Arkadaşlar benim bilgisayarı açında acayip bir ses geliyorsa sanırsam fan sesi ama işi bilen arkadaşlara sormak istedim. Sesi kaydettim aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Yardım edenlere teşekkürler
Kasanın içini bir aç.. Özellikle işlemci fanını olmak üzere.. kasa ve var ise ekran kartı fanlarını bir güzel temizle. Çıkarıp temizlersen daha iyi. Bu seslerin asıl sebebi, içinde bulunduğumuz yaz ayları. Ne kadar sıcak, o kadar hızlı dönen bir fan. SpeedFan programı ile fanın devrini azaltarak , ses konusuda avantaj sağlayabilirsin.. ama bunun karşılığında yükselecek sıcaklığada boyun eğmen gerekecek..
Kısa ve öz olarak, kasanın içini bir güzel temizle. Sonrada Speedfan programı ile devri biraz düşür. Sıcaklıkar sürekli kontrolün altında olsun.
Kasadan gelen ses 8 ocakta sinemalarda' one biçim bir başlık ama nese konumuza dönelim. Bir fanın pervanesi büyük bir olasılıkla çerçeveye veya bir kabloya sürtüyor. Kasayı açıp bakmanızı tavsiye ederim.Siz hangi fandan geldiğini söyleyin bizde ona göre yorum yapalım...
arkadaşların dediği gibi ya fan yaprakları herhangi bir yere sürtüyor yada fan yapraklarından birisi kopmuş kırılmış olabilir kasayı açıp bir bakın herşeyin yerinde olup olmadığında yada fanlara herhangi birşeyin temas etmediğine
Arkadaşlar ses sürekli gelmiyor ama bir süre çalıştıktan sonra masaüstü geldikten yaklaşık 1 dk sonra kesiliyor ??
Hangi ses? Kaydın ilk yarısındaki uğuldama mı? yoksa yarıdan sonraki vızırdama mı?
quote:
Orjinalden alıntı: XErTuX
Hangi ses? Kaydın ilk yarısındaki uğuldama mı? yoksa yarıdan sonraki vızırdama mı?
Kayıttaki bütün ses kasaya ait
Up
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme