Şimdi Ara

Kasim Celbinde Askere gitmelimiyim sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler 21 yaşındayım uniyi dışardan okuyorum 2 yıldır ticaretle ugrasiyoruz babamin yaninda çalışıyorum universitede istedigim bölümü kazanmak icin 1 sene hazirlanmam gerek bu sene giricem sinava ama kazanirmiyim pek emin degilim.Bir yandan 1 sene gidip yapayim diyorum bir yandan da 4 yillik bitirip kisa donem gideyim diyorum ama artik çok sıkıldım lise bittiginden beri babamin yaninda çalışıyorum dışarıda kimse vermiyor askerligimi yapmadim diye.

Uniyi kazanamazsam kasim celbinde gitmedi düşünüyorum.Yada 25 yaşında gidicem obur türlü kisa dönem ama o yaslarda askere gitmek sıkıntı benim için kendimden küçük cocuklarla munakasaya girmek zorunda kalıcam buda bana pek uymaz.

NOT=Eğer çıkarsa Bedelli yapicak maddi imkanim var fakat şahsi görüşüm buna uymuyor şehit yakınıyım ve bedelli yaparsam olmaz yapana sonuna kadar saygim var ama ben tercih etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coldplay3517 -- 9 Mayıs 2018; 20:24:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En azından açık öğretim vs. bir şekilde 4 yıllık fakülte bitir derim. Babanın yanında takıl işte. Uzun dönem er olarak askerlik yapmak 25 yaşında gitmekten zibilyon kat kötü.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Açıköğretim okuyorum zaten gidersem dondurucam.

Ne gibi zorluklari olur hocam sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coldplay3517 -- 9 Mayıs 2018; 20:28:23 >
  • Up!

• zorlukları olsada kısa sürede yani 3 ay içinde alışıyorsun.yaşın ilerlemeden vatani görevini yap.farklı deneyimler elde edebilirsin.buda sonraki hayatına yansıyabilir.askerlik gözünü korkutmasın bu arada.biraz sabır ve alışma döneminden sonra rutine giriyorsun.
  • 3arbar kullanıcısına yanıt
    Hocam açik konusayim çekindiğim tek konu kogusta birsürü farkli cins insan olucak ben hayatim boyunca babam veya kuzenlerim disinda baska erkekle ayni odada yatmadim orada acemide 100lerce usta birligindede ortalama 25-50 insanla ayni odada kalicaksin manyagi olur sapigi olur ondan çekiniyorum açıkçası.Kavga gürültü sevmeyen insanim kekonun biri gelir satasir bende agresif bir insanim askeri hapisanede askerligimin uzamasini istemem 😐

• quote:

Orijinalden alıntı: Coldplay3517

Hocam açik konusayim çekindiğim tek konu kogusta birsürü farkli cins insan olucak ben hayatim boyunca babam veya kuzenlerim disinda baska erkekle ayni odada yatmadim orada acemide 100lerce usta birligindede ortalama 25-50 insanla ayni odada kalicaksin manyagi olur sapigi olur ondan çekiniyorum açıkçası.Kavga gürültü sevmeyen insanim kekonun biri gelir satasir bende agresif bir insanim askeri hapisanede askerligimin uzamasini istemem 😐
    askerde çok nadir olay olur.herşey disiplinle halledildiği için.

koğuşta herkes eşit.ve herkes mutsuz olduğu için sıkıntı olmaz.aynı gemidesiniz.koğuşta 2-3 kafadar bulman kolay.haliyle günlerini bu yeni 2-3 kafadar ile geçirebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hmm hocam peki koğuşta gorevli oluyor degilmi yüksek rütbeli olay falan olur diye bekleyen ?

• quote:

Hmm hocam peki koğuşta gorevli oluyor degilmi yüksek rütbeli olay falan olur diye bekleyen ?
    koğuşta yüksek rütbeli değilde üst devreler ve kısa dönemler olur.düzeni sağlamak ve yapılacakları söylemek üzere.
    Hmm teşekkürler hocam

• 12 ay gidersen çok zulüm görürsün,gideceksin orada üst devrelerin sana paspas yaptıracak,tuvaletleri sildirecek fazladan nöbet yazacak,komutan ana avrat küfredecek yinede sen bilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Peki kısa dönem yaparsam ?

• quote:

Peki kısa dönem yaparsam ?
    O zaman daha rahat olur,devrecilik fazla olmaz komutan kolay kolay dövemez ama güvenme yinede kuzenim 11-12 sene önce gidip döndü 5.5 ay yaptı gitmeden önce hiçbirşeyi yoktu,döndügünden beri panik atak tedavisi görüyor ilaç kullaıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Hmm anladim hocam teşekkürler

• ne yaparsan yap 1 yıl gitmemeye bak abim 6 ay gitti onu gördükten sonra bedelliye kadar yolu var diyorum
  • Osvajac kullanıcısına yanıt
    Neden peki hocam ne yaşamış?

• Şehit kacıncı dereceden akraba?

• Coldplay3517 kullanıcısına yanıt
    Kogus arkadasi kendini asti enson ve bonzai bagimliligi olan kesim cok sikinti cikarmis

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Hocam annemin kuzeninin çocuğu üsteğmendi kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coldplay3517 -- 11 Mayıs 2018; 1:33:38 >
  • Osvajac kullanıcısına yanıt
    Tek sıkıntım bu benimde yoksa çatısmadir falan sorun degil komandoda olsam problem yok.Fakat koğuşta psikopata denk gelmek daha büyük sıkıntı adamın ne yapacagini kestiremezsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.