< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kart icra Süreci Baştan Sona (134. sayfa)

-
-
Ama iyide onlarla alakalı bir borç değil ki bu kafalarına göre her bireye teblgtmı göndercekler yani . Sağolun bilgi için kontrl ettrip itirazda bulundurcam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maalesef olasılıklar dahilinde babanızın üzerine ev araba ya da annenizin üzerine görünüyor mu ?
Sizde uyaptan dosyanıza girin taraf bilgileri kısmından kontrol edin. Sizin isminiz dışında annenizin babanızın ya da eşinizin adı yazıyor mu. Daha sonra hukuk bürosu ile kontakt kurup hangi gerekçe ile dahil edildiklerini öğrenin. Bunu wp’den yazılı size döndülürse sizde oradan sorun. Devamında uğraşmak isterseniz avukatı hukuk bürosunu hem bankaya hem baroya hemde savcılığa şikayet edebilirsiniz. Bunu yapmalarındaki temel sebep tamamen borcu ödemeye yönelik hareketler. Her avukatlık bürosunun yaklaşımı maalesef aynı değil. Biraz sosyal medyada da araştırırsanız sizin gibi durumlarla karşılaşan insanların da sürece dair durumlarından bir yol haritası belirleyebilirsiniz.
Benim bu verdiğim bilgiler dediğim gibi kesin olmamakla beraber arkadaşımın başına gelmesinden kaynaklı.
Borcun tamamına, feri ve faizlerine itiraz ederek haksız bir şekilde bu işlemin yapıldığı kanıtlandığından dolayı anne babası üzerine olan icra kalktı. 7 günlük itiraz süresinde tebligat henüz ulaşmadan uyapta görünce direkt itiraz haklarını kullanmışlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bende sizin gibi evliyim. Kendi borcumdan dolayı bende sürekli olarak annemin babamın ve eşimin e devletinden kontrol ediyorum. Ayrıca adıma açılan dosyalarda da taraf bilgilerine bakıyorum.
Annemin babamın üstüne hiçbişey yok . Ama evimiz eşimin üstüne böyle bi durumda evimize haciz kararı aldırıp satışını yapabilirlermi ? Şahsın borcu anneyi babayı eşi etkilemez diye yazıp dolaylı yoldan borçlandırmak nasıl bişeydir . Dediğiniz gibi kontlünü sağlayıp hemen itirazda bulunucaz
Bankaya haciz talebi nasıl yapılıyor hesabında para varsa bize yollayın diye. Aileye 89/1 gönderilmesi de aynı malesef. Etik mi değil ama etiği vs önemser mi onlar. Benim başıma gelmedi ama bu durumu yaşayan çok arkadaşımız var. Eğer böyle bir durum varsa kontrol edin 3. Şahıs olarak dosyanıza eklemişler mi. Eğer varsa icra dairesine dilekçe versinler bizden alacağı yoktur diye. Böyle bir durum yoksa da korkutma amaçlı sms göndermişlerdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benden daha tecrübeli olan arkadaşlarımız var forumda. Bu soruya en net yanıtı vereceklerdir ama normalde eşinizin üzerine olan daireye dokunamazlar. Yakın zamanda bir arkadaşımın babası vefat etti. Babasının bir miktar borcu vardı. Annesinin üzerine 1 yazlık ve 1 ev vardı. Dokunmadılar babasının borcundan dolayı. Zaten devamında da reddi miras verdiler.
Bu arada borcunuzun miktarı nedir ne kadar süredir maaşınızdan kesinti yapılıyor
Eğer ki uyapta vs böyle birşey görmezseniz dosyanızda anne baba da görmezse tamamen büro psikolojik baskı amaçlı da yapmış olabilir yine iyi niyetli olmadıklarının göstergesi olur bu durum.
Şuan için dosyaya eklenmemiş herhangi bişey devamlı kontrol edicem
Arkadaşlar bugün cesaret edip borcun geri kalanını da anlattım haliyle epey kalayladılar haklı olarak bu borç nasıl oldu vs. Hapse atarlar evden eşya alırlar. Mevzuatı defalarca anlattım ama bu sefer ikna oldular gibi. Siz siz olun daha bu sürecin başında iken mutlaka ailenize anlatın olan olmuş zaten yapacak birşey yok kızsalar da bağırsalar da o borç orada duruyor. Ben bunu kötü bir tecrübe ile yaşadım siz yapmayın
Peki sürecin o kısmı nasıl işliyor. Bizden alacağı yoktur dedikten sonra tamamen dosyadan muaf mı oluyorlar. Ben anne baba duymustum dahil edilen ama eş duymamıştım. Çevrenizde eşi dahil edilen var mıydı ?
Yazılı ıslak imzalı evrak verdiler mi dosyadan düşerler
Peki sürekli yenilenirmi bu durum mesela her ay gönderebilirler mi ?
En iyisini yapmışsın üstünden büyük bir yük kalkmıştır . Darısı benim başıma ailem biliyor ama eşim bilmiyor ve nasıl anlatıcam daha bulamadım
Sürekli yapamazlar.
Bende yarı sizin durumunuzdayım eşim borcumun bir kısmını biliyor. Anne babam hiç bilmiyor. Babam tansiyon ve şeker hastası. Bu tarz konularda da çok hassas.
Ben eşimle borcumun kalan kısmını yakın zamanda paylaşacağım. Borç meblam ciddi yüksek ve 3-4 banka. Eşim şuan icralık olduğumu biliyor ve destekçim olduğunu iletiyor psikolojik olarak olan oldu diyor. Benim borçlarım da hep borcu borçla kapatmaya çalışmaktan paniklediğim anlarda oldu. Borc arttıkça arttı.
24.06.2025 de açıldı dosyam daha bir ay olmadı ay sonunda ilk kesintim olcak . Ana borcum 369 bin faizle şuan 488 bin oldu
Valla öyle hocam rahatladım artık en azından biliyorlar bundan sonrası kolay benim için en büyük stres kalktı üzerimden. Komedi bir haciz tutanağı da yüklemişler korkutup ödeme yaptığımız dosya. Çilingir temin edilemedi borçlu yok vs. Yaptıkları patırtıya bak yazdıkları tutanağa bak. Alın bakın dedim birşey olmuyor işte dedim çilingir polis vs bahane pisikolojik baskı için tamamen. Ondan sonra ikna oldular kardeşim de rahatladı. Öbürü için varlığı bekliyorum dedim.
Arkadaşlar geçen bir sey olmuştu.
Annem muris olarak gözüküyordu.
Ayrıca Kütahya ilinde 4 tarlamız var.
Babam ölünce biz 4 kardes imza attık birşey istemiyoruz diye.
Tarlalar annem üzerinde.
Kadın daha 62 yaşında şimdiden avukat ölürse miras kalırsa satılmasın diye bloke koydurnaya kalkmış.
Adamlar neyi hesaplıyor.
Bunu yapan varlık Yönetim Firması.
Aradım biz öyle bir şey yapamadık diyor!
Uyapta gözüküyor!!
Yani gidip anneme icra haciz gidemezler.
O yaşarken tarlaları sat oğlunun borcunu öde diyemezler!
Kesin bilgi
Üstelik annem adresi farklı.
Evi farklı, şehir farklı buna rağmen böyle yapmışlar!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 24 Temmuz 2025; 19:40:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X