Şimdi Ara

Kasa içi hava sirkulasyonu ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasam cooler master elite 420, üst tarafta 2 önde 1 altt 1 ve yanda 1 adet fan yeri mevcut, bir sürü araştırma yaptım ve doğru hava yönlerinde emin olamadım, üst ve arka tarafın egsoz görevi görmesi ve havayı dışarı atması en çok yapılan çözüm gibi duruyor fakat böyle yapınca anakartımın ısısının daha fazla arttığını gördüm, işlemci fanım stok... anakartım msi 970a g46. Ön fan 1000 rpm ( kasa ile gelen fan) diğerleri 2.000 rpm. Size bu hava yönü dizilimi nasıl olmalı ? Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

not: Toplamda 3 fan var kasada, ön arka ve yan olarak

Teşekkürler.

Sistem bilgileri

İşlemci : AMD FX 6100 3.5 ghz 6 çekirdek
    Anakart : msi 970a-g46
    Ekran Kartı : Gigabyte Gtx 550 ti sli
    Psu : Cooler Master 620 m- 80plus
    Ram : 4x2 kingston 1366 mhz. (bunlar eski bilgisayarımdan)
    Kasa : Cooler Master Elite 430

• yok mu yardım edecek, bilgi verecek kimse ?
  • Sanırım yok .
  • Ondeki fani havayi iceri cekecek sekilde ayarla.diger fanlarida disari atacak sekilde ayarla.eger bu sekilde verim alamiyorsan kasanin bulundugu ortami ve pc sicakligi degerlerini yaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeygun kullanıcısına yanıt
    bu ne acele sakin ol, herkesin işi gücü var, millet pc başında yatmıyor ya, cevabı alman 2 gün bile sürer,
    soruna gelirsek normalde arka ve üstteki fanlar sıcak havayı dışarı atar, diğer yönlerden içeri soğuk hava girer, sizde başka olabilir kasanın içindeki donanım ve kablolara bu şekil verim alıyorsanız sorun değil devam edin, maksat soğutmak ve onuda yapıyorsunuz
  • Teşekkürler.
  • Açıkçası ben stok fanının yetersizliğinde dolayı aynı işlemcide ısınma probleminden müzdariptim ancak kasanın sol tarafına dışarıdan içeriye üfleyecek şekilde bir fan taktım ve şu an sorunum çözüldü. Kasam COOLER MASTER ELITE K280 bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    masa içi uzay kasa için öneri
    4 yıl önce açıldı
    Doğru kasa hava akışı hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasanın resimlerine baktım.
    Kasanın sol yanı açıkta ise:Benim önerim sol yana güçlü bir fan koyun diğer yerlere de egzost fanı koyun ama sol yan kapağa koyduğunuz fanlardan birazdaha güçsüz olsun.

Kasanın sağı ve solu kapalı ise yani mobilyalı biryerde duruyor ise muhtemelen önü açıktır:Ön tarafa ve sadece arka tarafa aynı devirde fan koyun.
    Baktınız olmadı sadece ön tarafa üfleyen fan koyun egzost fanı koymayın.
    Bazı durumlarda koyulan egzost fanı içerdeki havayı dışarı atmak yerine duvar görevi yapabiliyor.
  • işlemci stok fan ile soğutuyorsan yan kapağa içeri üfleyecek şekilde bir fan takman şart bunu dene cpu ve anakart ısıları düşecektir ön tarafada içeri üfleyecek şekilde bir fan tak arkaya gerek yok üstede gerek yok içeri giren hava mecburen yolunu bulur ve dışarı çıkar illa bir egzoz fan takarsan içeri giren havayı yönlendirmiş olursun ve donanıma uğramadan dışarı çıkar faydasıda olmaz ben bu şekilde kullanıyorum dört adet fan yan kapaktan içeri üflüyor tüm sistemi soğutuyor havanın fazlası zaten dışarı çıkıyor
  • Cevaplar için teşekkür ederim.

Tüm tavsiyeleri deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.