Şimdi Ara

Kasa önündeki kulaklık girişi problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, daha 3 gün önce yeni bir bilgisayar aldım, hem kızıma karne hediyesi olsun arada bende oynarım dedim. Dün kasanın önündeki kulaklık girişine bağlı olan kulaklığın kablosuna ayağım takıldı ve jack hızlıca yerinden çıktı, kulaklığı yerine takltığımda çok az ve ekolu ses geldiğini fark ettim, ses eskisi gibi değildi. Elimle oynattığım zaman çok arada gerçek sesi duyabiliyorum ama genel olarak düzgün şeklini yakalamak imkansız.

Kulaklığı arka tarafa takayım dedim, 3 tane giriş var pembe, yeşil ve siyah.. benimnim hoparlor sistemim 4 küçük 1 büyükten oluşuyor 4+1 mi oluyor bilemiyorum, ses kartına girmek için çift jack'ı var, bu bahsettiğim 3 yuvadan pembe olan mikrofon, sadece ortadaki yeşil yuvadan ses veriyor, ben çevirici ile hoperlörün iki jack'ını buraya takarak 5 kolondan ses alabiliyorum, siyah olan yuva nedir buna kulaklık takıyorum ya da kolonları takıyorum hiç ses falan gelmiyor şimdi hem kulaklık hemde hoperlor sistemimi kullanabilmem için çeviriciden kolonların birini söküp kulaklığı takıyorum, bu sefer 5 kolon yerine 3 kolon çalışıyor.. bu arkadaki sihay olan yuvadan ses almak mümkün mü yada ben hem kulakluk hem hoperlor sistemimi tümüyle nasıl kullanırım.

Birde bu olaylardan sonra sürekli "Bir Jak Takıldı. Bir Jak Çıkarıldı" uyarısı almaya başladım, sistem Win 7 64 bit, ses on board realtek hd

Cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirikgitar -- 14 Mayıs 2012; 13:45:31 >

• Ön paneldeki kulaklık girişi hasar görmüş, elektronikçiler yapabilir, bir tanıdığınız varsa uğraşır, onun dışında genelde butür işlerle ilgilenmiyorlar.
  • sag kosede realtekin logosu vardir ordan ses kartinin arayuzunu actiginizda ana ekranda hoparlor yapilandirmasi var sanirim sistem stereo hoparlor olarak yapilandirilmis bu yuzden siz sadece yesil cikistan ses alabilirsiniz eger ses sistemini 5.1 kanal secerseniz o zaman mikrofon 2 kanal, line-in(siyah) 2 kanal, yesil (line-out) 2 kanal ses cikisina sahip olur sisteminizi 4 kanal secerseniz tam emin degilim ama siyah ve yesil ses cikisi olur ayrica realtek`in ana ekraninda sag koseye dogru klasor isareti var ona basarsaniz jak saptamasini engelle derseniz bir jak takildi cikarildi sorunu duzelir siyah jaktan ses almaniz mumkunmu diye sorarsaniz mumkun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

sag kosede realtekin logosu vardir ordan ses kartinin arayuzunu actiginizda ana ekranda hoparlor yapilandirmasi var sanirim sistem stereo hoparlor olarak yapilandirilmis bu yuzden siz sadece yesil cikistan ses alabilirsiniz eger ses sistemini 5.1 kanal secerseniz o zaman mikrofon 2 kanal, line-in(siyah) 2 kanal, yesil (line-out) 2 kanal ses cikisina sahip olur sisteminizi 4 kanal secerseniz tam emin degilim ama siyah ve yesil ses cikisi olur ayrica realtek`in ana ekraninda sag koseye dogru klasor isareti var ona basarsaniz jak saptamasini engelle derseniz bir jak takildi cikarildi sorunu duzelir siyah jaktan ses almaniz mumkunmu diye sorarsaniz mumkun

Çok çok teşekkür ederim, akşam eve gittiğimde deneyeceğim, yarın olup olmadığı hakkında haberdar ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirikgitar

quote:

sag kosede realtekin logosu vardir ordan ses kartinin arayuzunu actiginizda ana ekranda hoparlor yapilandirmasi var sanirim sistem stereo hoparlor olarak yapilandirilmis bu yuzden siz sadece yesil cikistan ses alabilirsiniz eger ses sistemini 5.1 kanal secerseniz o zaman mikrofon 2 kanal, line-in(siyah) 2 kanal, yesil (line-out) 2 kanal ses cikisina sahip olur sisteminizi 4 kanal secerseniz tam emin degilim ama siyah ve yesil ses cikisi olur ayrica realtek`in ana ekraninda sag koseye dogru klasor isareti var ona basarsaniz jak saptamasini engelle derseniz bir jak takildi cikarildi sorunu duzelir siyah jaktan ses almaniz mumkunmu diye sorarsaniz mumkun

Çok çok teşekkür ederim, akşam eve gittiğimde deneyeceğim, yarın olup olmadığı hakkında haberdar ederim.

