Şimdi Ara

Kaşıkcı Elması(Topkapı Sarayı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecen hafta okulla İstanbul gezısıne gittik.Tabiki Topkapı Sarayı'nı da ziyaret ettik.Bır cok tarihi eser camların arkasında sergilenıyo.Kasıkcı elmasının oldugu bolume geldı onunde sadece fazladan bi serit var.ayrı olarak baska hıc bı onlem yok.ne guvenlık gorevlisi ne bisey.orda sergılenen seyin elmasın yansıması oldugu soylenıyor.boyle bısey mumkun mu?degılse guvenlık onlemleri cok az degıl mı?ya da goremeyıp bılmedıgımız ayrıca guvenlık onlemlerı var mı Topkapı'da.bu konuda benı aydınlatırsanız cok mutlu olurum

• Sahte olduğu içindir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Sahte olduğu içindir.

bu eserı her yıl en az 1-2 mılyon kısı goruyor.zaten Istanbul'a gelen yıllık turist sayısı 6-7 mılyon cıvarında degısıyor.bunlardan 1 mılyonu Topkapı ya gelse Kasıkcı Elması'nı gorucek.sence boyle bır eserin sahte olarak sergılensı mumkun mu?bana pek mantıklı gelmıyor
  • Siz dikkat etmesinizde birçok yerde kamera var.Ayrıca camlarda kırılmaya karşı sensörlerde mevcut.Camların dibinde görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

Siz dikkat etmesinizde birçok yerde kamera var.Ayrıca camlarda kırılmaya karşı sensörlerde mevcut.Camların dibinde görebilirsiniz.

Sahte olma olasılığıda yokmu sizde belki sahtedir Bu arada değeri hakkında bilgisi olan varmı bu konuda
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Siz dikkat etmesinizde birçok yerde kamera var.Ayrıca camlarda kırılmaya karşı sensörlerde mevcut.Camların dibinde görebilirsiniz.

Sahte olma olasılığıda yokmu sizde belki sahtedir Bu arada değeri hakkında bilgisi olan varmı bu konuda

degerı hakkında bılgım yok zaten buna bı paha bıcılemez bence.bıldıgım kadarıyla bı sure sonra elmasın etrafına kucuk degerlı taslar dosenmıs.30 kusur taneydı sanırım.
  • Elmasın kendisi değil. Sdece aynadaki yansımasını izlettiriyorlar ziyaretçilere. Güvenlik zaafiyeti var, yeterli güvenlik önlemi yoktu 2 sene öncesine kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cem Garipoğlu'nun mezar taşı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence çok başarılı bir imitasyonu sergileniyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: El Fuego

Elmasın kendisi değil. Sdece aynadaki yansımasını izlettiriyorlar ziyaretçilere. Güvenlik zaafiyeti var, yeterli güvenlik önlemi yoktu 2 sene öncesine kadar.

Doğru olabilir neleri çalıyolar onumu çalmıyacaklar
  • Çalmak dert değil satmak dert
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tun4

Gecen hafta okulla İstanbul gezısıne gittik.Tabiki Topkapı Sarayı'nı da ziyaret ettik.Bır cok tarihi eser camların arkasında sergilenıyo.Kasıkcı elmasının oldugu bolume geldı onunde sadece fazladan bi serit var.ayrı olarak baska hıc bı onlem yok.ne guvenlık gorevlisi ne bisey.orda sergılenen seyin elmasın yansıması oldugu soylenıyor.boyle bısey mumkun mu?degılse guvenlık onlemleri cok az degıl mı?ya da goremeyıp bılmedıgımız ayrıca guvenlık onlemlerı var mı Topkapı'da.bu konuda benı aydınlatırsanız cok mutlu olurum

Daha dün Topkapı daydım,20 nisan da yani....

O camın arkasında bırak çalınmayı ses içeri girmez sanırım.Üstelik oradaki güenlik görevlileri doğru dürüşt ingilizce bilmiyorlar,öyle birşey olduğunu nerden bilecekler-büyük ihtimalle biri söylemişti diğeri yanlış anlamıştır.

Kutsal emanetler kısmının girişinde "Uygunsuz kıyafetlerle girmeyin" yazıyor.maşallah herşey ortada girenler var :)

•  Kaşıkcı Elması(Topkapı Sarayı)

İnsanın gözünü almıyor değil.
  • Resmi kim çekmiş resim çekmek yasak pek profesyonel değil,kaçak çekimlerden biri sanırım.Gerçi çeksenizde "Sorry sorry" deyin görevlinin sorduğu "Can you take a photo?" gibi saçma bir soruya "No" diye cevap verin birşey olmaz.Türk olduğunuzu anlarlarsa odadan dışarı çıkarıyorlar o kadar :) Denendi onaylandı 8)
  • quote:

Orjinalden alıntı: RackleSS

Resmi kim çekmiş resim çekmek yasak pek profesyonel değil,kaçak çekimlerden biri sanırım.Gerçi çeksenizde "Sorry sorry" deyin görevlinin sorduğu "Can you take a photo?" gibi saçma bir soruya "No" diye cevap verin birşey olmaz.Türk olduğunuzu anlarlarsa odadan dışarı çıkarıyorlar o kadar :) Denendi onaylandı 8)

ya elmas gercekse(yani goruntusu falan degılse ordakı, kı cokda gercekcı duruo) guvenlık onlemlerı cok azmıs gıbı gelıyo bana.yok kırılmaz cammıs suymus buymus hıkaye yav
  • Bu soruyada şöyle cevap vereyim -kendi düşümcendir-

Eüer çalınmaya değer birşey orada olsaydı çalınırdı 8).

Onu çalacak kişi birşeyleri hesaplar sanırım.Bazen anlamak yerine,kabullenmek en iyisidir ;).
  • quote:

Çalmak dert değil satmak dert

Öyle bir satılır ki, müzayedeye bile çıkarırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: RackleSS

Resmi kim çekmiş resim çekmek yasak pek profesyonel değil,kaçak çekimlerden biri sanırım.Gerçi çeksenizde "Sorry sorry" deyin görevlinin sorduğu "Can you take a photo?" gibi saçma bir soruya "No" diye cevap verin birşey olmaz.Türk olduğunuzu anlarlarsa odadan dışarı çıkarıyorlar o kadar :) Denendi onaylandı 8)

aaa olur mu oyle sey. ne guzel ornek oluyorsunuz. resim cekilmesi yasaksa cekmeyin canim sizde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jean de Joinville

Bence çok başarılı bir imitasyonu sergileniyordur.

niye imitasyonu sergilensin ki?
    eee turkiye de olunca insan kuskulaniyor degil mi. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

quote:

Orjinalden alıntı: Jean de Joinville

Bence çok başarılı bir imitasyonu sergileniyordur.

niye imitasyonu sergilensin ki?
    eee turkiye de olunca insan kuskulaniyor degil mi. :)

valla ben ılk gıttıgımde pek dıkkat etmedım.2. gıttıgımde iice baktım, ınceledım.bıldıgımız elmas ıste orda duruyor.bana pek sahte gıbı gelmedı ama guvenlık onlemlerı az gıbı geldı be.
  • Evet, satmak dert...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.