Şimdi Ara

Kasislerde vites kucultme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Usta bir şöför olarak size kasisten geçmemenizi öneririm. Ben kasisten geçmemek için 3 mahalle öteden dolaşırım. Kasisten geçmek amortisòrlerinizi, lastiklerinizi, fren balata ve diskleriniz ile debriyajınızı bitirir. Sonraki hızlanma için ise yakıtınızı bitirirsiniz. Dediğim gibi ben usta bir şöförüm ve ben hep doğruyu sòylerim. Siz hep yanlış biliyorsunuz.



    İnsanlar boşlukta kalınca böyle oluyor heralde. Debriyaj bas çekle bitmez. Yarı basılı tutmakla biter. Usta şöförlere selam olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi şoför debriyaj kullanmadan vites değiştirebilen şofördür
  • yorumlardaki 1. vitese atılmaz o sadece kalkış vitesi gibi şeyler yazılmış bence yanlış neden mi ?
    1. vites sadece kalkış vitesi değil 2. vitese geçmek için tamamlaman gereken bir devir,ulaşman gereken bir hız var ozaman 1. vites 1200 devirde 2 ye alalım araba tir tir titresin ? 2. vites en az 1000 devire gelecek hızda isek 2. vitese alınır yoksa 2. viteste önce gaza basıp sonra debrajı çekerek (yarım debraj) yaparak acemi şöförden öteye gidilmez.

    kasiste ben (kasisie göre tabi) yavaşlıyorum 2. vites 1000 devire gelmede boşa atıyorum biraz daha yavaşlıyorum alt takıma ve ilerde trim sesleri olmasın diye dikkat ediyorum 5-10 km hızla geçiyorum sonra 1. vitese alıp (1. vitese alınca ki gelecek devir ile gazı orantılayarak yarım debraj yapmadan) ilerliyorum.
  • Rastgele geçiyorum ben bazen 3-2 yapıp motor freniyle geçiyorum bazen 3. viteste frenleyerek ama 3. viteste 1000 devire yaklaştıkça motor titremeye başlıyor, uzun vadede motor kulaklarına zararlı olacağı kanısındayım. Ama daha rahat 3-2 yapıp debriyaj bas çek sonra hızlan tekrar 3 e at yapmaktansa 3 te kalmak bazen daha kolay geliyor üşengeçlik
  • Senin o usta şoför arkadaşın kasislerden 3. Vitesle 800-1000 devirle sürekli geçmeye çalışıp motora vuruntu yaptırıyordur. İleride pistonu avuçladığında görür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustalık debriyaj vites kullanmayarak değil, fren kullanmayarak olur.



    Smooth is faster...(Akici hizlidir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 8 Haziran 2018; 21:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araçlarla rejenerasyon modu aktifken nasıl geçmek gerekiyor kasisten? Gazdan çekince araç motor freni yapıp yığılıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.