Şimdi Ara

kasko, eksper ve yetkili servis bölüm 2-karga ve eşeğin hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pert olasılığı yüksek olan aracın gerçek masrafı gizlenerek pert edilmeyip onarılması faturada olmamasına ragmen değişen parçaların çıkması durumda ayriyetten bunun dışında yapılması gerekenler yapilmayip eksik masraf gösterilmesinde ne olur ispatı var

1-sol ön kapı değişmiş faturada yok(800 tl) işcilik bölümünde değiştiği yazıyor değişme işciliği alınıyor
    2-ön tampon değişiyor faturada yok (500 tl) işcilik bölünde değiştiği yazıyor
    3-arka tampon değişiyor faturada yok(250 tl) işcilik bölümünde yazıyor

bunun haricinde suya giren aracımın komple elektrik tesisatı bakımı yok

iç döşemenin temizliği koltukların detaylı temizliği yok

şimdi bu eksikler sonucu aracın hasar tespiti eksik yapılıyor ve pert edilmiyor ben bu durumu dava edeceğim sonuc olarak hoşuma gitmesede büyük bir firmaya yakışmayan bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 16 Aralık 2011; 12:55:25 >

• pert olup olmadığı görmeden söylenemez belki ama bahsettiğin yapılmış işleri faturaya eklemediklerine göre pert istememişler gibi görünüyor, hangi sigorta şirketi bu?
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • şuan 10 ustayla görüştüm 9 pert dedi 1 de olmaya bilir

aracım i 20 kazadan sonra hasarlı haline 6500 tl fiyat alınmış haberim yok söylenmedi iki aylık aractı.aracım yetkili serviste yapıldı ben aractan uzak olduğum için müdahale etmedim bana telefonda pert olmadığını 12500 tl masrafı olduğu söylendi bende yapın o zaman dedim aracı aldıktan bir ay sonra boya sorunları baş gösterdi bende kaskonun eksperini cağırdım sonuc felaket aracım toplanmamış tekrar sökülecek ve tekrar toplanacak işcilik ve boya 3363 tl parca fiyatlandırılması yapılmadan tavan bombeli camurluk bombeli anlıyacağınız tekrar kaportaya girecek kasko ile yaptığım görüşmede bana aracınız pet olmalıydı ama yapılmamış deyince ellerinde ne var ne yok tüm belgeleri istedim.ilk eksper raporunu okuyunca ve faturayı inceleyince her şey ortaya cıktı
    değişen aracımda

ön tampon-sol ön kapı-sol arka kapı-sol arka camurluk- sol orta dış panel-bagaj kapağı-arka tampon-tavan sacı-suda 7-8 saat bekledi içeriye su girdi koltuk kılıfları taban döşemesi hep camurlu su oldu

ne elektirik tesisatın temizliği olmuş nede taban ve koltuk kılıfların temizliği

• bir kaç avukatla görüştüm hepsi ayrı konuşuyor biri nitelikli dolandırıcılıktan bahsetti biri acayip acayip konuştu en sonunda bir avukat buldum durumu anlattım fatura uyuşmazlığını ve yapılan iş gösterdim alenen aracım pert edilmemeye uğraşılmış bunuda yetkili servis ve eksper eline gözüne bulaştırmış her şey belgeli öyle karalama yok kendi hazırladıkları belgeler benim değil pazartesi avukata yetki vereceğim büyük ihtimal tespit ve alacak davası acılacak ben sadece kendi hazırladıkları belgeleri sunacağım o kadar bilir kişi aracımı incelesin bakalım sonuc ortaya cıkar vicdanı olan birisi ise zaten bu belgeler yapılan işi gördükten sonra ve en son yine kaskonun eksperinin verdiği raporu okuduktan sonra sağlam demez umarım benim tek eklediğim belge oda resim aracım kaza yerindeki resmi

ben sigortadan bu parayı alırım ama o eksper ve yetkili servisten şikayetci nasıl olacağım eksik bilgi vermek ve pert olması muhtemel aracı trafiğe sokarak benim ailemin ve trafikteki insanların canına kastetmeye calışmaktan dava acmak istiyorum

sigorta şirketim a.a önde bir firma

• a.a acenteniz olması gerekiyor.

Hangi sigorta şirketi?
    eksperinizin adı ne?
    aracınızın piyasa değeri nedir?
    Araç hangi yetkili serviste onarıldı?
    trafik sigortası mı, kasko sigortası mı?

