Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.527
Cevap
62
Favori
160.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Senin strese meyilin varmış ağa. Sanki biz bankalara sen ABD başkanına borçlusun. Hepimiz için aynı süreç var ben gençleştim sen aglayarak yaşlanıyorsun. Sana kolay gelsin ama bu kadar ağlamanın kimseye faydası yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Alıştım bende,başta çok stres oluyordum,insan daha önce yaşamadığı için aile duyacak,eve icra gelecek stresi oluyor

• allisone1 A kullanıcısına yanıt

Benim maaştan icra yapan da teb bir bakayım mesajlara dedim avukat %100 faiz indirimli anapara üzerinden taksit için son fırsat konulu mesajı 20-30. Kez yine atmış. Bizimkisi satılmamış. Sorun yok icraya devam

Bana son birkaç haftadır hükük bürosu ev haczi temalı mesaj atıp duruyordu. En son geçen hafta 3 gün içinde ödeme yapmazsanız ev haczi işlemleri başlayacak diye mesaj atmışlardı sonra varlığa devredilmiş. Sırada Aktifbank var gibi geliyor onlar da bugünlerde arayıp duruyor.

Bana her gün bir random mesajı atıyorlar hocam. Telefonla ulaşamadıkları için 1 aydır arayan yok vazgectiler. Ev haczi için talep yaptılar bir kez geldiler buyur ettim girmeden kaçıp gittiler. Avukatlar stajyerleri böyle eyliyor herhalde aramalarla şuraya git buraya git vs

bir de icra daireleri bence patlama yaşıyor. Benim uçan kuş bankaya borcum var hiç dosya açmayanlar bile var. Şubattan beri sıfır ödeme. Mezarda icralik durumdayım. Demirden korksak trene binmeyiz keyfim yerinde. Mal bildirimi saplayip hayatıma devam ediyorum. %25 kesinti ilaç gibi geldi senelerce borç ödedikten sonra.

Benimde durumum çok farklı sayılmaz hemen hemen her bankada dosyam var. Misal ödeme yapmayalı neredeyse 1 sene olacak Denizbank hala dosya açmadı. 3 4 farklı hukuk bürosundan arayan oldu Denizbank için ama hala dosya açılmadı. Sanki Denizbank direkt varlığa verecek gibi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allisone1 -- 19 Eylül 2025; 21:44:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DiskoKralı D kullanıcısına yanıt

Ağa sirf sana cevap yazmak için girdim.

Herkese senin gibi şöyle sıkıntılı durumda bile hayatı tesbih yapmış iplemeyen dost lazım..

Bende 1 senedir olduğum yerde seksek oynuyup duruyorum bizim ne hatamız var ağa 50 maaş alan adama 1 milyon limitmi verilir kendileri kasindi..Kader mahkumu olmusuz Allah yardımcımiz olsun gardasim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysterious27 -- 21 Eylül 2025; 21:2:24 >

Ekmeğinin peşinde bir hayat yaşıyoruz ağa borca düştük kader mahkumu olduk. El mahkum başa geleni yaşarız sorun yok. Sebepler belli sonuçlar belli kafa yormaya değer bir şey yok.

Orijinalden alıntı: Canesly

Arkadaşlar herkese selamlar,
    Daha önceki yazılarımda belirtmiştim birden fazla dosya özelinde icralık durumdayım.
    Bunun dışında düzenli ödediğim 3 tane kredim var garanti bankasında. Bir tane kredimi 10 gün geciktirdim. Son taksiti. Onu ödediğimde kredim kapanıyor. Dün uygulamaya girdiğimde kredimi göremedim.
    Müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetleri ilk anda kredimi göremedi. Ama kredi numaramı paylaştığımda kredimi gördüler ve 10 günlük gecikmede son taksitim olduğunu ancak kredinin otomatik olarak kapatıldığını ilettiler. Daha sonrasında sırasıyla kredi destek hattı ve tahsilat birimlerine ilettiler ancak hem ilgisiz davrandılar hemde yardımcı olabilecek çabayı göstermediler. Daha sonra tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Bu kezde şube ile görüşmem gerektiği bilgisini ilettiler.
    Şubeyle görüştüm. Şubede ki hanımefendi telefonla görüşmemizde daha kredi numaramı almadan bakmadan icrada olan kredilerimden dolayı olsa gerek takibe devredilmiş dedi. Yasal takip sürecini aşmadığım bir süreçte bunun mümkün olmayacağını belirttim. Kendisi de bunu sistemden gördü ve mail atacağını ancak olumlu olmazsa takip durumunun olacağını söyledi. Bu nasıl mümkün oluyor. Hemen cimere yazdım. Rakam çok komik bir rakam 500 tl için de mi ayrı dosya açılacak hemen sadece 10 günlük bir gecikmeden dolayı anlayamıyorum. Cimerden birşey çıkar mı bilmiyorum ama yol gösterici bilgilerinize açığım bu süreçlerden yeterince sıkıldım nefes alamadığımı hissediyorum artık. Garanti bankası da geçmiş dosyalarımdan olsa gerek hemen ezbere uğraşmak istemediklerinden cevaplarla geçiştiriyorlar beni. Napacağım bilmiyorum. Bir şekilde düzenli ödemeye gayret ettiğim bu kredimin 10 günde takip birimine devredilmesi ne derece mantıklı yasal olmayan bir durum çerçevesinde süreç saçmalık yani
    Arkadaşlar bu konuda ne yapacağım bilemiyorum. Resmen mağdur ediliyorum garanti bankası tarafından. Şube yardımcı olmuyor müşteri hizmetleri olmuyor kafayı yiyeceğim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Canesly C kullanıcısına yanıt
    Bankadan sonuç alamadı iseniz BDDK ya başvurun direkt olarak hiç beklemeyin e devletten başvurabilirsiniz