Alıntıları Göster
    biraz karistirmaniz gerekebilir hemen pes etmeyin

• quote:

biraz karistirmaniz gerekebilir hemen pes etmeyin

Alıntıları Göster
    Valla baya bir karıştırdım, ama siyah veya pembe girişten ses almayı başaramadım. Realtek programında; stero, 4 lü kanal kayıt, birde 5+1 seçeneği var, her birini tek tek seçtim ayarları kurcaladım yok banamısın demedi. Ayrıca klasör işaretine basıp jak saptamasini engelle dediğimde bir jack çıktı uyarısı olmuyor ama kolonlardan da hiç ses gelmiyor, tamamen ses gidiyor, bende yeşil olan yuvaya çevirici yardımı ile iki kolonu taktım tümünden ses geliyor bu şekilde, bu seferde kulaklığı kullanamıyorum, kolunun birini söküp bir konon jackı ve kulaklığı taktım kolnların 2 tanesi ve bas olan çalışıyor şimdilik, Hafta sonu 3 lü çevirici alıp, iki kolonu ve kulaklığıda hepsini birden yaşile takıp böyle ses almayı deniyeceğim. Bilmiyorum başka yapabileceğim birşey varmıdır.

• quote:

Valla baya bir karıştırdım, ama siyah veya pembe girişten ses almayı başaramadım. Realtek programında; stero, 4 lü kanal kayıt, birde 5+1 seçeneği var, her birini tek tek seçtim ayarları kurcaladım yok banamısın demedi. Ayrıca klasör işaretine basıp jak saptamasini engelle dediğimde bir jack çıktı uyarısı olmuyor ama kolonlardan da hiç ses gelmiyor, tamamen ses gidiyor, bende yeşil olan yuvaya çevirici yardımı ile iki kolonu taktım tümünden ses geliyor bu şekilde, bu seferde kulaklığı kullanamıyorum, kolunun birini söküp bir konon jackı ve kulaklığı taktım kolnların 2 tanesi ve bas olan çalışıyor şimdilik, Hafta sonu 3 lü çevirici alıp, iki kolonu ve kulaklığıda hepsini birden yaşile takıp böyle ses almayı deniyeceğim. Bilmiyorum başka yapabileceğim birşey varmıdır.

Ses kartınız 4+1 destekliyor hocam arkadaşın bahsettiği ayarlardan yapılması lazım. Pembeden ses alamazsınız o kayıt için ama siyahdan almanız gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklık hoparlör sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

quote:

Ses kartınız 4+1 destekliyor hocam arkadaşın bahsettiği ayarlardan yapılması lazım. Pembeden ses alamazsınız o kayıt için ama siyahdan almanız gerekiyor.

Pardon siyah demişim, sihay değil mavi renkli yuva, dizilim şöyşe; pembe, yeşil mavi şeklinde, pembede mikrofon işareti var, yeşil ve mavide ki işaretler aynı, ama dediğim gibi yeşil haricindekilerden ses alamadım. yinede ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim, başka yapılabilecek bir şey veya önerisi olan varsa akşam deneyebilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

quote:

Pardon siyah demişim, sihay değil mavi renkli yuva, dizilim şöyşe; pembe, yeşil mavi şeklinde, pembede mikrofon işareti var, yeşil ve mavide ki işaretler aynı, ama dediğim gibi yeşil haricindekilerden ses alamadım. yinede ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim, başka yapılabilecek bir şey veya önerisi olan varsa akşam deneyebilirim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar anakartım şu;http://www.teknocity.com.tr/urundetay.asp?ProductID=36019 burada 5.1 channel HD audio yazıyor, hala anlamadım ben bu işi, herhalde mavi yuvadan ses almanın başka bir yolu mu var nedir anlayamadım.

• quote:

Arkadaşlar anakartım şu;http://www.teknocity.com.tr/urundetay.asp?ProductID=36019 burada 5.1 channel HD audio yazıyor, hala anlamadım ben bu işi, herhalde mavi yuvadan ses almanın başka bir yolu mu var nedir anlayamadım.