Bu bilgiler ışığında size detaylı cevap verebilrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajan83 -- 28 Ekim 2011; 18:47:21 >

ama kasko firmam türkiyenin önde gelen firması

aracımı yapan yer hyundai yetkili servisi

aracım 2011 model ve sıfır değeri kaza anında 26000 tl eksper doğru tespit etmiş hasarlı satış fiyatı 6500 tl

ben cıkıp hasarı artırsam sigorta firması beni sigorta dolandırıcılığından mahkemeye verir peki bu eksik iş fatura altı işlemler ne oluyor sorun zaten anlaşılacak bir zeminde değil acsınlar hasar dosyama baksınlar adam gibi arasınlar pert desinler ben pert için başvurdum ses bile cıkmadı elimde tabu gibi kendi eksper raporu vede fatura var
    aracımı servisten onarılmış halde almışım boya sorunu cıkınca kaskomu aradım eksper atadı boya için gelen eksper aracımı incelemiş 3363 tl kaporta işciliği ve boya masrafı var komple tekrar sökülüp takılacak cıkan parcalar bu fiyata dahil değil deyip rapor tutmuş
    daha sigorta neyi bekliyor anlamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buda kaza yeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 28 Ekim 2011; 20:55:06 >

Eğer onarım maaliyetin 19.500 TLden düşük ise aracın PERT olmaz.
  • siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz benim zaten 12500 lük onarıma bir şey dediğim yok benim bahsetmek istediğimi faturamda gözükmeyen fakat bunlar eklendiğinde faturamı artıran unsurlardan bahsediyorum

bunlar
    1 sol ön kapı değişmiş
    2 ön tampon değişmiş
    3 arka tampon değişmiş
    4 aracın iç aksamın detaylı temizliği yada değişmesi (taban halısı koltuk kılıfları)
    5 suyun içinde kalan aracın elektirk tesisatının sökülüp tekrar bakımdan gecirip yerine koymak oluşabilecek oksitlenmelere önlem almak için (örnek sağ ön kapıdaki hoparlör bazen calıyor bazen cızırtılı )
    bunları eklediğinde aracımın pert olma ihtimali yüksek bunları ekledinmi 4000-5000 tl daha masrafı var bunlar gizli kalmış faturada yok veya faturasız işlem yapılmış

ve bunun üzerine yapılmış hali ile aracımın 3363 tl masrafı var arac komple sökülüp tekrar toplanacak cıkacak parca rakamları bu fiyata dahil değil değil en az 5000 tl bulur

olayı biraz dikkatli okursan bu aracın gercek masrafı 12500 tl olmadığını görürsün son eksper raporuda bu aracın toplanmadığının delilidir

• Eksikliklerle beraber toplam hasar tuturarı nedir? Tahmini değil ama net bir rakam gerekli?

Eğer 19.499 TL ise araç yine pert edilmez.
    pdr
  • ben aracım pert olsun diye ne servise yalvardım ne de ekspere ne düşmüşse payıma o dedim ama biri cıkıpta aracımdaki gercek hasarı gizleyip eksik iş yaparak beni hakkıma gasp ediyorsa bu ayrı bir olay benim aracımı ister pert ederler ister etmezler umrumda bile değil kimse benim hakkımı gasp edemez

kaskonun yolladığı boya akması sonucu cıkan eksper raporunun aynen devamı
    teyp değişmesi gerektiği
    tüm elektirik ve elektronik aksamın değişmesi yada bakımı
    airbagların değişmesi gerektiği
    aracımın ağır hasarlı olduğu ve pert olması gerektiği
    fatura altı işlemlerle ilgili yazı sol önkapı, arka tampon ve ön tampon değiştiği fatura edilmediği
    bu hali ile toplanırsa 4000 tl değer kaybı

ayak üstü bir avukatla görüştüm kendisi bu tür davalara bakmıyormuş nitelikli dolandırıcılığa ve vergi kacakcılığına kadar yolu var dedi bakalım hayırlısı

