Şimdi Ara

Kasada Takılı Ram 3 gb fakat bios da ve işletim sistemi 2gb görüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi daha detaya inmek gerekirse kasada ram slotu ddr2 slotun birinde kibgston hyperix 2gb 1066 mhz ram takılı diğer slotta ise kingston hyperix 1gb 1066 mhz takılı açılısta (biosta) 2 gb olarak görünüyor işletim sisteminden baktığımda da aynı şekilde fakat cpu-z programıyla baktımda slot single ama memory 3072 görünüyo buna bi türlü anlam veremedim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    ****.com - Kasada Takılı Ram 3 gb fakat bios da ve işletim sistemi 2gb görüyor ?
    Not: 1 gb çalısmıyor diye yorumda bulunmayalım çünkü 2 gb çıkarttığımda 1 gb görüyo sistem 2 gb lık olanda dün gold dan aldım garantili farklı bir kasada çalısıyo anakartımda 2*2 2 lik destekliyo . resimleri de ekliyorum bi bakın

cpu-z den aldığım bilgiler :

anakart firma : ecs
    model: Asterope3

memory : type :ddr2
    : size : 3072 mbytes
    channels : single

işletim sistemim : win7 ultimate (32bit)

anakartın marka ve modelini belirten resim : hemen solda ram slotları bulunmaktadır.

Kasada Takılı Ram 3 gb fakat bios da ve işletim sistemi 2gb görüyor ?

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanowski -- 4 Nisan 2012; 14:37:21 >

• İşletim sisteminizi 64 bit yapınız. 2 gb ram'ler 32 bit işletim sistemleri içindir. Onun için 2 gb görüyor.
  • Ben sorun göremedim,

memory : type :ddr2
    : size : 3072 mbytes
    channels : single

Burda 3072 mb ram görünüyor, single yazısı ise ramlerin boyutları farklı olduğu için single modda çalıştığını gösteriyor, önemli bir durum değil.

Görev yöneticisini açıp performans sayfasına bakın "Fiziksel bellek" "Toplam" bölümünde ne yazıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amd6000+ 4 gb ram sistem bi tuhaf?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.