Bildirim
KASA FANI NEKADAR İŞEY YARAR
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Tam yukteki sicakliklari soyleyin ona gore yardimci olalim gerci 970 te isinma problemi olacagini sanmiyorum en azindan bende yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Parçalar daha birleşmedi sadece satın aldım kargoda.Yani işey yarıyor mu kaç derece düşürür ? Yoksa sadece renk kırmızı gibi hava mı katar? -
quote:
Orijinalden alıntı: PcMert
Parçalar daha birleşmedi sadece satın aldım kargoda.Yani işey yarıyor mu kaç derece düşürür ? Yoksa sadece renk kırmızı gibi hava mı katar?
Ise yariyor ama sizin kullanmaniza gerek varmi o onemli
Bu bileşenleri toplayacağınız kasa nedir? Bu bilinirse daha fazla yardımcı olunacaktır.
Bi o eksik.Zalman z3 plus düşünüyorum ancak bu konuda yardımınıza ihtiyacım var ve bilgisizim. -
Z3 Plus üzerinde yeterince fan var almana gerek yok. Kasanı topla iyi günlerde kullan. -
quote:
Orijinalden alıntı: white_power
Z3 Plus üzerinde yeterince fan var almana gerek yok. Kasanı topla iyi günlerde kullan.
Sağol bilgin için z3 plus dısında önerdigin var mıdır
O fiyata alınabilecek güzel bir kasa Z3 Plus. Bütçen doğrultusunda Corsair yada Zalman Z11 Neo yada bakabilirsin. -
iyi bir hava sirkülasyonu ile kayda değer sonuçlar alırsın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasa fanları; yani ledlileri kasanın içini Gebze-Harem dolmuşuna çevirmek için değil elbette.
Kasanın içerisindeki bütün parçalar birbirinin sıcaklığıyla ısınır.Sadece işlemci ve ekran kartını ısınıyor diye düşünmeyin. Anakartınız, kuzey köprüsü vs. ısınır. Harddiskiniz, ramleriniz ısınır. Kasa fanları iyi bir yerleştirme ile (Hava akımının ayarlanması) Kasa içindeki hava sirkülasyonunu sağlar.
Örneğin varsa ön ve yan kasa fanınız; kasanın içine taze hava girişini sağlar. CPU ve Grafik Kartı fanları içerideki sıcak havayı plakalara tekrar tekrar üflüyor diye düşünün.Hem yeterli soğutma sağlanamayacak hem de kasanın içindeki diğer birimler de ısınacaktır. Kasaya taze hava girişi ve egzoz (bkz. TDK Yazı Kılavuzu) fanı bu sirkülasyonu sağlar.
Bir taraftan yeni hava kasaya girer, içerideki fanlar o yeni havayı soğutmak için kullanır ve peteklerden yanlara veya arkaya gelen kullanılmış sıcak havayı arka egzoz fanı dışarıya atar.
Aşırı performans sebebi değildir kasa fanları ancak parçaların sağlıklı çalışması ve sağlıklı sıcaklıklarda çalışması için önemlidir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X