Şimdi Ara

KASK TAVSİYELERİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Senin kask takıp takmaman bana ne yararı olur ne zararı olur? Aynı durum diğer ekipmanlar içinde geçerli. Senin kaportan vücuduna giyeceğin ekipmanlar, olası bir kazada seni onlar koruyacak. Hiç bahane bulma, öğrenciyiz para yok diye. Motosiklete biniyorsan Allah'a şükür elin ayağın tutuyordur. Genç adamsın gir bir yerlere part time çalış. Ben ilk motosikletimi alırken ne annem ne babam 1 lira bile vermedi. Kendim çalıştım aldım. Biz sana full alpinestars giyin demiyoruz. Ama 1000 liraya sağlam bir koruma sağlayabilirsin (kask, mont, eldiven, pantolon) ve çok çok 2 ay çalışsan bu parayı çıkarırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Right Back

quote:

Orijinalden alıntı: MustafaD1905

quote:

Orijinalden alıntı: Right Back

alırsak takıcaz kısmetse.motor 2bin tl iken ALLAH tan baska hiç bi güç 400 500 tl lik kask aldıramaz bana :) :)

Takam kafana. Ölümsüz senii !

2 bin tlye zar zor motor aliyoz bi de o kadar para verip kask mi alalim 600 luk motor almiyorum 150 lik 130 u zor goren motor aliyorum paraniz varsa a siz takin olmeyin

Kusura bakma 150 lik aldığını bilmiyordum. 130'sa bir şey olmaz ama yinede kask al şekilli kızlara hava atarsın koluna takıp .

• MustafaD1905 kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Senin kask takıp takmaman bana ne yararı olur ne zararı olur? Aynı durum diğer ekipmanlar içinde geçerli. Senin kaportan vücuduna giyeceğin ekipmanlar, olası bir kazada seni onlar koruyacak. Hiç bahane bulma, öğrenciyiz para yok diye. Motosiklete biniyorsan Allah'a şükür elin ayağın tutuyordur. Genç adamsın gir bir yerlere part time çalış. Ben ilk motosikletimi alırken ne annem ne babam 1 lira bile vermedi. Kendim çalıştım aldım. Biz sana full alpinestars giyin demiyoruz. Ama 1000 liraya sağlam bir koruma sağlayabilirsin (kask, mont, eldiven, pantolon) ve çok çok 2 ay çalışsan bu parayı çıkarırsın.

Korumasina lafim yok el ayak tutuyor ama 2 ay calisip o montu almam tavsiyeler icin saolun kask disinda hersey soylediniz :)

• Bunların hepsi eğitim sisteminin cacıklığından. Fen bilimlerine biraz önem verilse insan hız artarken etkinin aritmatik değil de logaritmik olarak katlanarak arttığını anlasa, bitkinin taç yaprakları yerine insan anatomisi hakkında bilgi verilse, ne kadar kuvvetin kemiklere, ekleme daha önemlisi beynimize neler yaptığını anlatsalar...

altı üstü 100 km yapıyor bu nolacak diyen insanlara bırakın motoru arabaların ncap testlerindeki 50 km hızla yaptıkları kazalardan sonra maketlerin ne hale geldiğini görseler.

neyse 200 tl'ye tam kapalı bir ls2 ve bir tane de korumalı eldiven al. ben antalyada yaz kış yazlık eldiven takıyorum ama kepezden yukarı çıktığım anda çok üşütüyor. kışlık eldiven alırsan kalın olduğundan dolayı hissiyatı kötü oluyor. eldivende o fiyatlara çok bi fark yok. yarım eldiven veya sadece deriden olan eldiven alma. koruması olsun. eldiveni kullanımlarda sallama, çocukken yere kapaklandığın zamanları hatırla. mont alamıyorsan mümkün mertebe deri mont giy. düşmelerde bir şey yapmaz ama kibarca kaymalarda derini korur. para sorunun varsa belediyelerin ücretsiz jodu dersleri var. ben düşme eğitimi almak istiyorum dersen hiç olmazsa bir etki sağlayabilir.

• EN ÖNEMLİSİ KASKTIR BİRAZ BÜTÇENİ ZORLA DAHA İYİ BİR KASK AL LS2 KALİTELİ BİR KASK DEĞİL ARKADAŞ 60-70 LE GİDERKEN DÜŞTÜ KASK PARÇALANDI
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Kafanın değeri 200 lira ise 200 liralık kask alırsın. Özellikle böyle şekilli, örümcek adam desenli varsa ölümsüz olursun. Monta felan da gerek yok, boşu boşuna terleme.

• Motosella da 1200tlye yeni başlayanlara diyerek kitler oluşturmuşlar bir bakın derim. Ls2 ler kendi fiyat aralıklarında güzel kasklardır fakat kask denince çıta fiber olanlarda başlar gerçek korumayı onlar sağlar.

Benim arkadaşım düştü geçen düz yolda bisikletten neye takıldım anlayamadım baktım yerdeyim dedi. Sağ kol üzerine düşmüş dikiş atmışlar 30 km ile gidiyormuş gpsdeki hız bu:) bu arada bu teneke kutu gibi ezilen araç testlerini 64km lik hızla yapıldığını düşünürseniz. En baba ekipmanla bir cisme dalarsanız 130 değil 64 km ile bile ölmeniz olasılığı çok yüksek. Eo zaman kask da almayalım madem. Nasıl evden uzun süre uzaklaşırken üst kilidi de kilitliyorsak ( yav hızsız girecekse girer mantığı ile bırak üst altı bile kilitlemeye gerek yok ozaman) biz motora binerken elimizden/cebimizden gelen en iyi full ekipmanı düzelim sonra önümüze bakalım . Alamıyormusun ozaman motor alma ekipmanını alacak parayı ayırana kadar alma motor.
    Hadi sen kendine değer vermiyorsun diyelim. Seni sevenleride bir çırpıda silip atma , motor kazalarında ölüm çok olurda birde sağ kalıp ömrünün sonuna kadar muhtaç yaşamak var...

• volcano2K kullanıcısına yanıt
    Gayet mantıklı ins bisey olmaz ne diyelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: volcano2K

Motosella da 1200tlye yeni başlayanlara diyerek kitler oluşturmuşlar bir bakın derim. Ls2 ler kendi fiyat aralıklarında güzel kasklardır fakat kask denince çıta fiber olanlarda başlar gerçek korumayı onlar sağlar.

Benim arkadaşım düştü geçen düz yolda bisikletten neye takıldım anlayamadım baktım yerdeyim dedi. Sağ kol üzerine düşmüş dikiş atmışlar 30 km ile gidiyormuş gpsdeki hız bu:) bu arada bu teneke kutu gibi ezilen araç testlerini 64km lik hızla yapıldığını düşünürseniz. En baba ekipmanla bir cisme dalarsanız 130 değil 64 km ile bile ölmeniz olasılığı çok yüksek. Eo zaman kask da almayalım madem. Nasıl evden uzun süre uzaklaşırken üst kilidi de kilitliyorsak ( yav hızsız girecekse girer mantığı ile bırak üst altı bile kilitlemeye gerek yok ozaman) biz motora binerken elimizden/cebimizden gelen en iyi full ekipmanı düzelim sonra önümüze bakalım . Alamıyormusun ozaman motor alma ekipmanını alacak parayı ayırana kadar alma motor.
    Hadi sen kendine değer vermiyorsun diyelim. Seni sevenleride bir çırpıda silip atma , motor kazalarında ölüm çok olurda birde sağ kalıp ömrünün sonuna kadar muhtaç yaşamak var...

Ne yazık ki ülkemizde güvenlik ekipmanına verilen önem sıfır. Motosiklet deyince milletin aklına ucuz yollu ulaşımdan başka birşey gelmiyor. Yeni heveslenen gençlerin aklı zaten bir karış havada, kask taksa da orada kalmaya devam edecek. Hal böyle olunca herşeyin en ucuzu, mümkünse cüzdandan hiç para çıkmayacak diye düşünülüyor. O dediğiniz ekipmanları alacak kişi zaten dönüpte 2000-3000TL lık motosikletlere bakmaz. Ekipmana ayıracak 1,000TL bütçesi olmayan hiç heveslenmesin daha iyi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.