MERHABA ARKADAŞLAR BEN BİLGİSAYARIMI YENİ ALDIM FAKAT KASAMDAN ÇIT ÇIT SES GELİYOR BU SES ÇOK KISA ARALIKLARLA DEVAM EDİYOR ANCAK BİLGİSAYARIM AÇILIRKEN BE SES GELDİĞİNDE BANA "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" MESAJINI VERİYOR SİZCE NE YAPMAM GEREKENİ AYRINTILI BİR ŞEKİLDE ANLATIR MISINIZ !...
hocam galiba HDD de sorun war bu çıt çıt seside hdd nin kafa atmasından olabilir
arkadaşım benzer bir sorun benim başıma da gelmişti çıt çıt ses geliyor yani hdd kafa vuruyor ve sonrada diski görmüyordu pc yi kapatıp bi süre sonra açıncada geçiyordu çok uğraştım ama sorun giderilmedi taki bigün psu yanıncaya kadar birdenbire psu yandı sigortaları attırdı yenisini yakınca böyle bir sorunum kalmadı.
PEKİ NE YAPMALIYIM VE ŞU AN BÖYLE KULLANIYORUM ACABA BİR ZARARI OLURMU
hdd nin garantisi warsa bence garantiye gnder tabi önce bilgilerini yedekle
sanırım arkadaşında dedigi gibi hdd de sorun var senin
Bir an önce harddiskinde önemli belgelerin varsa al yoksa sağlam bir kafa vurursa bilgilerine bir daha ulaşamayabilirsin.
başlarda çıtçıtlar önlemini almazsan sonsuza dek bi sessizliğe bürünür haberin olsun....
ilk başta yanına değen titreşim yaratan bişey var mı ona bak eğer varsa onle ve diskini sabitleme vidalarını iyi sık tercihen silikon birşeylerle sabitle veya cam bandı silkon olan gene eğer bu titreşim sesi değilse gene gelir eğer gelmiyorsa zaten sorun çözülmüş olur ama geliyorsa kafa atıyordur bu da garantiye gonderme endikasyonudur
Ayını konu daha önce tartışılmıştı üzerinde baya durmuştuk.
kasadaki harddisk değişirse pc normal olarak açılırmı ?
çalısır ama sıfırdan işletim sistemi kurman gerekli ilk once yeni hdd ye
Selam
Çıt çıt sesi = Elektrik atlamasıdır. Klak klak sesi = Kafa vurmadır.
Bilgilerinize ve kolay gelsin..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme