Şimdi Ara

Kasadan Gelen Kesik Kesik Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar yaklaşık 2 hafta önce bir sistem topladım ve bu sistemi aşağıda yazdım sadece power almamıştım eski 600w ocz power var diye (zamanında ogz editörün seçimi seçilmişti) bilgisayarı topladıktan sonra çok gürültülü çalışıyordu ve o ara steam den yeni oyunlar indiriyordum. ama yüksek gürültünün yanında kesik kesik ses geliyordu oda acayip rahatsız ediciydi. sonra güç kayanğı fanının sesli çalıştığını keşfettim ve kasa fanının birini güçkaynağına taktım ses çok azaldı (aynı zamnada kasanın yerinide titreşimdenmi acaba diyerek bilgisyar masasının kasa yerine koydum) ve kesik kesik sesde azalsada kesilmedi. ses ise bi ve cızırtı gibi değil daha çok hırıltı gibi sanki kesik kesik çalışan bir fan gibi (fanlardan değil tüm fanları durdurarak denedim) sorun genellikle masaüstünde dikkatimi çekiyor. kasaya kulağımı dayadığımda sesin nereden geldiğini kestiremiyorum. ve garip bir şekilde ses belli açılardan daha net duyuluyor mesela kasaya belli mesafelerde ve açılarda daha net duyuluyor. bazen kasaya kafamı dayadığımda sesi hiç duymazken. bilgisayar kullanırken net duyuyorum. lütfen yardımcı olun arkadaşlar teşekkür ederim.
    not : ses bazen kesiliyor.
    üç düşüncem var.
    1 HDD den gelen kafa vurma sesi.
    2 PSU dan gelen bir ses
    3 Ekran kartında cw var. (ses kesik kesik geldiğinden buşıkkı elemedim ama izlediğm cw vidiolarında masa üstünde değil oyunlarda yüksek fps lerde kesintisiz sesler geliyordu. bu tür bir cw varmı acaba)

Sistemim
    MSI GTX970 EKRAN KARTI
    Intel Core i7 4790K İŞLEMCİ
    MSI Z97 GAMING 7 ANAKART
    Corsair 8GB (2x4GB) Vengeance RAM
    WD WD10EZEX 1 TB HDD
    COOL MASTER HYPER 212EVO SOĞUTUCU

Sistemden Resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19yusuf05 -- 13 Şubat 2015; 10:45:45 >

• Anakartın vidalarını iyi sıktın mı bnlardan birtanesi boşlukta gibiyse dediğin sesleri çıkartabilir bilgisayara fazla yüklendiğinde fanların çalışma seviyeside yükseldiğinden sallayabilir vidaları sorun olacağını sanmıyorum HDD şüpheleniyorsan bir bad sector taraması yap derim.
  • PlusOne kullanıcısına yanıt
    hocam gayet güzel monte etmiştim vidalardan oalcağını pek sanmıyorum ama akşam kontrol edeceğim. hocam şu an bad sector taramsı yapıyorum. bu kafa vurma sesi olabilirmi ve badsector çımadan hdd kafa vurabilirmi. teşekkürler yardımlarınız için.
  • Bad sector olmadan vurmaz zannetmiyorum . Ama sistemini yeni toplamışsın bir badsectorden sonra vidalarıda dediğim gibi kontrol et. İşlemci fanının vidaları özellikle.
  • PlusOne kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam deneyeceğim. ses arada kesiliyor bu arada yazmayı atlamışım galiba.
  • Arada kesiliyor dediğinde işlem yapıyor oluyor musun mesela ?
  • bence kasayı aç sesin nereden geldiğini tam tespit et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses tek hoparlörden geliyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zeki1981 hocam iyice dinledim ama tespit edemiyorum nereden geldiğini
    standart şeyler oluyor indirme filan yapıyorum. oyunda filan sesden duymuyorum zaten. ses yüksek değil. ama kesik kesik olduğundan rahatsız ediyor. dün cw varmı diye dirt 2 de denemiştim. o zaman gelmemişti sanırım böyle bir ses. bu sesin güçkaynağından gelme ihtimali varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19yusuf05

zeki1981 hocam iyice dinledim ama tespit edemiyorum nereden geldiğini
    standart şeyler oluyor indirme filan yapıyorum. oyunda filan sesden duymuyorum zaten. ses yüksek değil. ama kesik kesik olduğundan rahatsız ediyor. dün cw varmı diye dirt 2 de denemiştim. o zaman gelmemişti sanırım böyle bir ses. bu sesin güçkaynağından gelme ihtimali varmı.

var kondansatörler üzerinden yüklü elektrik geçerken bi tisleme sesi yapar.

ama sen vınlama gibi diyorsun.

kasa içindeki tüm fanların vidalarını kontrol et olmazsa bi video çekip youtubeye koy dinlemeye çalışalım
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    video çekmeyi düşünüyorum ama videoda pek duyulmaya bilir diyorum. bu arada bir kafa vurma sesi videosu buldumhttps://www.youtube.com/watch?v=pL4AUGqSULs kesik esik gelen tık sesi ver benimki öyle değil tam olarak orada tık diyor ama hddnin kapalı olduğunu düşünürsek belki bu olabilir diyorum. benimki daha uzun aralıklı ve vınlama hırıltı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19yusuf05 -- 13 Şubat 2015; 11:29:29 >
  • ekran kartını çıkartıp bilgisayarı öyle başlatın cızırtı gelmeye devam etcek mi
  • sahbeewah kullanıcısına yanıt
    hocam cızırtı değil kesik kesik hırıltı vınlama sesi geliyor aklımda ekran kartını çıkartmak var ama sanırım erkan kartından kayanklı bir sorun değil gibi geliyor ama onuda deneyeceğim.
  • harddisk taraması tamamlandı bad sector çıkmadı. sanırım ekran kartı veya güçkaynağından. akşam bir paraçaları söküp tekrar yerine takacağım. olmassada ekran kartını söküp eski ati hd5770 ekran kartımı kullanırım belli bir süre bakalım sorunu bulabilecekmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19yusuf05 -- 13 Şubat 2015; 13:12:45 >
  • Dediğim gibi işlemci fanını sağlam yerleştirip tak . Ekran kartının fanlarındanda gelebilir ses. Yada bir kablo temas edebilir diyeceğim kabloları güzelce toplamışsın gibi gözüküyor kasanın bir tarafını açık bırak ve öyle çalıştır bilgisayarını sesin nereden geldiğini çözersin öyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.