Şimdi Ara

Kask içi kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar motorsikletle yolda müzik dinlemek için kask içi sistem kuruyorum. Kaskın içinde bayağı bir rüzgar sesi olacağından ve kulaklıkların da normalde olduğu gibi kulakla temas halinde değil, 2-3 cm. uzakta durması gerektiğinden dolayı dışarıya yüksek seviyede (ne kadar yüksek seviye o kadar iyi) ses verebilen max. 60-70 Liraya hesaplı bir kulaklık ihtiyacım var. Hangi tiplere bakmam lazım? Model olarak da tavsiye verebilirseniz süper olur. Şimdiden teşekkürler.



  • Konu ile alakasız olarak, motosiklette müzik dinleyerek ne kadar büyük bir riske girdiğinizin farkında mısınız? "Trafikte bizi fark etmiyorlar" diye protesto yapan motosikletçilere hak veriyor ve trafikte hep dikkat ederek araç sürüyorken sizin şu konunuzu görünce korna sesime kasten dikkat etmeyecek kişiye neden dikkat edeyim, bana bu soruyu konuyu kirletmeme açısından özelden cevaplar mısınız? Tabii ara sokaklarda belediyenin dağıttığı motosikletlerden sürenlerdenseniz zaten diyecek hiçbir şeyim yok zaten onlar birbirlerine bile dikkat etmiyorlar.
  • Kim olduğumu bilmiyorsunuz, hangi tür motor ve kask kullandığımı bilmiyorsunuz, yaşımı ve sürüş tarzımı bilmiyorsunuz, motor kullanma amacımı bilmiyorsunuz, motor kullanmıyorsunuz ve motorsiklette müzik dinlemenin nasıl birşey olduğunu bilmiyorsunuz, bu kulaklığı ve sistemi nasıl yollarda ve ne tarz seyahatlarda kullanacağımı hiç bilmiyorsunuz. Tek bildiğiniz ise burada %1 ini bile bilmediğiniz bir konu hakkında motorcuların genelini suçlamak! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ne kadar kötü. Keşke yukarıda yazdığım ve hakkında hiçbir fikriniz olmayan şeyleri nazikçe bir sorsaydınız da sonra yargılasaydınız!!! Motora saygı insana saygıdır. Bunu gösterip göstermemek ise sizin kendi tercih ve karakteriniz.
    Siz buraya yazdığınızdan ben de buraya yazdım. Konuyu kirletmeye devam etmezseniz sevinirim.
  • Ne yani dağa mı çıkıyorsunuz motorla? Aklıma gelen diğer her şık mantıksız. Böyle bir tepki alacağınızı bilip te konuya gerekçenizi yazmanız daha iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki mesajıma rağmen hala konuyu sündürmeye çalışmanız ayrıca enteresan. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya devam. Bilginiz olmayan bir konuda aklınıza her şık gelemez zaten. Ama hakimlik oynayan tarzınıza rağmen en azından mantık çerçevesinde bir şık gelmiş aklınıza. Şu tarzla sorulan hiçbirşeye cevap alamayacağınızı bilmeniz gerekir ama toplum olarak maalesef tarzımız polemikten zevk almak olduğu için normal karşılıyorum. Neyse çok şükür ki kulaklık sorunumu da çözdüm. Siz burada, yani Kulaklık Forumunda, kendi kendinize tartışıp polemiğinize ve güvenli sürüş eğitiminize devam edin.
  • Ben gerekli bilgiye sahibim bundan emin olabilirsiniz. kaganiskowf42'ye tamamen katılıyorum aynı soruyu ben de soruyorum dağa mı çıkıyorsunuz motorla? Açıkcası dağa çıkarken bile motorda müzik sesi yerine o açık havada motorumu sürmenin keyfine bakardım.

    Kim olduğunuzun, hangi tür motorsiklet ve kask kullandığınızın, yaşınızın, hele ki sürüş tarzınızın hiçbir önemi yok. Önemli olan şu ki Siz Motosiklet Kullanmaya Çıkacakken Kaskınızın Altında Trafiği Değil Müziği Tercih Ediyorsunuz! Açıkcası yaş muhabbeti açmışsınız ama şu sözlerinizden sonra benden büyük olsanız dahi akıl yaşta değil baştadır diyerek yoluma devam ederim.

    Ve siz bana, beni yerin dibine sokacak açıklamayı yapmaktansa araçla yeni tanışan ergenler gibi cevap veriyorsunuz. Polemiği başlatan da sizsiniz! Ben sadece uyarımı yaptım ve siz tartışmacı bir yaklaşımla cevapladınız.

