Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
348
Cevap
8
Favori
12.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
15. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Karttan gerekli limiti çekip taksit yaptıkları için zaten taksit aksama ihtimali oluşmuyor. En azından benim görüştüğüm büro bu şekilde ilerliyor. Dediğiniz gibi marketten 3 5 malzeme almıyoruz onlar da biliyor eşinden dostundan bul diyor. Zaten daha önce bulabiliyor olsak bunlara maruz kalmazdık. Bakalım bir yerden bulmaya çalışıyorum ama

    Allah yardımcımız olsun çünkü ülkede herkesin durumlar bitik herkes sıkışık...

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Malum stresten psikoloji de kafa da apayrı seviyelerde artık, anlayışınız için tekrardan teşekkürler. Yukarıdaki arkadaşlara dediğim gibi benimle görüşen büro iki şekilde yaklaşıyor borcunuz diyor 110 bin küsür. Biz bunun faizini silelim siz 87.000 ödeme yapın ister size vereceğimiz ibana ister şubeye gidip size vereceğimiz referans koduyla yatırın kapansın diyor.


    Şu an böyle bir miktar olmadığı için tekte veremem ama örneğin üçte veya dörtte birini size vereyim kalanını 87den düşün ay ay 7-8 ayda kapatalım dediğimde de olmaz biz elden almayız diyorlar. Yani ben onlara kendimce ödeyebileceğim sistemi aktarmama ve bunu da bu şartlar altında bir sözleşmeye bağlayalım dememe rağmen kabul etmiyorlar. Ben de mecbur etraftan bulmaya çalışıyorum. Malum şimdi zam zamanı, maaşlı bir işim var alacağım zam ile ben bu parayı on ayda ödeyebilecek durumda olacağım ama tekrar banka faizine girmeden tanıdıklarla seviyeyi düşürmeden çözmeye çalışıyorum. 15 20 bin olsa bulunur ama tutar bu olunca gidilecek insan da kalmıyor.


    Beni arayan büro da sizin dediklerinizin ortasını tutturmaya çalışıyor. İşte söz verdiniz taahhütünüzü yerine getirmediniz dedi mesela bir çalışan, ben size herhangi bir taahhüt vermedim dediğimde de bankaya kredi çekerken verdiniz ya diye kıvırdı. Az çakal değiller ama ödemeye çabalayan insana da böyle yaklaşılmamalı yani. Ne bileyim ben de artık kafa yandı :')


    Tekrardan bilgiler için teşekkürler hocam.





  • seref35 kullanıcısına yanıt

    Hocam rica ederim.


    Öncelikle şöyle bir imkan var ama bunu büro sunmuyor olabilir.


    Mesela borç taksitlendiriliyor hocam ve bir sözleşme imzalanıyor. İşte bu sözleşmeye göre taksitler ödeniyor. Bu sürede icra dosyasında işlem yapmıyorlar siz taksitleri düzenli ödediğiniz sürece. Tabi bu taksitleri geciktirirseniz hapise girersiniz belirli bir süre böyle bir hakları oluşur. Ayrıca şunu diyeyim sözlü veya yazılı ödeme taahhütü verip ödemezseniz de hapis cezası var. Bunun dısında mal beyanında bulunmadı iseniz icra mahkemesine, mal beyanında bulunmama sebebiyle sizi polis yakalayıp götürecektir ve akabinde mal beyanında bulunduğunuzda serbest kalırsınız ama mal beyanında bulunmamanın da hapis cezası var bunu iyi araştırmalısınız bu sebeple.


    Hocam büro ile bir sözleşmeye mutabık kalıp taksitle ödeme yapmak istediğinizi konusun. Onlar sözleşmeyi hazırlar ve imzalarsınız karsılıklı. Büro bu imkanı sunabilir size lakin eğer sunmak istemiyorlarsa yapacak bir şey yok


    Diyeceksiniz ki niye bazı bürolar sunuyor bazıları sunmuyor? Benim de fikrim yok hocam doğrusu. Lakin böyle bir konunun olduğunu biliyoruz zira forumda da daha önce çok fazla kez paylasılmıstı büronun borcu taksitlendirmesi hususu.


    Bence onlar da sunuyor ama şu an için bekliyor olabilirler


    Uyap Vatandas portalı üzerinden takip edin dosyanızdaki hareketlilikleri. Safahat sorgulama kısmından bakabilirsiniz

    Ev haczi talep ettiklerinde veya maaş haczi, e haciz gibi seçenekleri denediklerinde orada gözükecek tüm detaylar.



    Not: Haricen tahsil meselesini araştırın hocam. Avukatlık bürosuna haricen tahsil seçeneğini görüşmek istediğinizi söyleyin.


