Bildirim
Kasko ile ilgili bir saçmalık :(
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bi kere bu istatistiği nasıl yapmışlar acaba Türkiye de citroenden sayıca fazla olan bi dünya marka model varken citroen lerin ilk sırada yer alması ilginç doğrusu. Acaba kaza yapan araçların toplam araçlara oranına göre mi böyle bir istatistik yapmışlar.
başka bir husus citroen lerin görüş alanı mı yetersiz, veya frenlerinde sorun mu varda ilk sıraya yerleşmiş.
yoksa yedek parçaları yüksek maliyet gerektirdiğinden kasko ücretlerini yüksek tutuluyor çok kaza yaptıklarına yönelik söylenti çıkartılıyor.
neyse chino arkadaşımız cevap verir şimdi bize. -
Hayır ençok kazayı yapanlar citroen kullanıcılarıymış ,Çok ilgincime gitti ya böyle bişi olabilir mi?ama oluyomuş -
bazı sigorta şirketleri risk analizlerine girerek riskli durumdaki bazı konularda farklı işlemler yapabiliyorlar..örneğin 96 model toyota corolla nın kasko primi yıllar geçtikçe düşeceğine artıyor..sebebi de araç yaşlandıkça kaza riskinin daha fazla olacağı..ama ortada bilimsel bir veri yok tabii..citroen örneği de böyle birşeydir..citroen zaten satışlarda üst sıralarda olmayan bir model..neye göre istatistik yaptılar ben anlamadım.. -
Belki oran olarak en cok kaza yapanlardir. Sayi olarak degil. -
sigorta sirketleri zaten istatistiklerle calisirlar..
bi risk analizi olustururlar...
eger en cok kazayi citroenler yapmissa kasko fiyatlari yuksekdir zaten.. -
öğrenci adama bu yapılmaz ..
zaten maddi durumunun modifiye olaylarından dolayı top atmak üzere oldugunu veya attığını tahmin ediyorum
cilikka yaz dilekçeyi at benim pm e bende altına imza atacağım .. faxlayacağım güneş sigorataya
bundan emin ol
kul hakkı yemek günahtır -
euro ncap çıkana kdr, hangi firmanın araçları dünya üzerinde kaza başına ölü sayısında liderdi biliyormusunuz... Citroen... son model otoları güvenli olabilir ancak şirketin geçmişten gelen bir imajı var + fransız otomobillerinin(burada üretim olanlar hariç) yedek parça fiyatları çok yüksek... sigorta şirketlerinin hasar prim dengelerini darmadağan ediyor bunlar... buda sizin primlerinize yansıyor...
burda suç sigorta şirketinde mi? bence hayır... asıl suç pahalı yedek parça ile piyasaya girip, güvenlik önlemlerini zmnında almayan ve kendi imajını kötüleştiren otomotiv liderlerinde...
quote:
Orjinalden alıntı: Gökberg_ß
Arkadaşlar nası anlatıcağımı tam olarak bilemiyorum ama,2006 da en çok Citroen marka araçlr kaza yapmış ülkemizde ve citroenlerin kaskosu pahalmış(kaza sayısı fazla olduğundan dolayı),Acentemiz söyledi bunu bunun mantığını bilen var mı?
Atıyosun demeyin gerçekten böyleymiş bu iş
-
çok haklısın ama sana canlı canlı forumumuzdan 2 örnek vericem....
nokia ile ilgili olan forumda ve notebook forumlarında Nokia ve HP ile ilgili edilmedik küfür, yapılmadık hakaret kalmadı... orada biraz işler daha değişik sanırım... durum şirketlerin yöneticilerimizi sıkıştırmasıysa, o iki forumdaki yöneticilerin vay haline!!!
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
bence olayın fazla üzerine gitme..bu yönetimin kişiye özel bir davranışı değil..buraya yazılan her eleştiri muhatap firma açısından cevap hakkı doğurur ve bununla forum yöneticileri uğraşmak durumundadır...o yüzden eleştirilerimizde isim vermesek daha iyi olur...