e-imza alın, KEP ile kep adresi olan bankaya durumunuzu izah edin, iadeli taahhütlü posta gibi yerine geçer. genel müdürlüğe gider, gerekli aksiyon alır ve size ararlar. Ayrıca, bankadan dönüş gelmemesi durumunda BDDK ya şikayet ileteceğini söyle. dönüş gelmezse, ben 5 iş günü süre verdim, ihtarname çekmiştim, dönüş olmazsa BDDK 'ya ileteceğimi söyledim.

BDDK'ya garanti'ye mesaj iletir ve cevaplamak zorunda kalırlar.

Ben x banka şube uğraşmak dil dökmek yerine, kep ile mevcut olan haciz maaşımı başka banka ödeme yapılıyorken, icralık olduğum maaş hesabımdan ekstra kesilmemesi konusunda uyardım. ihtarname çektim, beni aradılar. çözüldü. 1 hafta içinde. Artık yasal maaşımı diyerek, otomatik çekmiyor.

Eğer sen Kredi hesabından 90.ci gün geçmediğinden eminseniz, siz haklısınız.

Son taksiti dediğiniz, hangi dönem ait idi?

Mesela hangi ay'a ait idi, Haziran-Temmuz gibi döneme ait taksit ödemesi ise, bu 90.gün gecikme olur. Ödeme planı kontrol etmeniz gerekiyor.

Fakat, bahsettiğiniz taksiti Eylül ayı ait ise, 10 gün gecikti ise, o zaman siz haklı olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myömer -- 22 Eylül 2025; 10:1:33 >

• Tartışmalı tutuklamalar, devletler arası gerilimler, küresel krizler, yaklaşan su savaşları.

Bu şartlar altında eğer ölmezsek devalüasyon mecburi görünüyor, sonrası ödemek için can attığımız borçların tahsilatı. Güzel zamanda icralık olduk ağalar az daha sıkın dişinizi.

zorla mı veriyorlar ? kullanmayı bilmiyorsan, limitini düşürebiliyorsun. benim 3milyon limitim var, 1 kere bile gereksiz harcama yapmadım.

Kullanıcı bilinçsiz ama 15-20.000 maas alana al 300-500.000 kart diyen bankaya neden?

Neye göre verdin diye sormak gerek...

Bir ara sözde kanun dahi çıktı maaşın 4 katı -6 katı diye.

Adam 20.000 aliyorsa maximum 6 katı 120.000 limiti geçemeyecekti tüm bankalardaki toplam limiti 120.000 ama bu kanun kural maalesef hayata geçirilmedi!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 23 Eylül 2025; 21:2:43 >
    Cimerden bddk’ya yazdım lakin henüz bir dönüş olmadı. Eylül ayının 6sı son ödeme tarihli olan kredimdi. Evet miktarı düşük olduğu için ödüyordum ufak tefek gecikmeler oluyordu oda en fazla 5-10 gün arasıdır. Garip bir durum yaşadığım.
    Olmadığı dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım.
    Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam

neye niçin şikayet edeceksiniz

konu bu yazı kağıt ise bunda suç unsuru nedir.

.

maaş haczi var diye eve gelmezler diye bir kaide yok

isterse harcırahı yatırsın karar çıkarsın 100 defa bile gelir.

bu yuzden böyle şeylere çok takılmayınız .

takılmamakta lazım

ödeme için plan varsa onu yapmanız ve onu yapmamız daha iyi olur

yoksa da onlar presedirlerini yapsınlar .

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.