    Sizi hiç tanımıyorum ama yinede güvenliğinizi düşünüyorum yaptığınız yorumlara bakın. Daha da bir şey demiyorum.




  • Up ! up !
  • Bakın sizin gibi polemikten zevk alanlar da gelip up lamaya bile başlamış.
    E o zaman ben de eğleneyim bari ne yapayım, nasılsa dediklerimi anlamıyor ve alaksız ukalalıklar yapmaya devam ediyorsunuz. Bu yaşta benim güvenliğimi sağlamak size mi düştü? Biriniz de benim nelerden zevk almam gerektiğini falan yazmış. Allah akıl fikir versin yahu. Ego tatmini, kompleks bir de cahillik ve ukalalıkla birleşti mi, işte sonuç :) İki kişi de oldunuz hem.
    Rossi ile Kenan da binlercesi gibi motorda müzik dinliyorlar. Ne kadar güvensiz. Hem motor sesini dinleseler daha çok zevk alırlar ama salaklar işte, sizin gibi bilmiş ve akıllı değiller ki.
    Son olarak sizin seviyenizle de bir yanıt vermeden duramayacağım. Kendi diyen kendi olur. Ayrıca da sen ne diyorsan iki katı. Ve de ayna var ayna. Polemiğe devam :)


    Not: Güvenli Sürüş Eğitmeni, 22 yıldır motor kullanan ve 1 milyon km. civarı kilometresi olan bir sürücü olarak sadece kendimin değil, tüm motorcuların güvenli sürmesine bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalışıyorum. Trafikte müzik dinlemek de kişinin tercihidir, bazısında konsantrasyon bozar, bazısında yararı bile olur. Arabada dinlemekten bir farkı yoktur. Nitekim BMW, Honda gibi dünya devlerinin en üst modellerinde çok sağlam, Alpine marka, müzik sistemleri mevcuttur ve bu güvenlik takıntılı firmaların da bu iki arkadaştan az da olsa daha çok şey bildiğini düşünüyorum. Kendim de uzunyol seyahatlerimde müzik dinlemek ve ayrıca da birebir eğitimlerde öğrencimle konuşmak için (ki güvenli sürüş yol eğitimlerinde büyük avantajdır) kask içi sistem kurayım dedim. Ama iki bilgisiz ve fikirli arkadaş kullanma amacımı sormadan ve beni de tanımadan (ki kendileri bu konuların hiçbir önemi olmadığını düşünüyorlar :) ) saçmalamaya ve motorla ilgili ukalalık yapmaya başlayınca dayanamadım. Önyargıyı kırmak atomu parçalamaktan zor ya, uğraşmadım da o yüzden. Hele ki bu sanal ortamda. Bu sanırım net ortamında yazdığım en uzun mesaj :) Sorunumu da çözdüğüme göre birkaç yıl daha uğramam sanırım buralara. Motor kullanan herkese kazasız, keyifli ve güvenli sürüşler dilerim. Motora saygı insana saygıdır.
    Bu konudaki son mesajımdır.




  • Gerekirse radyoaktif böcek tarafından ısırılın sağır olarak trafiğe çıkılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam insan gibi bir soru sormuş yok güvenli mi bilmemne,size ne kardeşim biliyorsan yaz bilmiyorsan konuşma, okurken ayar oldum yav...
  • TIR, TREN, Otomobil, motorsiklet, tekne, bisiklet kaykay, kayak, snowboard farketmez dış ortamda çevreyi duymanızı engelleyecek tüm etkenler tehlikedir . (Nokta)

    Yorumlarınıza saygı duruyorum fakat arkadaşımız tehlikelimi değilmi diye sormamış!

    Competan4 : Aradığınızı buldunmuz bilmiyorum fakat http://www.mototalonline.com/?urun-166-NOLAN-N-COM-N42E-Basic-Kit.html bu ürün kaliteli ve uygun fiyatlı bir ürün tavsiye ederim.
  • Konuya gelin hele, arabasında son ses müzik dinleyip telefonunda candy crush oynayıp arada bir yola bakıp, aynaları ayda yılda bir kontrol eden arabacılar gelmiş motosiklette müzik dinlemek bik bik bik bik...

    Genelleme ne kadar da kötü değil mi Hem bu arada adam müzik dinliyorsa dinliyor... Öldürmeniz mi gerek yani?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.