Şimdi Ara

kasa yan kapağı açılır kapanır yapma (YAPTIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kasa boyama işlemim yeni bitti konusu var burada
    ama yan kapağı sök tak birde dandik olduğu için bayağı uğraştırıyor
    ben kapı gibi menteşeli sistem istiyorum yapılabilir mi olursa nasıl olur
    beyin fırtınası yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 22 Şubat 2011; 20:26:30 >

• kasanın yanlarında kapağı tutmak için çerçeveler vardır oraya matkap ile 4 adet delik açarsın sonra küçük ahşap menteşeleri vidalarsın aynı şekilde plexi ise kasan plexiyi biraz vidaan küçük kesip vidayı ısıtır vidalarsın böylece diş de açmış olursun sonra menteşe yerinin karşısına bir vida ile gardolap kapağı mıknatısını vidalarsın ve kasanda çok düzl bir çok sağlam kapağın olmuş olur ben böyle düşündüm aktaramamış olabilirim..

İşte ahşap menteşesi

Daha küçükleri var tanesi 50 kuruş yada daha ucuz

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSD3DzMivNUOYXZeELgOriGw4jX9U1rlfRephnWhM8oThkgZqCV&t=1

Buda mıknatıslı çıt çıt diye geçiyor eski televizyon sehbahalarının camlarını tuturmak için kullanılır.

http://www.safa.com.tr/content/urunler/resims/b/08_mobilya_aksesuarlari/37_MIKNATISLI_CIT_CIT.JPG

Kısaca bir marangoza gidip taş patlasın 5 liraya bütün dediğim malzemeleri alarak süper orjinal bir kasan olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omuryavuz -- 22 Şubat 2011; 17:04:54 >

• hocam tam anlayamadım
    şimdi benim kasa şu şekil yan tarafları dişli yapıda

1. yada 2. yere menteşe takmak istiyorum o arkaya kalan kısmada mıknatıslı yeri takmak
    olur mu olmaz mı kapanırken kaç cm kısalma payı olur
    akşama bu işlerden anlayan biri gelecek ona soracağım
  • hocam arkadaş vermiş.http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSD3DzMivNUOYXZeELgOriGw4jX9U1rlfRephnWhM8oThkgZqCV&t=1 al bundan. Kasanın sol arka kısmına monta et. 3 tane falan yeter olur heralde. Bi ucu kasaya bi ucu kapağa olucak. Kapak geriye doğru açılıcak. Ön tarafa da mıknatıslıları takıcaksın. Arka taraf sabit ön taraf mıknatıslı olucak. bu kadar basit
  • @AlfReyiz
    foruma hoşgeldin ve ilk mesajın benim konuma oldu

bakalım yapacağım söylendiği gibi umarım olur yada lambo tarzı üste koyabilsem menteşeleri aşağıdan yukarı doğru açılsa
  •  kasa yan kapağı açılır kapanır yapma (YAPTIM)
  • hocam bir koşu gittim aldım malzemeleri yapınca ss koyarım umarım beklediğim gibi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam terside olabilir senin kasanın konumuna bağlı
  • bu işi yaparken biraz el becerisi ve sabır gerekli sakın acele etmeyin sonra benim akvaryuma yaptığım dış filtre gibi olur heryeri su yapmıştım ama 2.cide acele etmedim her adımı düşünerek yaptım bir mm sızıntı olmamıştı.Sizinde 2. alternatifiniz olmadığını düşünün ve yavaş yavaş yapın.Ayrıca eğer nemli bir yerdeyseniz ve menteşelerde boyasız ise siyaha boyamanız hem pas yapmaması hemde kasa ile bütünlük sağlaması açısından güzel olur.
  • KardesiM Cok Güzel Bi fikir Bnde Yapmayı dusunuyom iLham Veren ArkadasLara TskkrLer Yaparsan SS bekLerim
  • uzun uğraşlar sonucu bu kadar yapabildim
    çekiç bile olmayan evde o kasada vida deliklerini tornavidayla açana kadar elim soyuldu(avuç içi) başıma ağrılar girdi
    ama değdiğine inanıyorum

mıknatıslı çıt çıt

ve kapak kapalıyken

• gayet güzel olmuş pratik eline sağlık başarılı çalışma
  • bende daha ne ilhamlar var yakında yeni sistem topliyacağım inşallah o zaman Donanimhaber Bi beni görsün :D
  • Bu arada tam dediğim gibi olmuş simetrisi kamera açısından mı bilmiyorum alet yetersizliğindenmi sanki biraz kayık ama sanırım göz yanılması güzl olduğuna inanıyorum modunuzda başlarılar..
  • size araştırmanız için biraz ip ucu veriyim bu bahsettiğiniz olayı türkiyede mantaboydan önce yapan varmı bilmiyorum ismini youtubeye bile yazdığınızda kasayı görebilirsiniz sanırım benim yaptığımdada moda olmuştu (standart kasanın dışına çıkmıştım ozamanlar) delorean mod diye ararsanız gulwing tasarımımı bulursunuz
  • kasada az bi yamukluk var ama olsun onuda görmezden geleceğiz artık
  • bence değmiş güzel ve pratik olmuş
  • sağolasın hocam
  • güzel
  • Uğraştığına değmiş. Menteşe fikri güzel. Kasa'nın görüntüsüne daha çok hava katmış. Ama menteşeleri siyah yapsaydın daha güzel olabilirdi. Kasa'yla renk uyumu aynı olurdu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.