Gecen hafta okulla İstanbul gezısıne gittik.Tabiki Topkapı Sarayı'nı da ziyaret ettik.Bır cok tarihi eser camların arkasında sergilenıyo.Kasıkcı elmasının oldugu bolume geldı onunde sadece fazladan bi serit var.ayrı olarak baska hıc bı onlem yok.ne guvenlık gorevlisi ne bisey.orda sergılenen seyin elmasın yansıması oldugu soylenıyor.boyle bısey mumkun mu?degılse guvenlık onlemleri cok az degıl mı?ya da goremeyıp bılmedıgımız ayrıca guvenlık onlemlerı var mı Topkapı'da.bu konuda benı aydınlatırsanız cok mutlu olurum
Sahte olduğu içindir.
quote:
Orjinalden alıntı: Burak[Alper]
Sahte olduğu içindir.
bu eserı her yıl en az 1-2 mılyon kısı goruyor.zaten Istanbul'a gelen yıllık turist sayısı 6-7 mılyon cıvarında degısıyor.bunlardan 1 mılyonu Topkapı ya gelse Kasıkcı Elması'nı gorucek.sence boyle bır eserin sahte olarak sergılensı mumkun mu?bana pek mantıklı gelmıyor
Siz dikkat etmesinizde birçok yerde kamera var.Ayrıca camlarda kırılmaya karşı sensörlerde mevcut.Camların dibinde görebilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: sse
Siz dikkat etmesinizde birçok yerde kamera var.Ayrıca camlarda kırılmaya karşı sensörlerde mevcut.Camların dibinde görebilirsiniz.
Sahte olma olasılığıda yokmu sizde belki sahtedir Bu arada değeri hakkında bilgisi olan varmı bu konuda
quote:
Orjinalden alıntı: Dreatlord
quote:
Sahte olma olasılığıda yokmu sizde belki sahtedir Bu arada değeri hakkında bilgisi olan varmı bu konuda
degerı hakkında bılgım yok zaten buna bı paha bıcılemez bence.bıldıgım kadarıyla bı sure sonra elmasın etrafına kucuk degerlı taslar dosenmıs.30 kusur taneydı sanırım.
Elmasın kendisi değil. Sdece aynadaki yansımasını izlettiriyorlar ziyaretçilere. Güvenlik zaafiyeti var, yeterli güvenlik önlemi yoktu 2 sene öncesine kadar.
Bence çok başarılı bir imitasyonu sergileniyordur.
quote:
Orjinalden alıntı: El Fuego
Elmasın kendisi değil. Sdece aynadaki yansımasını izlettiriyorlar ziyaretçilere. Güvenlik zaafiyeti var, yeterli güvenlik önlemi yoktu 2 sene öncesine kadar.
Doğru olabilir neleri çalıyolar onumu çalmıyacaklar
Çalmak dert değil satmak dert
quote:
Orjinalden alıntı: Tun4
Gecen hafta okulla İstanbul gezısıne gittik.Tabiki Topkapı Sarayı'nı da ziyaret ettik.Bır cok tarihi eser camların arkasında sergilenıyo.Kasıkcı elmasının oldugu bolume geldı onunde sadece fazladan bi serit var.ayrı olarak baska hıc bı onlem yok.ne guvenlık gorevlisi ne bisey.orda sergılenen seyin elmasın yansıması oldugu soylenıyor.boyle bısey mumkun mu?degılse guvenlık onlemleri cok az degıl mı?ya da goremeyıp bılmedıgımız ayrıca guvenlık onlemlerı var mı Topkapı'da.bu konuda benı aydınlatırsanız cok mutlu olurum
Daha dün Topkapı daydım,20 nisan da yani....
O camın arkasında bırak çalınmayı ses içeri girmez sanırım.Üstelik oradaki güenlik görevlileri doğru dürüşt ingilizce bilmiyorlar,öyle birşey olduğunu nerden bilecekler-büyük ihtimalle biri söylemişti diğeri yanlış anlamıştır.
Kutsal emanetler kısmının girişinde "Uygunsuz kıyafetlerle girmeyin" yazıyor.maşallah herşey ortada girenler var :)
İnsanın gözünü almıyor değil.
Resmi kim çekmiş resim çekmek yasak pek profesyonel değil,kaçak çekimlerden biri sanırım.Gerçi çeksenizde "Sorry sorry" deyin görevlinin sorduğu "Can you take a photo?" gibi saçma bir soruya "No" diye cevap verin birşey olmaz.Türk olduğunuzu anlarlarsa odadan dışarı çıkarıyorlar o kadar :) Denendi onaylandı 8)
quote:
Orjinalden alıntı: RackleSS
Resmi kim çekmiş resim çekmek yasak pek profesyonel değil,kaçak çekimlerden biri sanırım.Gerçi çeksenizde "Sorry sorry" deyin görevlinin sorduğu "Can you take a photo?" gibi saçma bir soruya "No" diye cevap verin birşey olmaz.Türk olduğunuzu anlarlarsa odadan dışarı çıkarıyorlar o kadar :) Denendi onaylandı 8)
Bu soruyada şöyle cevap vereyim -kendi düşümcendir-
Eüer çalınmaya değer birşey orada olsaydı çalınırdı 8).
Onu çalacak kişi birşeyleri hesaplar sanırım.Bazen anlamak yerine,kabullenmek en iyisidir ;).
quote:
Çalmak dert değil satmak dert
Öyle bir satılır ki, müzayedeye bile çıkarırsın
quote:
Orjinalden alıntı: RackleSS
aaa olur mu oyle sey. ne guzel ornek oluyorsunuz. resim cekilmesi yasaksa cekmeyin canim sizde.
quote:
Orjinalden alıntı: Jean de Joinville
niye imitasyonu sergilensin ki? eee turkiye de olunca insan kuskulaniyor degil mi. :)
quote:
Orjinalden alıntı: junayerturk
quote:
Orjinalden alıntı: Jean de Joinville
niye imitasyonu sergilensin ki? eee turkiye de olunca insan kuskulaniyor degil mi. :)
valla ben ılk gıttıgımde pek dıkkat etmedım.2. gıttıgımde iice baktım, ınceledım.bıldıgımız elmas ıste orda duruyor.bana pek sahte gıbı gelmedı ama guvenlık onlemlerı az gıbı geldı be.
Evet, satmak dert...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme