Şimdi Ara

### Karşınızda Yeni Photoshop ' CS6 ' ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
6
Favori
19.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ### Karşınızda Yeni Photoshop ' CS6 ' ###

Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim , yeni bir konu ile karşınızdayım.Bu konuyu açmamdaki amaç yeni " Photoshop CS6 " sürümünü sizlere tanıtmak.Uzun bir aradan sonra harika özellikler ile photoshop yeniden fotoğraf dünyasında yerini almaya hazırlanıyor.Şuan programın ön sipariş aşaması başlamış durumda.Eğer elinizde lisanslı bir CS5 sürümü varsa " 317 TL " ücret ile CS6 sürümüne geçiş yapabiliyorsunuz.Eğer sıfırdan Photoshop CS6 sürümünü satın almak istiyorsanız " 1.110 TL " gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.Şimdi kısaca Adobe Photoshop CS6 sürümünü getirdiği yeniliklere bakalım

Adobe Photoshop CS6 ve Yenilikler ;

Yeni Arayüz ;

Yeni CS6 sürümü ile artık 4 farklı arayüz rengine sahip oluyoruz.Betayı kullanan profesyoneller siyah sürümün çok iyi olduğunu söylüyorlar.Çalışmalar sırasında daha fazla odaklanma sağlıyormuş tasarımcıya yada fotoğraf işleyen kişiye.

Yeni Katman ( Layer ) Paneli ;

Yeni CS6 sürümü ile " Layer ( Katman ) " panelinde'de bazı değşiklikler yapılmış.Özellike her katmana ayrı renk verebilmek çok katmanlı çalışmalarda oldukça faydalı olacaktır.

Yeni " Mercury Grafik Motoru " ;

CS6 ile artık Photoshop bilgisayarlarımızda daha hızlı ve seri çalışacak.Uzun zamandır geliştirilen " Mercury Grafik Motoru " çok daha iyi bir performans sunuyor video'da görebileceğiniz gibi.

Yeni " Arka Plan "Kayıt Özelliği ;

Yeni CS6 sürüm ile artık çalışmalarımız sırasında arka planda dosya kaydıda yapabiliyoruz.Yani aynı anda hem fotoğrafı işleme hemde kaydetme işlemi yapabiliyoruz.

Yeni Taşıma Özellikleri ;

Yeni CS6 sürümü birçok gelişmiş taşıma aracıyla geliyor." Content-Aware Move ve Patch " isimli araçlar sayesinde fotoğraflarımızdan saniyeler içinde istenmeyen objeleri çıkarabiliyoruz.

Yeni Video Düzenleme Özelliği ;

Yeni CS6 sürümü ile video düzenleme özellikleri iyice geliştirilmiş durumda

Yeni 3 Boyutlu Özellikler ;

Yeni CS6 sürümü ile photoshop içerisinde 3 boyutlu tasarımlar ve düzenlemeler yapmak artık çok daha ayrıntılı ve kolay.

Yeni " Camera Raw 7 " ;

Yeni CS6 sürümü ile fotoğrafçıların vazgeçilmezlerinden olan " Camera Raw " programı 7. sürümüne ulaşıyor.Birçok yenilik bizleri bekliyor ;

Yeni Geniş Açı Lens Özellikleri ;

Yeni CS6 sürümü ile geniş açı lenslerde meydana gelen " Distortion " sorunları düzeltmek oldukça kolaylaşmış durumda.Ayrıca Photoshop hemen hemen piyasadaki bütün lensleri tanıyabiliyor.

Yeni " Blur " Özellikleri ;

Yeni CS6 sürüm ile blur efekti vermekte çok kolaylaşmış.Birçok farklı blur çeşidi eklenmiş program içerisine.

Yeni Filtre " Yağlı Boyama " ;

Yeni CS6 sürüm ile harika bir yağlı boyama filtresine kavuşmuş bulunuyorsunuz.Güzel sonuçlar verdiği ortada.

Yeni " Crop (Kesme) " Özellikleri ;

Yeni CS6 sürümü ile fotoğraf severlerin en çok kullandığı photoshop özelliklerinden olan " Crop Tool " geliştirilmiş , yeni ve faydalı özellikler eklenmiş.

Yeni " Perspektif Düzeltme "Özellikleri ;

Yeni CS6 sürümü ile gene fotoğraf severlerin çok kullandıkları özelliklerden birisi olan " Perspektif Düzeltme " özelliği geliştirimiş ve yeni özellikler eklenmiş.

Yeni " Cilt Tonu " Belirleme Özellikleri ;

Yeni CS6 sürümü ile çektiğinz portrelerdeki cilt tonları değiştirmek artık çok kolay.

Sonuç olarak kısaca , Adobe Photoshop CS6 sürümü ile yeni olarak karşılacaklarımız bunlar arkadaşlar.Elimden geldiğince Türkçe karşılıkları ile anlatmaya çalıştım.Bence güzel ve faydalı özellikler var.Özellike performans artışları çok güzel duruyor.Gene katmanlarla bol çalışan arkadaşlar içinde faydalı özellikle var.Şuan ki sürüm bile fazlasıyla yeterli olan photoshop yeni sürümü ilede harikalar yaratmaya devam ediyor.

