Şimdi Ara

Kasama uygun işlemci soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar imzamdaki kasaya sahibim ve işlemci soğutucusu almak istiyorum fakat bir problem var. Kasaya alacağım soğutucunun sığıp sığmayacağından emin değilim. Mesela thermalright ultra extreme 120 (160mm) üstündeki çıkıntılar yandaki fana temas ediyormuş. Sunebam (155mm) de sığar mı bilmiyorum. Sığacağını bilsem gidip alacam ama bilmiyorum. Bir de sığarsa üzerindeki fan çok gürültülü çalışıyor mu? Gürültülüyse onun yerine ne tavsiye edersiniz?



  • çarpma ihtimali var.Zaten bütün performanslı fanlar kule tipi old. için diğer seçeneklerde çarpacaktır.En iyi sonuç yan 25cm fanı çıkartman veya dışarıdan takmanız.Kabloyu ise bir vidayı takmazsın kabloyu oradan girdirirsin.Moleksin içindeki uçları (2 tane kablo olacaktır zaten) çıkart kabloları oradan girdir.Diğer 3 vidayı sıkınca kablo sabitlenir sorun çıkmaz.Bende benim kasanın yan tarafına 8cm fan böyle taktım.Sorun olmuyor.
  • İşte ben o fanı çıkarmak istemiyorum. Niye aldım ki o zaman bu kasayı. Dışardan taksam tam performans alamayacam. Bilmiyorum ya nasıl olacak bu iş. Piyasadaki soğutucular da sanki hesaplamışlar gibi hep 160 mm. 150 olsa belki sığar. Sunbeam de mi sığmıyor bu kasaya?
  • Neden kararsız kalıyorsun anlamıyorum alıcağın fanın ne kadar büyüklükte olduğunu yazıyodur bordun'nun üzerindeki köprü ve sığa bileceğini bi ölç bakalım sonra git al!
  • Ya zaten sorun orda. Alacağım fanları öyle bir yapmışlar ki sığdı sığacak yani denemeden anlaşılmaz şekilde.
  • büyük bir iltimal çarpmaz gibi geliyor.Sen bir teli al.16cm ölç(blok tam anakarta değil cpu yatağına oturduğundan 15.5 yerine 16 cm ölç) kes.Sonra teli anakarta temas ettir vekapağı kapat.Fana çarparşa fanı çıkartmak zorunda kalabilirsin.CPU Fanı almadan önce bir denemiş olursun.
  • Ölçtüm de. İşlemciyi yuvasına koyduktan sonra anakarttan ne kadar yüksekte oluyor onu da bilmem lazım. Bilen var mı?
  • 16cm anakarta dayalı şekilde oluşu.Normalde fan 15.5cm 0.5cm cpu yuvasına yükseklik koydum.Bu halde çakışma oldumu?
  • Fani disardan taksan ne gibi bi performans dususu olucak ki?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ToffieBoi

    Fani disardan taksan ne gibi bi performans dususu olucak ki?


    bencede. Çünkü içerde iken önündeki pleksiden hava çekiyor.Şimdi ise pleksi arkasından hava üflüyecek.
  • Şöyle ki fan sürekli toz çektiğinden bir süre sonra tıkanma olacak. Ondan sonra onunla uğraşmak pek hoş olmayacak. Şimdi dışarıdan kolay bir şekilde biriken tozları rahatça temizleyebiliyorum. Diğer bir sakınca da bence fan dışarda olduğu için kazara fanın kullanılamaz hale gelmesi daha kolay olur. Çünkü açıkta kalacak fan.
  • Anakarttan kasanın kapağının kapadığı yere kadar (kapak açık) 18cmden biraz fazla ama 18 diyorum. Fazlasını kapağın kalınlığına veriyorum. 3 cm fanın kalınlığı ama fanın çine doğru 0.5 cm daha girer. FAkat 1 cm girer mi emin değilim daha çok da 1 cm girmez gibi. Tabi bu ihtimal kök kesitine yaklaştıkça azalıyor. Yani daha az girer gibi duruyor. MErkezden uzaklaştıkça daha çok girer gibi geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeydan -- 7 Şubat 2009; 20:44:05 >
  • Peki arkadaşlar bu nasıl? Sunbeam kadar performanslı mı testlere baktım ama adamakıllı bir karşılaştırma yok. Üzerinde 140mm fan var. Eğer daha performanslı bir fan biliyorsanız onu da alabilirim.

    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SCZP-1000
  • o fanın performansı core contact soğutucuların altında kalıyor.Sen içindeki fanı çıkarmak istemiyorsun galiba.O zaman 15cm boyutunda olan THERMALTAKE Sonic Tower Intel LGA775 AMD AM2 CPU Soğutucu(Fansız) CL-P0323 buna bak fansız geliyor sen üstüne 2 tane fan tak performansı iyi olacaktır.Boyutu 15cm olunca ucu ucuna sığar.
  • Harbiden bu iyiymiş ya. Peki hocam hangi boyutta fanı destekliyor? Bi fan tavsiyesi de yapar mısın? İki fanla tek fan arasında kayda değer performans farkı olacak mı? Olursa iki tane de alabilirim. Bir de ledli olursa tavsiye (tabi öncelik performans) çok iyi olur. Buna iki fan takılmış halini sunbeamle kıyaslarsak nasıl olur? Konunun başında beri çok yardımcı oldun hocam teşekkür ederim.
  • Biraz araştırdım da. Bu soğutucu biraz eskiymiş. Yine de 2 fan takınca performansı sunbeamı yakalarsa alabilirim.
  • Bu soğutucuyu titan amanda ile yeni pertier destekli soğutucuyla karşılaştırdılar.2 12cm 100CFM fan ile onun 2 derece kötü sonuçla testi tamamladı.Ama ses fazlaydı.Sen 2 fanı bir ortaya bir de hdd'leri old. yere doğru montajla bu sayede egzoz fanla birlikte 3 fanlı gibi oluyor performansı iyi oluyor.Ama sunbeam kadar olurmu? bilemen çünkü hiç böyle test edilmedi.Fan olarak aslında xilence mavi led 68cmf fan önereyin fakat sesli diyorlar.Bir başkası ise cooler master 90cfm 19dba dediği fan var segmente söylersen getirebilirler çook güzel fan ama seslimidir bilmem.http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=36&id=6019
    http://www.sanalmarketim.com/urun/dfbee9d5b0ce7baa906003f3d543b632/XILENCE-Fan-120mm-(Mavi-LED)-

     Kasama uygun işlemci soğutucusu


     Kasama uygun işlemci soğutucusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi padfinder -- 8 Şubat 2009; 21:05:31 >




  • Titan amandayı ben dünyanın en iyi hava soğutması diye biliyorum. Ondan 2 derece azsa daha ne? Oldukça iyi. Yalnız tam anlayamadığım bi nokta var. Testte kullanılan fanların her biri mi 100cfm yoksa 50+50=100 cfm mi? Bir de aşağıdaki ön kasa fanının arkadasında 2 tane hdd olacak inşallah bi tane daha alacam. Performansı çok olumsuz yönde etkiler mi? Fanların sessiz olması benim için önemli. Çünkü stok fanın sesinden bile rahatsız oluyorum. Stok fan 1700rpm civarını geçtiği zaman rahatsız edici ses başlıyor. Cooler masterın fanı hakikaten 2000 devirde 19 db ses yapıyosa helal olsun ama o devirde o kadar az ses çıkaran fan daha hiç gördüğümü hatırlamıyorum. Netice itibarı ile istediğim fan ledli,yüksek cfm üfleyen ve sessiz olmalı. Bir de segment demişssin hocam o şirket mi?
  • Bir de hocam bu fanlar fan kontrolcüyle mi geliyor? Stok fan gibi otomatik devir olayı mı var?

    Ekleme: Bi soruyla daha kafanı şişirecem hocam ama bu önemli bence soğutucunun fanla birlikte ram slotlarını işgal etme durumu nedir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeydan -- 8 Şubat 2009; 23:29:33 >
  • 2 tane 100cfm kullandılar yani 100+100 silverstone fm120 ama çok sesli, ledsiz, pahalı.Titan amanda birinci dendi fakat o testte şu anki sunbeam,thermalrıght ıfx-14 gibi şu anın liderleri yok.O önemli değil.Segment satışı yok sadece temin edip dağıtıyor.Sen sipariş verince sana yakın satıcılara gönderebilir.Cooler mster 90cfm ama 19 dba yazan değeri verirmi bilemiyorum.Ledli olunca birde performanslı yinede fanı sana söyledim.Kontrolcuylede gelmiyor.2 hard disk takarsın fan önüne gelecek şekilde fakat 2 hdd arasına bir hdd için yer bırak yani ( I - I ) böyle bu sayede hava hdd altlarından geçip hdd soğutur.Ortadan da diğer yerlere ulaşır.Ram slotu kaplar mı araştırır yazmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.