< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kart icra Süreci Baştan Sona (138. sayfa)

-
-
Hocam bende de aynısı oldu. Muhtemelen faizler yüksekken yapılandırmayı geçirmek istediler diye yorumladım. İllaki önceden haberleri vardır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
24 temmuzda Uyap ta görünen icra takip talebi için UETS kaydı yapmama rağmen tebligat gelmedi normal mi? Yoğunluktan olabilir mi? 7 gün itiraz süreci de kaçsın istemiyorum normalde tebliğ edildikten sonra ama ne olur olmaz. faize itirazımızı yapsak şimdiden sıkıntı olmaz heralde dosyaya eklerler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İcra dosyası içinde ödeme emri var mı? var ise yakında kapalı tebligat evrakı yüklerler. Şöyle ki, Ödeme emri dosyası gördüyseniz. Bugün veya yarın size tebligat edecektir.
NOT: UETS ile UYAP birbirine entegre etmelidir.
Kontrol etmen için,
UETS, hesap bilgilerimde ALICI seçili olduğunu bakın,
UYAP, Kişisel Bilgiler > E-Tebligat > Burada tebligat bağlamanız gerekiyor. Sorgula tıklayın. Mevcut gözüküyorsa gelecektir.
-
merhaba hocam
daha önce den bu konu hakkında detaylı yorum yapıldı
bazı bankalar icralık olunca tüm kredi vesaire kartlarını kapatabiliyor
iş bankası tam iş guzarlık yapmış. hemen dilekçe ile bankakar üst kuruluna yazarsanız açarlar kaldığı yerden devam edersiniz.
böyle yapan grubta da var .ben hiç ypamadım su anda ihtiyac yok
buyuk ihtimalle hanım üzerine kart alrıım öyle devam ederim. yada teminatlı kredi kartını kullanırım
yine de herkes dikkatli olsun bankalar yasal olmamsına ragmen kapatabiliyorlar
-
Konuşmayı kayıt ediyorum derseniz başında en ufak sorun olmaz söylemeden kayıt alırsanız suç islemis olursunuz dikkat edin saygılar.
Teşekkürler hocam
Merhabalar , birşey danışmak istiyorum başına gelen varsa yada çevresinde duyan yardımcı olursanız çok sevinirim . Benim iki tane icra dosyam açıldı 24.06.2025 Qnb : ana borç 396 bin şuan faizi ile birlikte 492 bin oldu
01.07.2025 yapıkredi : ana borç 426 bin şuan faizi ile birlikte 529 bin oldu
Qnb bankası tüm yasal işlemleri gerçekleştirdi maaş haciz yazısı gönderdi şirketim onayladı mahkemeye ev haczi için yazı gönderdi oda onaylandı fakat ev haczi için gelmediler henüz maaşımda ay sonu yatıcağı için daha bir ödeme olmadı . Yapı kredi bankası daha yeni maaş haciz yazısı gönderdi şirketimde seni sıraya aldık diye bir yazı gönderdi . Buraya kadar herşey seyrinde ilerledi fakat Qnb bankasını temsil eden hukuk bürosu banka haciz yazısını göndermesine rağmen ısrarları 3. Şahıs 89/1 ihbarnme gönderme çabaları beni inanılmaz yordu ve çok strese girdim eşim hariç tüm ailem durumdan haberdardı . Onlarda sanki anlamış gibi eşime ihbarneme göndereceklerini söylediler bizimkilerde sağolsun böyle bi durum orataya çıkmasın diye borcu ödemeek için arayıştalar aile büyüklerinden biri evini ipotek gösterip uzun vadeki kredi çekicek icraları kapatmak için . Şimdi ben bu hukuk bürolarıyla kesin nakit ödeme yapıcam diye arasam indirim için bir şekilde mücadeleye girsem bana yardımcı olurlarmı ? Yani qnb 300 yapıkrediye 370 bandında ödemeler yapmayı teklif etsem kabul ettirebilirmiyim başına gelene yada duyum alan varmı . Bana kalanını taksitlendirelim diye dönüş yaparlarsa kabul edemem çekilen krediyi ailecek ödücez onların yapıcağı takside param kalmıcak bir şekilde kabul ettirmem lazım ama nasıl konuşsam ikna etsem bilemedim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
89/1 haciz için 3 defa evrak göndermesi gerekiyor bunu kafasına göre yapamaz icra dairesinin onayı ile yapılabilecek bir durum olası yapıldı evrak gönderildi giden kişi icra dairesine gidip benden alacağı yoktur diyecek konu kapanacak niye bu kadar takildiniz bu konuda baskı mi yapılıyor size ? Ya da hiç 89/1 evrakı gönderilen aile bireyi oldumu bilginiz varmi ?