    Mutlaka bir orta yol bulunacaktır merak etmeyin eğer bulunamaz ise yapacak bir şey yok standart prosedürleri işletirler hocam.


    Bir de şunu sorabilirsiniz lisan ı münasip ile. Borç ne kadar süre sonra varlık fonuna devrediliyor diye sorun. Bu sorunuzu yanlıs anlayabilirler ödemekten kaçıp borcun varlık fonuna gitmesini bekliyorsunuz zannedebilirler. O yüzden bunu lisan ı münasip ile sormak lazım.


    Bu arada size 87 bine kapatalım demisler ya. Buna dosya masrafları vekalet ücreti vs hepsi dahil mi? Hariç mi?





  • seref35 kullanıcısına yanıt

    hocam ben de 650binlik borca peşin ödeme yaparsam 550ye kapatabileceklerini söylemişlerdi, yoksa da 650bini 12ye böleriz demişlerdi. Başka da seçenek sunmadılar..tekten nasıl 550 bin bulayım size dedim, bir tanıdığınızdan isteyin veya kart bulun o şekilde olur demişlerdi. Benim o limitte bir kart bulmam için ya cerrah ya da ceo tanıdığım olması lazım dedim :) o da olmadığına göre yapabilecek birşeyim yok malesef dedim. Son konuşmamız bu oldu 1 ay önce. Daha sonra ara sıra sms attılar borcunuz icra bölümüne devredilecek vs diye. İcra işlemleri de başlamadı üzerine 2 haftadır arama da almadım..ya bekletiyorlar borcu benim iş durumundan dolayı, ya da tahsil edemeyeceklerini anladılar mebla büyük olduğu için dosyaları geri gönderdiler varlık kurumuna devir için. Ya da 3. ama zayıf bir ihtimal farklı bir hukuk bürosuna devretti banka dosyaları..Kısacası bende an itibari ile belirsizlik hakim..zaten gelişme oldukça yazıyorum buraya da. Siz de takip edersiniz





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi sanırım bürodan büroya veya dosyadan dosyaya teklifler değişebiliyor. Evet teklif edilen 87.000 her şey dahil, telefonda bu kalemi ödediğimde hem size hem de bankaya herhangi bir ödeme yapacak mıyım farklı bir ödeme çıkarmı diye sorduğumda hayır gecikmesi masrafı vs her şey dahil dediler. Varlık fonu konusunu dillendirmek istemiyorum dediğiniz gibi geri tepmesi muhtemel çünkü mevcutta sgk kayıtlı bir çalışanım. Dolayısıyla direkt maaş haczine yönelebilirler.

  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

    Yani illaki kötü niyetli insanlar da olabilir borç konusunda ama insan düşünür bir, adam borçlu ben ona 550k bul kapatayım diyorum diye. Zaten ödemelerde sıkıntı olmasa işler bu aşamaya gelmez. Aslında devletin el atması lazım. Ekonomi malum, bankaların borçlularla makul bir faiz veya mümkünse faizsiz borç yapılandırmasına gidip bu kalemleri tahsil etmesi lazım. Pandemide deli dehşet kar rakamları açıkladırlar azıcık yardımcı olsalar ölmezler.

  • seref35 kullanıcısına yanıt

    aynen öyle ben tekte 550bin ödeyebilecek durumda olsam işi bu noktaya getirir miyim biraz mantık.. :) sonuç olarak işi oluruna bıraktım ben de.


    bir düzenleme şart ama yarım yamalak 60 ay yapılandırma getirdiler ona da uymuyorlar..tekrar bir düzenleme yapılırsa ne derece kapsamlı olur muamma..

  • seref35 kullanıcısına yanıt

    Sgk nız varsa zaten sistemde onu görüp otomatik olarak 1/4 haciz uygularlar maaşınıza.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Enpara uygulamasından bugün kontrol ettiğimde iletişim için bankanın kredi takip biriminin numarası yazıyordu. Önceden hukuk bürosunun numarası vardı. Sanırım dosyaları geri göndermişler. Bundan sonraki süreci gelişmeler oldukça yazacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

    Aslında bankaların borç takip birimlerinde çalışan ya da bankaların anlasmalı oldugu hukuk bürolarında calisan forum arkadaslarımız olsa da bizleri en net şekilde aydınlatsalar ne güzel olurdu hocam

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Öyle otomatik bir sistem yok. Alacaklı avukatı veya çalışanı düzenli olarak uyap’tan SGK kontrolü yapar, işe girişin tespit edildiği anda borçlunun çalıştığı iş yerine maaş haczi müzekkeresi yazılır. İş yeri süresi içerisinde müzekkereye cevap vermezse bu sefer iş yerine tekit yazısı yazılır (zorunlu değil) ve yine herhangi bir cevap verilmezse, iş yeri icra dosyasına borçlu olarak kayıt edilir, böylece artık iş yeri de borçtan sorumludur.

