Şimdi Ara

Kaskosuz arabaya binmek (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
12.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chnbs

Küçük düşünüyorsunuz.5 sene vermese o hasarı karşılarmış zaten.Tabi zaten tüm kazalar önden arkadan tıklamalardan ibaret ya!Bunun içinde kan parası var,kamu malı var,seli var,yangını var... Hangi birini ödeyebileceksiniz acaba!

Alıntıları Göster
    Kişiden kişiye değişir bencede gereksiz bir şey ben hız yapmam arabamı kapımın önüne çekerim bütün kapıları sürekli kontrol ederim. Benim yapcam en büyük kaza tampon değişir koporta Düzeltilir bunlar için kasko yapmak boşa paradır bence zaten biride gelip bana çarparsada sigorta karşılıcak zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: A380

peki kaskolu bi aracı satarsam yerine de başka bi araba almazsam ne olacak kaskom yanacakmı verdiğim para ölüyormu

yerine başka araba alsam o arabaya devir oluyor diye biliyorum

1 senelik kasko yaptırıpta 3 ay sonra da para lazım diye arabayı satınca kasko elimizdemi patlıyor

Patlamıyor tabi ki.
    Aracın satışı yapıldığı tarihte, noter satışı ile birlikte sigortanızı yaptırdığınız acenteye evrağı iletip gün esasına göre Satıştan iptal zeyilnamesi yaptırıp kasko ve trafik poliçenizden kalan paranızı alırsınız.

Ayrıca ;
    Aracın kasko bedelinden ziyade,

Sürücünün geçmiş dönem bilgileri + Aracın Tipi + Sürücünün Yaşı + Cinsiyet + Aracın plakasının bağlı olduğu il + Aracın marka/model tarifesi etkilidir.
    Örneğin 2012 yılında X markanın Y modelinden 100.000 araç sigortalanıp 80.000 araç hasar alırsa Y modelin fiyatı yüksek çıkacaktır.
    Keza araç bedeli ucuz olupta parçaları aşırı pahalı olan araçlarda var.

Örneğin ; 98 model Avrupa bir aracın 15.000TL'lik değeri varken, bu aracın önden bir kaza yapıp yetkili serviste ön tampon+kapuk+2far+sis farı+ön cam değiştiğini varsayarsak minimum 5-6.000 TL gibi bir rakam çıkacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: PAŞA&ESES

Kişiden kişiye değişir bencede gereksiz bir şey ben hız yapmam arabamı kapımın önüne çekerim bütün kapıları sürekli kontrol ederim. Benim yapcam en büyük kaza tampon değişir koporta Düzeltilir bunlar için kasko yapmak boşa paradır bence zaten biride gelip bana çarparsada sigorta karşılıcak zaten.

Sizin kusurlu olarak kaza yapmayacağınızı varsayalım. Peki ; Park halinde çarpılma + yangın + sel su baskını + terör grev vb. durumlarda ne yapacaksınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenze

quote:

Sizin kusurlu olarak kaza yapmayacağınızı varsayalım. Peki ; Park halinde çarpılma + yangın + sel su baskını + terör grev vb. durumlarda ne yapacaksınız ?

dedikleriniz olabilir ama %1 bile şansı yok park halinde çarpılma çok az yangın çok daha az sel suyu zaten benim arabayı koydum yerede olması imkansız törör bölgesindede yaşamıyorum. şimdi ben bunların olması %0.00001 oldugu için yılda bin tl çöpe atamam

• quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

arkadaşlar bilmediğim için soruyorum.

aracıma kosko yaptırdım diyelim herkezin yaptırdığı standart kasko ek mek yok.
    benim aracım 30.000 tl lik gittim 300.000 tl lik araca çarptım suçluyum benim aracımda 7.000 karşı tarafın aracında 70.000 hasar çıktı.
    1-karşı tarafında kaskosu varsa ne olur.
    2-karı tarafın kaskosu yoksa ne olur.

Sigortacı olarak doğru cevap verelim ki, ona göre bilgilenin.

Kasko poliçenizde yer alan İMM (İhtiyari Mali Mesuliyet) teminatınız çok önemlidir. Genel olarak piyasada 15.000TL / 30.000TL ve maksimum 50.000TL olarak verilmektedir. Bu limit ne kadar yükselirse poliçe priminiz o kadar artar. Genelde sigortacılar poliçe primi düşük tutsun satış yapalım mantığı ile bu limiti düşük tutarlar. Sizde büyük bir hasarınız olmadıktan sonra bu teminatın ne kadar değerli olduğunun farkında olmazsınız.
    Şuan için güncel olarak bu teminatı sınırsız (2.000.000 İkimilyon TL) olarak fark almadan veren tek bir şirket var. Burada yazamam, reklama girmesin.

Şimdi gelelim can alıcı noktaya ;
    Sizin aracınız kaskolu. Asli kusurlu olarak bir araca çarpıp zarar verdiniz.
    Trafik sigortanız ve kaskonuz var.
    Trafik sigortası güncel olarak 22.500-TL ödeme yapıyor.
    Kaskonuzda da İMM limitiniz 30.000-TL olduğunu varsayalım ;

Vurduğunuz araçta 70.000TL hasar mevcut.
    Trafik sigortanız : 22.500TL
    Kasko İMM limitiniz : 30.000TL
    Toplam limit : 52.500TL

Arada kalan fark : 17.500TL

Eğer karşı tarafın kaskosu varsa, karşı tarafın sigorta şirketi trafik sigortanızdan 22.500TL alacak, geri kalan 47.500TL'yi kaskonuzun olduğu şirketten taleb edecek. Kaskodaki limitiniz 30.000TL olduğu için ya sizin şirketiniz 47.500TL'yi ödeyip kalan 17.500TL'yi Hukuk Servisi ve avukatları aracılığı ile size rücu (taleb) eder ya da limitiniz olan 30.000TL'yi öder, kalan 17.500TL'yi karşı tarafın sigorta şirketi sizden taleb eder.
    Sonuç itibari ile limitinizden arta kalan rakamı mecburi olarak siz ödeyeceksiniz.

Karşı tarafın kaskosu yoksa sizin şirketiniz limitler dahilinde öder, kalan rakam için karşı taraf ile mahkemelik olur, mahkeme kanalı ile ödeme yapmaya mecbur kalırsınız.

Özetle, kasko önemli olduğu kadar yaptırmış olmak için yaptırılan kaskoların hasar sonrası geri dönüşleri acı olabilmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.PAŞALI

quote:

Orijinalden alıntı: frenze

quote:

dedikleriniz olabilir ama %1 bile şansı yok park halinde çarpılma çok az yangın çok daha az sel suyu zaten benim arabayı koydum yerede olması imkansız törör bölgesindede yaşamıyorum. şimdi ben bunların olması %0.00001 oldugu için yılda bin tl çöpe atamam

Alıntıları Göster
    Bu devirde kaskosuz araba kullanmak cesaret ister.Trafikt ehergün son model,lüks bir dünya araba görüyorum.İnsalık hali,olmaz diye birşey yok.Hiç beklemdiğin şekilde bir anda oluyor kazalar.Adı üstünde,kaza...Eğer arabaya 40-50 binden fazla para verebiliyorsan kaskoya vereceğin paranın hesabını yapmıcaksın...

• quote:

Umarım düşündüğünüz gibi olur herşey ve madur olmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

kasko yaptırmadan arabaya binmek ne derece doğru. yıllık 2000 lira verip kasko yaptırmam diyenler var. o parayı 5 sene versem zaten kaza bile yapsam tamir masrafını çıkaracanı söyleyenler var. bugün bikaç arkadaşla tartıştım. 50 binlik arabasına kasko yaptırmıyor. gereksiz görüyor. iddialarını çürütemedim.

Şanslı bir insansan kaskoya gerek yok ama benim gibi birisiysen kasko süresi bittiği dakikada araba pert olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgndgn2

quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

quote:

Orijinalden alıntı: dgndgn2

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bilmediğim için soruyorum.

aracıma kosko yaptırdım diyelim herkezin yaptırdığı standart kasko ek mek yok.
    benim aracım 30.000 tl lik gittim 300.000 tl lik araca çarptım suçluyum benim aracımda 7.000 karşı tarafın aracında 70.000 hasar çıktı.
    1-karşı tarafında kaskosu varsa ne olur.
    2-karı tarafın kaskosu yoksa ne olur.

sen kusurluysan karşı tarafın hasarı senin kaskondan değil trafik sigortandan karşılanır. Senin kendi hasarını sen kendi kaskondan karşılarsın.

ama 70.000 hasar çıktı trafik sigortası ne kadarını karşılayacakki?
    peki full mull bir çeşit kasko varmı ferrariye vurup suçlu olsak dahi karşılayan?
    varsa standart 2.000 olan kasko bu seçenekle kaç olur.

Bakınız ne olursa olsun kusur sizdeyse sizin kaskonuz hiç bir işe yaramaz. Sizin trafik sigortanız her türlü hasarı karşılar. 70bin olsa bile.

Bu kadarda yanlıs bilgi verilmez yahu yapma etme...
    Sigorta 70bin karşılarmış hey allahım...

Doğru bilgiyi siz verin madem öyle?

2-3 mesaj üstte doğrusu yazmakta zaten...
    Yine söyliyim sigorta belirli bir miktarı karşılar... 70.000 lik hasarda karşı tarafın 25.000tl'lik masrafını karşılar gerisi senin cebinden çıkar...

Yanlış bilgi için özür dilerim. Biz genelde işlemlerin uzun sürmemesi adına trafik sigortası hasarlarını araçların kaskolarından başlatıyoruz ve kasko karşı tarafın trafik sigortasından rücu ediyor. Bu yüzden bu zamana kadar bir aksilik çıkmadı kaldı ki bu kadar büyük çaplı bir hasarla da karşılaşmadım.

• quote:

Küçük düşünüyorsunuz.5 sene vermese o hasarı karşılarmış zaten.Tabi zaten tüm kazalar önden arkadan tıklamalardan ibaret ya!Bunun içinde kan parası var,kamu malı var,seli var,yangını var... Hangi birini ödeyebileceksiniz acaba!

Alıntıları Göster
    ferrarim olmadığı sürece kaskoya yılda bi kez servet kaptırmam!buynun akıl dışı olduğunu düşünüyorum.Tek bi yerde sıkıntı var kaskosuzluğun oda arabanın çalınma olayı.Oda risk artık...yoksa kurallara uyduktan sonra zaten sorun yok.Ben suçlu olsamda kasko ödüyor diye para veren insanlar varmış demekki :) tuaf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtualdjcubase -- 8 Mayıs 2013; 21:27:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: virtualdjcubase

ferrarim olmadığı sürece kaskoya yılda bi kez servet kaptırmam!buynun akıl dışı olduğunu düşünüyorum.Tek bi yerde sıkıntı var kaskosuzluğun oda arabanın çalınma olayı.Oda risk artık...yoksa kurallara uyduktan sonra zaten sorun yok.Ben suçlu olsamda kasko ödüyor diye para veren insanlar varmış demekki :) tuaf

Alıntıları Göster
    büyük cesaret örneği örneğin İstanbul şartlarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 8 Mayıs 2013; 8:07:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

büyük cesaret örneği örneğin İstanbul şartlarında

Alıntıları Göster
    Attraction arkadaşımızda 6 araç vardı sanırım ve hiç birine kasko yaptırmamıştı. (forum net okuduğumu hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Kaskosuz biniyorum..
    Yine Allah korusun diyelim de, bişey olursa cebinden yaptırırım.. Çalınırsa veya pert olursa gider başka araç alırım.. Sorun değil..

Yukarıda bir arkadaş 250 bin tl tazminat ödendiğini yazmış.. Zaten trafik sigortamın kişi başı 225 bine kadar ödeyeceği yazıyor poliçede..

+1
    Dinen caiz değil , araştırın isterseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Clio 1 de kasko yaptırmamıştık. Su kanalından atlayıp alt takımı komple parçalayana kadar. Fransadan bisürü parça gelmişti zamanında baya para ödemiştik.Arabanın parasına yakındı.

Ama şimdiki aracımda kendim kasko yaptırıyorum 4 senedir.Daha öyle işe yaramadı bi tane ufak 500 TL lik kaza dışında başkada bişey yok..

• Kaza aninda trafik sigortasi karsi tarafida bizide karsiliyor mu yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sas34

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Kaskosuz biniyorum..
    Yine Allah korusun diyelim de, bişey olursa cebinden yaptırırım.. Çalınırsa veya pert olursa gider başka araç alırım.. Sorun değil..

Yukarıda bir arkadaş 250 bin tl tazminat ödendiğini yazmış.. Zaten trafik sigortamın kişi başı 225 bine kadar ödeyeceği yazıyor poliçede..

+1
    Dinen caiz değil , araştırın isterseniz

caiz olmayan nedir
  • quote:

Alıntıları Göster
    senelerdir kasko yaptırırım.
    ama islami açıdan sıkıntılıymış. bu sene yaptırmayacağım

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/8045/kasko-caiz-mi.html

• quote:

Alıntıları Göster
    aracın modeline göre kasko yapılması lazım bence. şimdi bir fiat ile fordun parça fiyatı aynı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

senelerdir kasko yaptırırım.
    ama islami açıdan sıkıntılıymış. bu sene yaptırmayacağım

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/8045/kasko-caiz-mi.html

Duyarlı olduğunuz için teşekkür ederim :-)

• Bizde jeep var 4.7 yillardir kaskosuz bineriz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.