< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kart icra Süreci Baştan Sona (140. sayfa)

-
-
Şubeniz ile görüştünüz mü gerekçeleri nelerdir ?
Birçok banka bddk’nın yeni kararı sonrası yapılandırma süreçlerini açtı. Tek taksitinizle alakalı olan bir süreç mi acaba taksit miktarı nedir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şöyle benim garanti bankasında birden fazla kredim mevcuttu. Banka bütün dosyaları birleştirip tek dosya olarak açtı.
Zamansal olarak icraya düşme süreçlerinizde gün farkı varsa ayrı ayrı açılma ihtimali yüksek.
Benim dosyam da direkt bankanın kendisinde herhangi bir hukuk bürosunda değil direkt olarak bankanın kendi bünyesinde olan kadrolu avukat bakıyor. Ama hukuk bürosuna devredecekler. Geçen avukat beni arayıp gayet kibar bir şekilde süreci izah etti.
Benim birden fazla banka ile maalesef süreçlerim var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam
maaş haczine ilk yazı gelen sırayı kapar -
dieğrleri sıraya girmiş olur
yazı bir defa gelir çünkü sorumluluk şirketinize yuklenmiş olur
ev haczi için her defasında yaklasık 3000-5000 bin arası yolluk harcırah yatırması lazım karar alması lazım
genelde b ir defa ev haczinine gelirler eşya alam devri bittiği için gelir giderler
bu yuzden sürekli gelmez gelmesi için bir neden de yok ilkin bi şey alamayan diğer defada ne alır ki.
ayrıca dediğim gibi masraf yapması lazım
-
Aynı şekilde bende de mevcut her ürüne ayrı dosya açılmış ve aynı tarih yani sadece birinde ev haczi mahkeme kararı var dosyaları neden ayrı ayrı açarlar ki o da bir saçmalık teb hepsini toplayıp açıyor bazı bankalar ve bürolar özellikle gereksiz uğraştırıyor 10 a yakın dosya olacak neredeyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdikmenn60 -- 31 Temmuz 2025; 11:37:40 > -
İlk dosyaya maaş haczi yazısı gitti diyelim avukat diğer dosyaları sıraya koymak istemicekmi belki benim başka bankalara da borcum var o zaman 2. sırayı başka banka alamazmı mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draman90 -- 31 Temmuz 2025; 12:32:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır alamaz, Kanun var.
İlk sırada hangi icra dosyası var ise, 4/1 maaşı haciz konar ve o ilk icra dosyası kapana kadar, 2.ci icra dosyası maaş haciz koyamaz. Çünkü maaşınız 3/4 senin yasal hakkın.
-
Başka banka 2.ci sırayı alabilir. Bu ihtarı ne kadar hızla gönderdiklerine bağlı.
Bu icra temerrüt faizi %24 değilmi arkadaşlar? Bugün acılan bir dosyama %70 yazmışlar. Nasıl itiraz ederiz ?
24 değil 2 katına kadar yapılıyor . Yüzde 48 . Herhangi bir icra dairesine gidip , borcumu kabul ediyorum ama faize itiraz ediyorum diye dilekçe ver
-
Bilerek ve isteyerek, hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan tamamen özgür ve hür irademle bu konuya yazmayı bırakmıştım fakat mecbur kalıyorum.
galiba ibo ağa gitti ve varlık şirketi+avukatlık ofisi ile anlaştı. Bunun başka bir açıklaması yok.
Tamam ağa sen ekmek ye biz gerekirse %99,98 faiz öderiz.
Herkes itiraz etsin arkadaşlar. Herkes. Kimse boyun eğmesin. Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti yani hukuk devleri.
Hahaha 😂 varlık fonu 2.sirada.
12 yıl önce babadan miras kalan bizim imza atıp istemediğimiz 5 tarlayı,Annem tapu'ya gidip kendi üzerine almadığı için uğraşıyorum şuan.
Olay faizin 24-48-50-60-70% olması değil.
300.000 ana borcum 600 oldu faizi az fazla ödeme durumum yok.
Faize itiraz etmedim 50-60% diye biliyorum ben.
Geçenlerde borcu 250.000 ve üstü olanlara faiz indirimi yapılandırma yaptılar.
Aşırı çok borçlu insan var tahsil edemiyorlar..
Ancak korkutmak ile.
Eve geliriz herşeyi alırız diye korkutuyorlar
Konuyu açan benim
3 yere Borcum hala var
Garanti 300 ana borç 600 güncel
Yapı Kredi 120 ana borc 300 güncel
Deniz bank 130 ana borc 200+100 güncel
Olay varlık fonuna devir olunca faizi istersen 300% olsun.
Ana borçtan pazarlık yapıyorlar kesin bilgi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 1 Ağustos 2025; 19:12:48 >
-
Ödeme emri geldiğinde mal beyanı ve itiraz dilekçem verdim. Özet olarak Borcun ana para kısmını kabul ediyorum fakat talep edilen işleyecek temerrüt faizinin Tbk ve ilgili kanuna aykırı olduğunu belirttim. Bugün dosyaya eklenmiş ana para olarak takibin devamına işleyecek temerrüt faizinin durdurulmasına diye.
Bu arada yasal oran 24 avukatla sözleşme varsa 48 e çıkabilir. Ama araştırdığım kadarıyla itiraz etseler bile mahkemeden 24 çıkar karar yani 48 falan kabul etmemek gerek. Beni arayan olmadı ararlarsa 25 teklif ederim kabul etmezse itiraz etsin artık. Zaten kaç yıl kesecekler maaştan en azından denebilecek miktar olsun
Mesai parasının 4te biride kesilirmi,yoksa net maaşınmı 4te biri kesilmek zorunda,bu ay mesaiye başlayacaz
En mantıklısı bekleyip varlık fonuna gitmesi,en azından daha düşük miktara kapatırsınız,maaşınız ne kadar bilmıyorum ama borçların çok yüksek,4te bir kesintiyle yıllar sürer maaş çok yüksek değilse,onlarda beklemez satarlar
Patronum oğlu avukat aynı zamanda.
Dediği şu;
SGK asgarî ücret diye gösteriyorsalar düz maaş 21-22.000 mesai parasını alırsınız..
Benim maaş 25.000 (+5 yemek kartı).
Bodroda 25.000+ mesai eklendiği için mesai alıyorum ama kısmen..
Diyelim çalıştım mesai dahil 30.000 oldu böl 4e 7500.
Benim alacağım 22.500 normalde aldığım 20.000
Herşey maaş bordrosu yatan maaş asgari mi tam mı görmek.
Google sorsanız..resmi tatil günleri,bayramlar kesilmez!
Ama avukat olan kanunu bilen maaşını mesai tam yatırıyoruz diyenler toplam alacak /4 şeklinde diyor
Maaşım 25.000 mesai ile 35.000 oldu .
Bu 35.000 ni 4 de bölüp bankaya kalanı bana gelecek.
8.750 bankaya (kesinti). 26,250 bana gelecek...
Ozaman kötü ya ,zaten elimize az para geçiyor,34 bin maaşım oldu 8500 kesiliyor,hesapladım 40 falan alacam mesaiyle elime 30 geçecek,bu icraları kapatmadan rahat nefes yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X