-
hasar oranı şöyle;mesela 100bin ytl'lik bmc pronun primi 130bin ytl'lik mercedesten daha pahalı çıkıyor.
mesela 100 bmcden 35i hasar yapıyor.
100 mersodan da 15i hasar yapıyor.
bu mantıkla bmc ler daha riskli
aracın yaşı arttıkça priminin artmasının nedeni,
mesela alinin 96 model a4ü var
hasanın da 2007 model a4ü var
siz olsanız hangisini daha özenle dikkatle kullanırsınız?
ve aşınma,fren sistemi,teknoloji vs...gibi nedenlerden dolayı eski arabaların primi yüksek tutar.
umarım anlatabilmişimdir. -
quote:
Orjinalden alıntı: Chino
çok haklısın ama sana canlı canlı forumumuzdan 2 örnek vericem....
nokia ile ilgili olan forumda ve notebook forumlarında Nokia ve HP ile ilgili edilmedik küfür, yapılmadık hakaret kalmadı... orada biraz işler daha değişik sanırım... durum şirketlerin yöneticilerimizi sıkıştırmasıysa, o iki forumdaki yöneticilerin vay haline!!!
quote:
bence olayın fazla üzerine gitme..bu yönetimin kişiye özel bir davranışı değil..buraya yazılan her eleştiri muhatap firma açısından cevap hakkı doğurur ve bununla forum yöneticileri uğraşmak durumundadır...o yüzden eleştirilerimizde isim vermesek daha iyi olur...
ben bu forum haricinde başka forumlarda da yöneticilik yaptığımdan başıma gelen bir kaç olaydan edindiğim tecrübelerimi bu foruma uyarladım..ben bu tip durumlarda yaşadığım yöneticilik deneyimlerimden yola çıkarak bu yorumu yapmıştım..ama burada böyle olmuyorsa diyeceğim bir şey yok..benim uyarımın sebebi kullanıcıların anlık fevri düşünceleri sebebiyle uzaklaştırılmamalarıydı...
-
mantık işte budur... daha evvelde sitede bu ve bunun gibi açıklamalr yapmıştık... anlaşılmayacak birşey yok görüldüğü gibi...
quote:
Orjinalden alıntı: stilll
hasar oranı şöyle;mesela 100bin ytl'lik bmc pronun primi 130bin ytl'lik mercedesten daha pahalı çıkıyor.
mesela 100 bmcden 35i hasar yapıyor.
100 mersodan da 15i hasar yapıyor.
bu mantıkla bmc ler daha riskli
aracın yaşı arttıkça priminin artmasının nedeni,
mesela alinin 96 model a4ü var
hasanın da 2007 model a4ü var
siz olsanız hangisini daha özenle dikkatle kullanırsınız?
ve aşınma,fren sistemi,teknoloji vs...gibi nedenlerden dolayı eski arabaların primi yüksek tutar.
umarım anlatabilmişimdir.
hocam sen zaten sonuna kdr haklısın.. ama işte bizde işler bi garip.. benimde derdim o... foruun 2 farklı bölümünde 2 farklı işleyiş var... hadi hyrlısı...
quote:
ben bu forum haricinde başka forumlarda da yöneticilik yaptığımdan başıma gelen bir kaç olaydan edindiğim tecrübelerimi bu foruma uyarladım..ben bu tip durumlarda yaşadığım yöneticilik deneyimlerimden yola çıkarak bu yorumu yapmıştım..ama burada böyle olmuyorsa diyeceğim bir şey yok..benim uyarımın sebebi kullanıcıların anlık fevri düşünceleri sebebiyle uzaklaştırılmamalarıydı...
-
Chino diyorsa doğrudur
işin piri o onu dinleyin
saygılarımla -
parlak ninja kılıklı jantı olan focus sağa çek.... aaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........
quote:
Orjinalden alıntı: CYBORG00TR
Chino diyorsa doğrudur
işin piri o onu dinleyin
saygılarımla
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X