Alıntıları Göster
    soyle olabilir 5.1 kanal secili olsun jak saptamasi acik olsun ayrica jak takildiginda ne takildigini sor acik olsun (onun gibi birsey) siz jaki nereye takarsaniz takin size ne taktiniz diye soracak siz de on hoparloru secin ses gelmesi lazim

• quote:

soyle olabilir 5.1 kanal secili olsun jak saptamasi acik olsun ayrica jak takildiginda ne takildigini sor acik olsun (onun gibi birsey) siz jaki nereye takarsaniz takin size ne taktiniz diye soracak siz de on hoparloru secin ses gelmesi lazim

Alıntıları Göster
    "jak takildiginda ne takildigini sor acik olsun" bunu kapatmış olabilirim.. acaba nereden açılıyordu bu bölüm.
  • quote:

"jak takildiginda ne takildigini sor acik olsun" bunu kapatmış olabilirim.. acaba nereden açılıyordu bu bölüm.

Alıntıları Göster
    buradan

• quote:

buradan

Çok sağol dostum! akşam deneyeceğim.
  • quote:

quote:

buradan

Hocam çok teşekkür ederim, sayenizde ses almayı başarabildim, şimdi tek sorunum bu mavi yuvadan kulaklık taktığımda seside en üst seviyeye getirdiğim halde az ses gliyor olması.. bunuda çözebilirsem çok güzel olacak.

• quote:

quote:

quote:

buradan

Hocam çok teşekkür ederim, sayenizde ses almayı başarabildim, şimdi tek sorunum bu mavi yuvadan kulaklık taktığımda seside en üst seviyeye getirdiğim halde az ses gliyor olması.. bunuda çözebilirsem çok güzel olacak.

Alıntıları Göster
    kulaklığın kendi üzerinde ses ayar düğmesi olabilir.belkide o düğme kısık poz dadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

kulaklığın kendi üzerinde ses ayar düğmesi olabilir.belkide o düğme kısık poz dadır.

kulaklığın üzerinde ses ayar düğmesi yok, birde online oyun oynarken rakibin sesini dinlediğim zaman eskiden haritanın neresinde olduğunu tahmin edebilirdim, şimdi kulaklıktan sanki ekolu gibi geliyor ses.. rakibin yerini tahmin edemiyorum, acaba 5+1 seçili olduğu için mi böyle oluyor? akşam birde stero da deneyeceğim.
  • Hocam aynı olay benim de başıma gelmişti. Ön taraftaki kulaklık panelini değiştireceğim ben de. Ses gidip geliyor, sinir bozucu bir durum. Şimdilik arka paneli kullanıyorum. araştırmak lazım işte aynısını bulup takmak lazım. Tamir olacağa benzemiyor pek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

kulaklığın üzerinde ses ayar düğmesi yok, birde online oyun oynarken rakibin sesini dinlediğim zaman eskiden haritanın neresinde olduğunu tahmin edebilirdim, şimdi kulaklıktan sanki ekolu gibi geliyor ses.. rakibin yerini tahmin edemiyorum, acaba 5+1 seçili olduğu için mi böyle oluyor? akşam birde stero da deneyeceğim.

birde 4+1 deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Hocam aynı olay benim de başıma gelmişti. Ön taraftaki kulaklık panelini değiştireceğim ben de. Ses gidip geliyor, sinir bozucu bir durum. Şimdilik arka paneli kullanıyorum. araştırmak lazım işte aynısını bulup takmak lazım. Tamir olacağa benzemiyor pek.

Tamir etmek problem olmaz amatör elektronikçiler yenisini de yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Hocam aynı olay benim de başıma gelmişti. Ön taraftaki kulaklık panelini değiştireceğim ben de. Ses gidip geliyor, sinir bozucu bir durum. Şimdilik arka paneli kullanıyorum. araştırmak lazım işte aynısını bulup takmak lazım. Tamir olacağa benzemiyor pek.

Tamir etmek problem olmaz amatör elektronikçiler yenisini de yapabilir.

Alıntıları Göster
    Aslında kasanın önündeki yere kulaklık takılıyken gayet iyidi, ayağımın kabloya takılması ile çıkan kulaklıktan sonra orada bir temassızlık oluştu, jackı oraya takınca elimle oynattığımda bazen düzgün ses alabiliyorum, elimi çekince ses gidiyor ve sürekli bir jack çıkarıldı takıldı uyarısı veriyor, bunun içini açsak kendimiz yapabilirmiyiz, yoksa bir tamirciye falan mı gitmemiz gerek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.