Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.313
Cevap
58
Favori
140.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba hocam . Harcırah kesilemez ilgili kanunu kep adresi üzerinden ilgi tut kanunun taslağını ek olarak ekle , senden yapılan kesintinin ekran görüntüsünü de ek yap . Kep üzerinden önce yapikrediye , sonra BDDK ve mahkemeye bildir . . Sadece bankaya yazsan bile iade ederler (iade edilmemesi durumunda ilgili mercilere başvurulacaktır diye yaz dilekçenin içeriğine). Maaş bankasını öğrenmeden tercihlerinize neden eklediniz . Maaş bankasına borç varsa sıkıntı. Harcirahi belki kurtarirsin ama maaşına cokecekler maalesef. Onun için yazı yazsan da kılıfına uyduruyorlar. Benim ocakta promosyon anlaşması var maaş bankası değişecek . İcrayi uzattikca uzatıyorum o belli olana kadar . Borcum olan banka denk gelirse ayvayı yedik. Gelmezse icraya sokacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batıköğretmen -- 13 Eylül 2025; 20:8:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Şu an maaş bankamızdaki borçlar muaccel halde mi ? Yani icraya düşüp banka hesabında borç gozukmuyorsa bir ihtimal var . Ama eksi hesap vs var ise direkt yutuyor maalesef . En iyi bildiğim örnek polislerin maaş bankası Vakıfbank . Yamyam gibi çöküyor maaşa

Hocam yapıkredi ilk icraya düşenlerden birisi diyebilirim. Uygulamaya girince ne kart ne kredi ne de kmh görünüyor tamamen avukatta. Zaten o yüzden nazım olmayan anapara tahsilatı diye kesti. Borç avukatta

O zaman çözüm var hocam . E devletten bordronu çıkar . (Barkodlu)

. E imzan var ise kep e imzan yok ise direkt bankaya elden şu şekilde yazman gerekiyor.

Şimdi bunun iki ihtimali var . Eğer maaş bankan olarak yansimadiysa yeni tayin olduğun için . Hacizli hesap diye gördüğü için paranı yuttu . Olağan bir durum bu .

1)Bankadan maaş bankan olduğuna dair yazı

2)Hali hazirda zaten icran olduğuna dair belge (bordro kısmında kesintiler kısmında icra) kağıdını alıp ,

Maaşından hali hazırda 1/4 icra kesintisi yapılmasına rağmen , bankanız tarafimdan kesinti yapmıştır . Oysaki icra iflas kanunu x maddesine göre 1/4 dışında kalan kısım kişinin yaşama ve barınma ihtiyaçlarını karşılaması için kanun tarafından korunmuş olan kısımdır . Kesinti yapılan ilgili banka maaş bankam olmakta olup , tarafından kesilen harcırah ücretinin ivedilikle hesabıma iade edilmesi , ayrıca yatacak olan maaş ve ödemelerinden ayrıca kesinti yapılmamasi , aksi durumda BDDK ve ilgili makamlara şikayet edecegimin bilinmesi hususunda ,

Gereğini bilgilerinize arz ederim .

Bunu yapı krediye ver . Eğer olumsuz olursa. Bu yazdığın dilekçeye verilen sayı ve tarihi ilgi tutup , BDDK ve ilgili mahkemeye yaz çözersin . Canını sıkma Allah yardımcın olsun.

Maaş bankan olduğuna dair yazı almayı unutma idarenden (bankaya göstermek için)

• Hocam Allah razı olsun ya 3 gündür uyuyamıyorum ne yapacağımı düşünmekten

Maalesef kendi adınıza hesap kullanmayın.

Normalde maaş alıyorsanız o hesapta sorun olmaz fakat;

Şikayet sitelerinde haricen tahsilat olayı başına gelen olmuş...

Yani hesabınıza maaş hariç başka yerden para gelirse el konulabilir....

1 alternatif var. Başkası adına hesap kullanacaksınız

*Çok yakın arkadaş

*Kuzen,Yiğen

*Sevgili/Eş adına kart çıkartın...

Hesap onun numara sizin adınıza olacak.

Uygulama sizin telefonda kurulu olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 15 Eylül 2025; 1:58:14 >
  • Merhaba arkadaşlar, hayırlısıyla ilk tebligatımı almış bulunmaktayım. Aklımda ilk iş faize itiraz etmek vardı fakat yapay zeka faizin yasal sınırlar içerisinde olduğunu söyledi(%69.5) bu bahsedilen %24 lük oran kredi ve kartlar için geçerli değilmiş sanırım. Faizine itiraz edip sonuç olanlar sürecini detaylandırabilir mi acaba ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Selam, payfix, papara, paratim, payco olabilir.

hocam oralara da icra gidiyor diye biliyorum binanceye bile icra ile el koyuyorlarken papara paratim e hayli hayli el koyarlar diye düşünüyorum

Kendi adıyla onaylarsa el konulur....

Daha önce maaş hacizi koydurduğu işyerinin sıraya koyduğu bir dosyaya tekrar maaş hacizi talebi yapmış. Ben bu avukatı olabilecek heryere şikayet edicem gereksiz yere devletin kurumunu meşgul edip birde yazışma posta ücreti çıkarıyor diye. Önerilerinizi bekliyorum.

İcra adresine bağlı kimisi faiz yönünden durdurulması takibe konu miktar üzerinden devam edilmesi kararı çıkarır icra başlar.

Diğer icra dairesi direk takibi durdurur. Arabulucu atanır anlaşma olmazsa avukat İtirazın iptali ve %20 inkar tazminatı ile İhtiyati haciz talep eder tüketici mahkemesine. 3-6 aya ön duruşma tarihi çıkar. İhtiyati haciz bu aşamada genelde kabul görmez.

Araştırdığım kadarıyla Takibe konu Kmh ve Tik se değişir. Tüketici kredisiyle veya kredi kartı yapılandırması da tüketici kredisi sayılabilir. KMH ve kredi kartı bankacılık kanununa göre talep edilebilir. Yani Kmh için en son tcmb açıkladığı aylık 5.05 oda yıllık %63 sanırım. Tüketici kredisi içinse üst sınır var tbk 88 ve 120 de en fazla %24 üzerinden 2 katı temerrüt talep edilebilir bunu öne sürüp sözleşmenin haksız şart içerdiği talep edilirse %24 geçerli olabilir sanırım. Yoksa en fazla 48.

Karar sizin ödeyecek durumu olmayan için mantıklı değil aslında davaydı oydu buydu uzar gider.

Bu durumu yaşayan var mı bilmiyorum bakalım. Paylaşırsa bizde öğreniriz emsal karar ben bulamadım.

• ahmet2516 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bunun dışında düzenli ödediğim 3 tane kredim var garanti bankasında. Bir tane kredimi 10 gün geciktirdim. Son taksiti. Onu ödediğimde kredim kapanıyor. Dün uygulamaya girdiğimde kredimi göremedim.
    Müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetleri ilk anda kredimi göremedi. Ama kredi numaramı paylaştığımda kredimi gördüler ve 10 günlük gecikmede son taksitim olduğunu ancak kredinin otomatik olarak kapatıldığını ilettiler. Daha sonrasında sırasıyla kredi destek hattı ve tahsilat birimlerine ilettiler ancak hem ilgisiz davrandılar hemde yardımcı olabilecek çabayı göstermediler. Daha sonra tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Bu kezde şube ile görüşmem gerektiği bilgisini ilettiler.
    Şubeyle görüştüm. Şubede ki hanımefendi telefonla görüşmemizde daha kredi numaramı almadan bakmadan icrada olan kredilerimden dolayı olsa gerek takibe devredilmiş dedi. Yasal takip sürecini aşmadığım bir süreçte bunun mümkün olmayacağını belirttim. Kendisi de bunu sistemden gördü ve mail atacağını ancak olumlu olmazsa takip durumunun olacağını söyledi. Bu nasıl mümkün oluyor. Hemen cimere yazdım. Rakam çok komik bir rakam 500 tl için de mi ayrı dosya açılacak hemen sadece 10 günlük bir gecikmeden dolayı anlayamıyorum. Cimerden birşey çıkar mı bilmiyorum ama yol gösterici bilgilerinize açığım bu süreçlerden yeterince sıkıldım nefes alamadığımı hissediyorum artık. Garanti bankası da geçmiş dosyalarımdan olsa gerek hemen ezbere uğraşmak istemediklerinden cevaplarla geçiştiriyorlar beni. Napacağım bilmiyorum. Bir şekilde düzenli ödemeye gayret ettiğim bu kredimin 10 günde takip birimine devredilmesi ne derece mantıklı yasal olmayan bir durum çerçevesinde süreç saçmalık yani

• ahmet2516 A kullanıcısına yanıt

hocam

faize itiraz eden oldu

ve sonuçta almışlar .

yuzde 48 ile faiz ile karar çıktı onaylaNDI

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.