bölüm birde boya akmısı yüzünden sigorta şirketinden eksper istemiştim gelen eksper rapor tutmasına rağmen sigorta şirketim bana bir şey demeyince bende mahkemeden bilirkişi raporu tutturmuştum ve bu bilirkişi raporuna itiraz etmeleri ve bana verdikleri cevap arkadaşlar iyi seyirler
    ........ Plakalı aracımı 40815467 police no ile şirketinize parola kasko sigorta poliçesi ile kaskolattım 13 haziran 2011 tarihinde aracımla maddi hasarlı kaza yaptım hasar dosyası numarası ...........
    Aracımda meydana gelen boya akmasını şirketinize beyan etmem sonucu sigorta tarafından görevlendirilen eksperin aracımı incelemesi neticesinde 3.363,00-TL (üçbinüçyüzatmışüç Türk Lirası) bir masraf olduğu ve aracımın tekrar sökülüp toplanacağı çıkacak diğer masrafların fiyata dahil olmadığını açıkça görülmekte iken şirketinize 20.10.2011 Tarihinde çekmiş olduğum faksa rağmen tarafıma herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu yaşanan olumsuz olay üzerine aracımı sizden e-mail yolu ile gelen belge ve resimler doğrultusunda ......... 1 .ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ 2011/....... D.İş sayılı tespit davası açarak gerekli bilirkişi incelemesini yaptırdım. Bu kapsamda, dosya kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunu ekte bulabilirsiniz.
    Bilirkişi Raporu çerçevesinde ortaya çıkan durum ağır hasarlı ve pert olması gereken aracımın gereken onarım ve bakımı yapılmadan siz sigorta şirketinizin kârı düşünülerek eksik ve yetersiz onarımla karşılaştığıdır. Bununda en büyük ispatı ekte tarafınıza gönderilen bilirkişi raporunun incelenmesi halinde ortaya çıkmaktadır.
    Vergi Usul Kanunu ve bu kanuna ait yönetmelikler çerçevesinde açıkça suç teşkil eden Muhteviyatı itibariyle yanıltıcı faturalar düzenlenmiş, aracımda değişen sol ön kapı , arka tampon ve ön tampon söz konusu faturalara hiçbir şekilde yansıtılmamıştır. Söz konusu bu durumun yukarıda belirttiğim Kanun ve bu Kanun’a bağlı sair mevzuata aykırı olduğu izahtan varestedir. Faturaya yansıtılmamış işbu yedek parçaların; ucuz yedek parçalar olmadığı açıkça görülecektir. Elinizdeki belge ve resimler incelendiğinde sizin de açıkça görebileceğiniz bir durumdur. Bu malzemelerin nerden, nasıl ve ne şekilde geldiği ve nasıl temin edildiği belli değildir. Söz konusu bu durum Türkiye Cumhuriyetin Kanunları ve Yasaları çerçevesinde suç teşkil etmektedir.
    Şuan kullanmakta olduğum aracımın benim, ailemin ve trafikteki diğer insanların can ve mal güvenliğini açıkça tehlikeye atmaktadır. Gerek eksik ve yanlı eksper raporu gerekse de yanlış şirket politikanız sebebiyle pert edilmesi gereken aracım pert edilmemiş size gelen evraklar ve resimler yeterince incelenmemiştir. Bu sebepten dolayı beni mağdur eden ve yanlı ve hatalı eksper raporu ve içeriği itibari ile yanıltıcı fatura düzenleyen ilgili kişi/kişiler ve şirket/şirketler hakkında gerekli kanuni işlerin ve gerekli girişimlerin başlatılmasını ve tarafıma 5 (beş) iş günü içinde bu konu yazılı bir beyan edilmesini verilmediği taktirde; sizin de bu olaydan bilginiz olduğunu ve yapılan işlerinde sizin onayınız dahilinde gerçekleştirildiğini ve ayrıca 20.10.2011 tarihli faksıma da işbu sebepten ötürü cevap vermediğinizi ve Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak Sigorta Kanunu ve diğer ve sair mevzuattan doğuş ve doğacak bütün yasal haklarımı saklı tuttuğumu ihtar en bildiririm.

• şimdi bana verdikleri cevap arkadaşlar

1 aracta meydana gelen boya akmasın bildirilmesi üzerine eksper ......... ....... atanmış yaptığı çalışmada tavan ve yandireklerde hafif bir akma olduğu çok belirgin olmadığı belirtilmektedir.yapılan boya işlemi yetkili serviste yapıldığından ve yapılan işcilik servis garantisinde olduğundan marka garantisinde ilgi işlem yapılabilir.

birinci maddeleri bu akma ne akması boyamı belli değil çünkü boya akması diyemezler yarın tanyeli gibi kıvırmalırı gerekirse kıvırmak için ama ben onlar uyurken calıştım onlar için ufak ama benim için büyük sorunun belgesi hemde kendi .......... eksperinin tuttuğu rapor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 16 Aralık 2011; 13:06:52 >

• 2 müzik calar ile ilgili serviste yapılan kontrolde sol hoparlör değişmiş olduğu ve çalıştığı tespit edilmiştir aradan gecen süre içinde sistemde bir bozulma olması muhtemeldir

tek mantıklı cevapları bu ama benim aracım su kanalına düştü oksitlenme yapamazmı ilerleyen safalarda bununda cevabını olacaktır
  • 3 arac üzerindeki tavan cökmesi ile ilgili serviste yapılan kontrollerde ve eksperin yaptığı kontrolde sorun olmadığı görülmüş onarımdan sonra arac üzerine bir parca düşmesi olması muhtemel olduğundan farklı bir hasar olabileceği kanaatine varılmıştır

bak sen gökten para yağsa benim başıma taş düştüğünü öğrenmişler bende bu hasarı sigortaya bildirmemişim yukarda sunduğum belgede aracın hatalarından dolayı komple sökülüp toplanacağını yazan ben değilim kendi ........ eksperlerinin tuttuğu rapor bu öyle taş düşme ile oluşan değil hatala işcilikten dolayı
  • 4 faturada belirtilen tamponların değişimi yapılmış eksper raporunda tampon başlıkları olarak belirtilmiş kapı değişimi yapılmamış kapı onarım işlemi yapılmış eksper raporunda işçilik kısmında sevhen değişim işçiliği yazılmış olduğu öğrenilmiştir eksper raporunda parca kısmında kapı değişimi görülmemektedir

şimidi faturaları yayınlıyorum bana burda tampoların nerde yazdığını acıklayacak kimse varmı

not adobe olduğundan firma isimini silemedim silince ekliyecem

serviste kapının değiştiğinin ispatı işte fotoğrafını yayınlıyoruz değişik acılardan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.