Herkese İyi Forumlar Dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 5 Mayıs 2012; 21:08:42 >

• Güzel bir alete benziyor. Bundan verimli faydalanmak için youtube gibi yerlerden dersleri izlemek lazım. Ben azbuçuk, belki %10'u kadarını kullanabildiğimi zannediyorum. Derler ya sen kendini ne zannediyorsun ? İşte bu %10 , belki çok bile diyorum !..
  • Adobe ürünlerini öğrenmek için " Youtube " videoları gerçekten harika birer kaynak.Ben bayaa hakimim ancak hergün yeni birşeyler öğreniyorum bu videolar sayesinde
  • video özellikleri ve arayüz birebir after effects...
    ae varken photoshopta videonun işi ne harbi..
    yağlı boya filter iyimiş ama..
  • Evet bencede video işi biraz saçma olmuş.Ancak basit video işleri içinde gayet güzel olacaktır
  • Tam "öğrenmeye başladım galiba" diyorum, yeni versiyonu çıkıyor...
  • Peki cs5.5 te bende topaz felan vardı onlar buna olmaz demi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onların yeni sürümleri hemen hazırlanır merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Tam "öğrenmeye başladım galiba" diyorum, yeni versiyonu çıkıyor...

Çok fark yok hocam ya
  • Aslında topaz kullanmak yerine yapılacak şeyleri photoshopun standart eklentileriyle halletmek daha iyi oluyor.Topaz çok yapmacık.Zaten bu CS6 daki yenilikler de herhangi bir eklentiyi aratmaz.Silelim gitsin Topazı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XsI

Aslında topaz kullanmak yerine yapılacak şeyleri photoshopun standart eklentileriyle halletmek daha iyi oluyor.Topaz çok yapmacık.Zaten bu CS6 daki yenilikler de herhangi bir eklentiyi aratmaz.Silelim gitsin Topazı.

Topaz birde çok bozuyor fotoğrafları.Bu nedenle Nik Software'nin Color Efex eklentisi çok daha iyi tavsiye ederim
  • amatörler için çok kullanışlı özellikler gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Tam "öğrenmeye başladım galiba" diyorum, yeni versiyonu çıkıyor...

Çok fark yok hocam ya

Yok tabi de arayuz bit kadar degisse kafam karisiyor. Iki gun baksam hemen alisilir aslinda.
    Bu arada video isleme 5.5'te de vardi da bu kadar rahat ve genis degildi.
  • Video işleme özelliği bence en dikkat çekici ve enteresan yenilik.Sony vegas yalnız değil anlaşılan artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

Video işleme özelliği bence en dikkat çekici ve enteresan yenilik.Sony vegas yalnız değil anlaşılan artık.

Daha önceden After effect vardı piyasada Vegas da dahil hiçbir program rakibi olamıyordu.Ama Ps ye şöyle bir gözattım video editörü vegas veya ae kadar iyi değil.Yani Ae>Vegas>Ps
  • Kendi gördüğüm yenilikleri yazıyım.Bu arada Cs5 sürümüne tam hakim olamadığım için bu yazdıklarım diğer sürümde de var olabilir.
    Workspaceden Essentiali seçince genelde fotoğraf düzenlemede sık kullanılan(image>adjustments)öğeler sağ tarafta diziliyor.Tabi workspace'i kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.
    Healing Brush Toolun altına Remix Tool diye bişey gelmiş.Bununla seçtiğiniz cisimi taşıyabiliyorsunuz.Taşıyınca cismin değişen yerine kendisi birşeyler uyduruyor.Sonra başka biryere bırakıyorsunuz onu.
    Freeform pen tool diye birşey var.Normal pen toolun istediğiniz gibi çizileni.Bu çok hoşuma gitti.
    3D çizimlerle ilgili şeyler var bunları anlayamadım.
    Content aware gibi özellikler yukarıda yazıyor ama cs5 te de vardı.Bir fark göremedim.
    Crop Toolun altına perspektif toolla beraber slice tool diye birşey gelmiş.Bir de select slice tool.Bunları da anlayamadım.Ama perspektif tool çok güzel.
    Hızda ise diğerine göre bazı işlemlerde hızlı.Gözlü görülür bir fark olmasa da content aware gibi işlemleri daha hızlı yapıyor.Essential workspace açıkken yaptığınız her işlemde sağdaki simgelerin yenilenmesini bekliyor o yüzden o simgeleri kaldırmanızı tavsiye ederim.
    Şimdilik farkettiklerim bu kadar.
    Bence CS5 ten 6 ya geçmeye değmez.

• Küçük bir ekleme, video düzenleme özelliği cs6 ile gelmiş bir yenilik değildir, cs3 de de mevcuttu.
  • Düzeltme için teşekkürler
  • İlk mesaja ek olarak yeni Photoshop CS6 sürümü ile çok pahalı lensler ile elde edilen " Tilt-Shift " efektini kolayca verebiliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Düzeltme için teşekkürler

Rica ederim, bende paylaşımınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.