    İş yeri süresi içerisinde birkaç farklı cevap ile müzekkereye dönüş yapabilir. Bunlar özetle;

    1- … isimli şahıs … tarihi itibarıyla iş yerimizden ayrılmıştır.

    2- … isimli şahsın … esas sayılı icra dosyanıza olan borcu için maaşından 1/4 kesinti yapılacaktır.

    3- … isimli şahsın … esas sayılı icra dosyanızdan önce birden fazla icra dosyası olduğundan, dosyanız sıraya alınmış olup sırası geldiğinde dosyaya 1/4 maaş ödemesi yapılacaktır. (ek, alacaklı listesi)

    şeklindedir.

    Dolayısıyla, maaş kesintisini banka otomatik yapmaz. Borçlunun çalıştığı iş yerinin muhasebecisi yapar, icra dosyasının açıldığı icra müdürlüğünün ibanına yollar.

    Ek olarak diyelim 40.000 tl maaş alınıyor. Muhasebeci bunun direkt olarak 10.000 tl’sini kesemez. Önce diğer öncelikli alacaklara bakması gerekir. Nafaka ve aile yardımı gibi. Örneğin Nafaka 10.000 tl ise, 40.000’den 10.000 tl düşülür, geri kalan 30.000 tl’nin dörtte biri icra dosyasına yollanır.

    ————

    Bunun dışında konuda şirkete açılan bir icra yazısı da gördüm, banka hesaplarının gözükmemesi bilgisi vardı. Evet, şirketlerin banka hesapları uyap sorgulamasında gözükmez, bu nedenle rastgele bankalara müzekkere gönderilir. Ancak gerçek kişilerde durum böyle değil. Gerçek kişilerin tüm banka hesapları (bakiyeleri gözükmez) sorgulamada çıkar. Bankalara gönderilen tebligatlar masrafları da dosyadaki borçlu bakiyesine eklenir.

    ————

    Maaş hesabı ile ilgili Yargıtay kararları konuşulmuş, bağlayıcıdır denmiş. Yargıtay’ın içtihadı birleştirme kararları bağlayıcıdır, kanun gibidir. Bunun dışında Yargıtay ilgili daireleri aynı konularda farklı kararlar verebilir. O yüzden bağlayıcı denmesi doğru olmaz.

    Maaş hesabına haciz konulamaz, doğrudur, uygulama da bu yöndedir ancak birkaç istisnai durum var. Örneğin xbank’tan kredi kullandınız, ödeyemediniz, xbank sizin maaş hesabınızın tamamına bloke koyabiliyor. Birinci istisna bu. Diğer istisna da başkasının borcu için xbank’ın maaşa bloke koyması durumu. Bu nasıl olabilir? Şöyle: örneğin xbanktaki vadesiz hesaplarınız blokeli, tekrar bloke gelirse diye sağdan soldan maaş dışında edindiğiniz nakitleri de vadesiz hesaba aktarmak yerine maaş hesabınıza gönderiyorsunuz. Bunun tespiti halinde, maaş hesabına maaş dışında nakit girişi yapıldığından hesabın tamamına bloke koyabiliyorlar. Örneğin maaştan dolayı 40.000 tl paranız birikti maaş hesabınızda. Sağdan, soldan, yastık altından gelen parayı maaş hesabına attınız, bakiye oldu 50.000 tl. Birkaç satır önce yazdığım nedenden dolayı Banka önce bunun tamamına bloke koyabiliyor. Bu durumda borçlunun şubeye gidip talepte bulunması gerekiyor. Talep sonucunda sadece maaştan gelmediği kesin olan bakiyeye bloke konup, 40.000 tl üzerindeki bloke kaldırılıyor.

    Ek: Maaş hesabına sağdan, soldan, yastık altından ekleme yaptınız diye örnek vermiştim ama eklemeyi şu şekilde yapanlar için bir durum daha var. Şöyle; 40.000 tl maaş, maaş hesabınıza yattı diyelim. O gün bir alışveriş yapmak için 10.000 tl çektiniz hesaptan. Ancak 8.000 tl harcadınız. Kalan 2.000 tl nakiti maaş hesabına geri yatırdınız. Bu durumda geri yatırdığınız bu tutar, bankanın gözünde artık maaş değil, maaş dışı yatan tutardı, blokeye müsaittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 19 Ocak 2025; 17:4:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam. Benim tahminim ya başka bir hukuk bürosuna devredecekler ya da varlığa satacaklar dosyaları. Ama diğer hukuk bürosunun alamadığını yeni hukuk bürosu nasıl alacak orası muamma :) gelişmeler oldukça bilgilendireceğim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seref35 kullanıcısına yanıt

    nedir bu yüklü dolandırılma olayı miktar ne kadar nasıl oldu

  • reguse kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle emeğinize sağlık lakin ben "full otomatik maaş haciz sistemi" gibi bir şeyden bahsetmedim zaten. Kastettiğim şu eğer Sgk kaydın varsa alacaklı büro doğrudan maaş haczi yazısı yazar maaşından 1 / 4 kesilir. Otomatikten kastım Sgk kaydının sorgulanıp kolayca görülebilmesi. Daha evvel konunun evveliyatında detaylıca konustuk diye detaylı izah etmemistim tekrar

