Şimdi Ara

Kasasız bilgisayar toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kasa olmadan bir bilgisayar nasıl toplanır? nelere dikkat etmek gerekir? Ve en önemlisi:

BİLGİSAYARI NASIL AÇARIZ? (POWER TUŞU YOK)

• Merhaba,
    Öncelikle powersiz bilgisayar toplanmaz.Vede en önemlisi powersiz çalışan bilgisayar olmaz.
    Vede bilgisayar toplamayı bilmiyosan toplamanı pek tavsiye etmem.Zaten biliyosanda bunları sormana gerek yok.
  • bilgisayar toplamayı gayet iyi biliyorum.. sadece kasasız toplanan bir bilgisayarın nasıl çalıştırılacağını soruyorum...

kasasız bilgisayar toplanmaz diyorsan Tom's Hardware'in 11. videosunu izle.

Link:http://www.tomshardware.com/site/videos/index.html

• quote:

Orjinalden alıntı: umut00

Merhaba,
    Öncelikle powersiz bilgisayar toplanmaz.Vede en önemlisi powersiz çalışan bilgisayar olmaz.
    Vede bilgisayar toplamayı bilmiyosan toplamanı pek tavsiye etmem.Zaten biliyosanda bunları sormana gerek yok.

arkadas power tusu yok demis komple power yok dememis
  • hmm o öyle algılamış herhalde, neyse onun da canı sağolsun...
  • düz kontak yap tornavidayla deydir yeter
  • iki pini birbirine değdircem yani?

peki eğilirken pinler kırılmasın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplama PC 2000TL
    10 yıl önce açıldı
    izmirde bilgisayar toplama????
    20 yıl önce açıldı
    PC Toplama
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • egmiyeceksinki nasil kirilsin iki bin arasina tornavidayi soktugun zaman tornavida araciligiyla kisa devre olmus oluyor zaten .
    kirilma riski yok yani merak etme ama dikkat et tornavida sadece iki pine degsin
  • cimrilik yapma al 20 dolara bi kasa ne uğraşıyosun ya
  • Kasasız bilgisayar nasıl toplanır demişsin, normal bilgisayar toplarmış gibi toplayacaksın, ama IDE kablolarını biraz uzun alman gerekir, çünkü parçalar üstüste duramayacağı için (kasada üstüste duruyor) yanyana koymak durumundasın, IDE kabloları ve güç kaynağının kabloları biraz uzun olmalı. Bunun dışında dikkat edeceğin şey, anakartı metal bir yüzeye koymamalısın, CDROM'u, HDD'yi filan anakartın üzerine koymamalısın, çünkü bu aygıtların koruyucu yüzeyleri metaldendir bildiğin gibi. Kasa almayacağına göre power tuşunu kendin yapacaksın, anakartın kullanma kılavuzuna bakarak Power Switch kontaktlarını bulacaksın, bu kontaktlardan kablo çekip kabloları bir butona bağlayacaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Twister

Kasasız bilgisayar nasıl toplanır demişsin, normal bilgisayar toplarmış gibi toplayacaksın, ama IDE kablolarını biraz uzun alman gerekir, çünkü parçalar üstüste duramayacağı için (kasada üstüste duruyor) yanyana koymak durumundasın, IDE kabloları ve güç kaynağının kabloları biraz uzun olmalı. Bunun dışında dikkat edeceğin şey, anakartı metal bir yüzeye koymamalısın, CDROM'u, HDD'yi filan anakartın üzerine koymamalısın, çünkü bu aygıtların koruyucu yüzeyleri metaldendir bildiğin gibi. Kasa almayacağına göre power tuşunu kendin yapacaksın, anakartın kullanma kılavuzuna bakarak Power Switch kontaktlarını bulacaksın, bu kontaktlardan kablo çekip kabloları bir butona bağlayacaksın.

en iyi açıklama senden geldi Twister, her şey için sağol. "20 dolara yeni kasa al" diyen arkadaşa da teşekkür ediyorum, akşam akşam beni güldürdü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fprox41 -- 6 Eylül 2004, 22:44:39 >

• Senin Hdd'le ile yada Cd-R lerle güç açısından bi işin olmayacak ztn onlara Psu'dan güç vereceksin....
    Anakart'ın power girişinden de ayrıca da güç vereceksin 14 pinliydi yanılmıyorsam scart girişine benzer...
    Gelelim sonuca....Senin reset veya power düğmen basit bir anahtar sadece, ister düz kontak yap (Fişi takar takmaz bil. çalışır.) Yada Eline ufak bir kablo al, ortasını yalıt...
    Ve her ikisini anakarttaki o power tuşuna gir....(Biraz tehlike li bu)...Sonuç değişmez...(kontrolu ele geçirmiş olursun)
  • al san boyle topla işte :) dostum bi power düğmesini sok ve onuda pw/sw bolumune tak ve çalıştır oldu bitti. geçenlerde canım sıkılmıştıda yaptım forumda gosterdim al sende gor :)

• eski bozuk kasalardan birinden switchleri ve ledleri söküp kullanabilirsin,
    hatta panel şeklinde alıp öyle de kullanabilirsin

tabi niye böle bişi yapmak istiyorsun o da ayrı bi mesele de,
    sistemini bu şekilde çalıştırmamanı tavsiye ederim

madem fantezi diyosun anakartı yağa yatırma olayını hortlatabilirsin mesela :P
  • Herşeyden önemlisi anakarttır anakartı metal hiçbişeyin üzerine koyma altında defter gibi bişey olsun.Ve anakartın sağ alt tarafında yanyana 5-4 üstüste 2şerit küççük metaller vardır hepsinin adı yazar.Pwr yazan metallerin arasına metal bişey değdir açılır bu işlemin aynısını rst için yaparsanda olur sana kolay gelsin byeee
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.