan farkettim şimdi 35 derece anca oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 22 Mart 2015; 20:46:09 >

• Kardeş ilgin için çok teşekkür ederim. Dediklerini zaten denemiştim. Ama "beklemede" diye bir yazı var işlemcilerde hala bunu kaldıramadım. Sürekli kasmalar yapıyor sorun galiba bu cpu ların çalışmamasından dolayı. Ne dersin cpu lar şuan çalışmıyor demi.
  • erjonh58 E kullanıcısına yanıt
    işlemciniz intelse onlar muhtemelen hyperthread teknolojisi ile gelen mantıksal işlemciler. yani fiziksel olarak yoklar. 2 çekirdek, 4 mantıksal işlemcidir. eğer chipset sürücüsü vs sıkıntılı veya yüklü değilse bi sorun olabilir. formattan sonra atlamış olabilirsiniz.

edit: görünümler kısmında küçük seçtiğiniz için resmi yanlış yorumlamama neden olan bi hata olmuş hocam işlemcinin yanında %100 yazınca, maks çalışıyor sandım ama tablonun %100'ünü belirtiyormuş. büyük görünüme alınca gördüm. beklemede yazsa da o çekirdeklerde de zaman zaman işlem olmuş, sizin attığınız resimde, grafikte görülüyor. beklemede yazması dediğim gibi hyperthread ile gelen mantıksal işlemciler olmalarından olmalı, bende de öyle yazıyor çünkü. benim attığım resimlerde de göreceksiniz, beklemede yazsa da işlem de yapmış. sizinkiler de böyle

normal bi durum sanırım. daha bilgili birisi el atarsa güzel olur.

KASMA SORUNU YARDIM ACİL KASMA SORUNU YARDIM ACİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 22 Mart 2015; 20:58:29 >

• Aynen sizde de böyle şeyler var hocam. Neyse bu kasma sorununa başka çözümler arasam iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.