  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

    Sagolun hocam

  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

    Beni zora sokan olaylardan da biri o oldu. Eylül ayında gecikmedeydi kredim, bddk'nın yapılandırma haberini gördüm o sıralar da banka arıyor işte 10 gün gecikti 15 gün gecikti. Bende de panik hali tabi ömrümde ödemem gecikmemiş, icralık olur muyum, işimden olur muyum gibi kaygılar. Banka aradı bir gün açtım konuştuk dedi yapılandıralım dedim bddk açıkladı 60 ay'a varan taksitlerle nasıl olacak diye çağrı merkezi operatörüne sordum ve bana dedi ki, doğru bddk açıkladı ama bize henüz uygulama usulleri gelmedi dolayısıyla mevcuttaki kurallarla yaparız. Dedim yarın bir gün usuller belli olunca ben yararlanabilir miyim şimdi yapılandırırsak dedim. Onlar da bilemiyorum dedi, 90 günlük gecikme süresinden de haberim yok tabi yapılandırdım ve sonra bankayı aradım. Siz gecikmeden çıktınız size olmaz dedi. Böyle de saçma sapan şeyler yaşandı. Bu işin tek oluru devlet eliyle borçluların gecikme faizi silinip maaş ödeme gücüne göre uzun sürece ve faizsiz veya insani faizle borç kapama yapmaları. Varsın borç bitene kadar kredili ürün vermesinler yeter ki 3 liralık borç 10tl olarak güncellenmesin. Bizim gibi borçluların asıl belini büken böyle faize giden ödemeler.





  • Sevgili forumdaşlar iyi akşamlar. Bugün borç harç indirimli tutarı bulup hukuk bürosuna yolladım. bir hafta 10 güne dosyanın kapanacağını bunun da sebebinin asıl tutara indirim yapıldığı için olduğunu ve bu süreçte ilgili bankadaki vadesiz hesabıma para göndermememi yoksa bankanın bu faiz farkına onu alacağını ve iadesinin uzun sürdüğünü bildirdi. Büroya da bir tane ıslak imzalı kaşeli kağıda anlaştığımız tutarın ödendiğinde ne banka ne hukuk bürosu ne de herhangi bir ek ödeme çıkmayacağına dair kağıt yazdırttım ve tarafıma whatsapp üzerinden gönderdiler. Mail atın dedim wp üzerinden atarız dediler. Bankayla ve hukuk bürosu ile olan son görüşmelerimi bu hususları, paranın aktarıldığı ibanı tekrar tekrar söyleyerek ses kaydı da aldım. Hukuk bürosu bana borçlu olduğum bankada yer alan ve benim adıma açılan hesabın ibanını paylaştı ben de o ibana parayı gönderdim. Dekontu da onlara attım. Bakalım uygulamada kaç güne yansıyacak göreceğiz. Allah hepimize ödeme kolaylığı versin ama işler çok zor. Bu süreçte paylaştığınız her değerli bilgi, ayırdığınız her değerli vakit için ve güzel temennileriniz için tekrardan teşekkür ederim. Bu başlıkta durmaya devam edeceğim belki sizlere fayda sağlayacak bir şeyler öğrenip paylaşırım. Sizlerden de muhakkak öğrenecek şeylerim vardır. Tekrardan hepinize teşekkür ederim. Allah hepimize borçsuz dertsiz bir hayat nasip etsin. Borçlarımıza da ödeme kolaylığı nasip etsin :)





  • seref35 kullanıcısına yanıt

    gözünüz aydın hocam umarım aynı cendereye düşmezsiniz bir daha. Sizin adınıza sevindim. Duyumlar ve yeni bilgiler alırsanız burada da paylaşın tabi herkes faydalanır

  • seref35 kullanıcısına yanıt

    Hocam geçmiş olsun lütfen artık hiçbir zaman borç yapmayın, mümkünse kredi kartı limitlerinizi de minimumda tutun daima. Saygılarımla

  • seref35 kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın darısı bizim başımıza inşallah tabi o kadar nakit nereden bulacağız bakalım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.