Yok daha olmadı ama isim isim kimlere gönderilceğini söylediler . Eşim durumdan haberdar değil bu yüzden sıkıntı yaptım . Evrak göndermelerinin bir işe yaramayacağını onlarda Bende biliyorum ama eşime evrak gitmesini istemiyorum o yüzden
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sağolun dediğiniz kontrolleri yaptım sıkıntı yok gibi. E tebligat kodu görünüyor.
Ödeme emri yok dosyada henüz, O zaman bekleyeceğiz gelmesini.
Dilekçeleri yine de verebilirim sanırım dosyaya eklenmesi için.
hocam sansınıza munhasıran değil
herkes için diyorum
icralık oldunuz aile bireylerin mutlaka haberi olsun uygun bi dille izah ediniz
bunun saklayacak bi durumu yok
bi şekilde öğrenirler
89/1 yakın derece kardeş anne babaya ve eşe yollarlar .
bu yuzden yollayarız demezler direk yollarlar haberi olur
benim hiç bi şeyi olmayan yaşlı anneme babama yoladılar o rdan süreci biliyorum
benim arkadasıma yolladılar tum aile kardeşlerine hatta evli olan kızkardeşlere bile yolladılar
bunun için itiraz dilekçesi verildi hepsi için.
pazarlık konusu sizin tamamen kabiliyetinize kalmış bi şey
normalde kan emiciler olduğu için indirim falan yapmazlar hatta daha fazlasını bile alırlar
-
Bu konulara çok vakıf olmamakla beraber mantık yürütüyorum. Şu an maaş haczi başlatılmış, bu kesinti bir süre devam ettikten sonra borcu tahsil edemeyeceklerini anlarlar ve süreç uzarsa, onlar size düşük bir rakam teklif edeceklerdir.
Siz şu an teklif sunsanız, karşı taraf olaya "bak bunun parası var, 300'ü bulan 400'ü de bir şekilde bulur" mantığı ile sizin teklifinizi kabul etmeyebilir. Bu durumda stres yapıp daha fazla para bulmaya çalışmayın derim!
Teklif sunmak için yine de şansınızı deneyin, olmazsa zaten maaş haczi ile devam edilecek.
-
Çok teşekkürler . Dediğiniz gibi durumu anlatıp daha fazla ödeyemecğimi belirtip teklfiimi sunucam artık gerisi onlara kalmış zaten maaştan kesintiyle asla ödenmez ben daha fazla faiz binmesin diye uğraşıyorum
11.07.2025 de onlar arayıp söylemişti borç ozaman 469 bindi 449 a kapatırız diye 20 binlik bi peşin indirimi yapmışlardı bakalım benim teklifime ne dicekler
24 temmuz takip talebi bugün UETS üzerinden geldi 3 iş günü sonra yarın faize itiraz ve mal beyanı vereceğim. %60 üzeri temerrüt talep edilmiş bakalım %24 olarak düzeltecekler mi
Ödeme emri geldikten sonra, e-tebligat düştüğünde. mal beyanı veya herhangi bir akışına göre evrak yükleyebilirsin.
-
Evet, temerrüt faizi itiraz edilebiliyor, geriye dönük birileri bi sonuç almıştı. Ama hatırlamıyorum. Forum arkadaşımız burada görürse, güncel bilgisi bizimle paylaşabilirse iyi olur. temerrüt faizi düzeldiğini dair hk.
Benim henüz öyle başıma gelmedi.
-
Sadece kendim şahsi fikrimdir, fikrime göre hareket etmemenizi ve kendi karar vermenizi rica ederim.
Sizden tahsil edemeyeceğini anladığında, varlık fonu aktaracaktır, orada uygun ödeme yaparsınız. Ama iradeniz beni yorar diyorsanız, en azından 3-4 ay süreciniz geçsin, daha iyi sağlıklı karar vereceğinizi umuyorum.(şahsim düşüncem). Ev'e geliş hacizleri rahatsız ederler, Zamanla kimisi rahatsız etmeyi bırakır, kimisi rahatsız etmeyi çalışır.
Belirtiğiniz tutarınızdan fazlaca borca sahibim, 2 ay oldu, yüksek faiz, yüksek ödeme olduğu için artık varlık aktarmalarını bekliyorum. Fahiş faizi ödeme istemiyorum.
-
HOCAM
dilekçeyi anaparaya değil.
faiz kısmına itiraz edeceksiniz yüzde 24 değil yuzde 48 olarak guncelleme yaparlar
öncesinde bilrkişi arabulucu tayin ederler sizi ararlar bilginiz olsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X