Şimdi Ara

Karmaşık Excel Kullanımı İçin Bilgi ve Sistem Tavsiyesi Talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

64 bit Win 10(pro değil) işletim sistemi ve 64 bit Excel kullanıyorum. Her 2 yazılım da lisanslı. Tek satırında 75-80 eğerli formülü olan Excel tablolarıyla çalışırken beni bekletmeyecek bir dizüstü ihtiyacım var. Söz konusu dizüstüne kendi ekranı dışında 2 monitör daha sürekli olarak bağlı olacak.

Mevcut dizüstüm MSI PE70 6QE. i7 6700HQ işlemcisi, 16 GB DDR4 belleği, 128GB SSD'si, Nvidia 960M(2GB bellekli) ekran kartı var. Yukarıda bahsettiğim şekildeki tablolardan veri çekerken işlemleri tamamlaması uzun zaman alıyor ve işlemci kullanımı 100% oluyor. Bütçem 12 bin TL civarında ve çok fazla donanım seçeneği sunduğu için sanırım Monster markalı bir ürün tercih edeceğim.

Donanım konusunda bilgim çok zayıf. O yüzden performansı etkileyecek/etkileyebileceğini düşündüğüm unsurlarla ilgili birkaç sorum olacak.

1- Ekran Kartı
    Yurt dışı forumlardan takip ettiğim kadarıyla ekran kartının işlemci ve bellek gücünün sadece Excel tablolarını ekranda bir yerden bir yere taşırken ghosting(tablonun siyahlaşarak verileri göstermemesi durumu) olmaması için gerekli olduğunu öğrendim. Ama aynı anda 3 ekranda çalışırken de ekran kartının ne kadar işlemci gücü ve belleği istediğine dair bir bilgi bulamadım. Örneğin, 3 ekranda birden çalışacağım için belleği 8GB seçersem performans artışı sunar mı?

2-İşlemci
    Yukarıda bahsettiğim tablolarla çalışırken dizüstüne i7 6700K seçmek, i7 6700HQ'ya göre performans artışı sağlar mı? Daha önce de belirttiğim gibi i7 6700HQ ile çalışırken bazı hesaplamalarda işlemci kullanımı 100% olmakta.

3- Sistem Belleği
    Sistem belleğinin hız için önemli olduğunu yine bir çok yurt dışı forumunda okudum. Şu an kullandığım 16 GB DDR4 2133Mhz sistem belleğini yeni alacağım sistemde 32 GB DDR4 2666 Mhz olarak güncellersem sanırım hesaplamalarıma hız kazandıracaktır. Ancak ek bilgisi olan varsa paylaşmanızı rica ediyorum.

SSD'yi sormaya ihtiyaç duymuyorum. Önemi zaten çok açık.

Teşekkürler, saygılar, sevgiler..

• lenovo nun Quadro ekran kartlı Intel Xeon işlemcili ThinkPad P70 Mobile Workstation iş istasyonu olan modellerine bak. MSI ında iş istasyonu var.

http://www.eksenbilgisayar.com/msi-ws72-6qj-046tr-xeon-e3-1505m-32gb%C2%A01tb--512gb-ssd-4gb-vga-m2000m-17.3-4k-win10

http://www.lenovomarket.com/THINKPAD-Notebook,LA_201-2.html#labels=201-2&stockOnly=0&type=catalog&searchalpha=&searchprice=desc&tp=

Intel Xeon E3-1505M v5 vs Core i7 6700K karşılaştırması

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E3-1505M-v5-vs-Intel-Core-i7-6700K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisakal -- 5 Nisan 2016; 12:43:44 >

• Tercih sizin tabiki de. Kodlamada optimizasyon yapmak daha iyi olmaz mı ?

Formül yerine makro çözümü vb.

Çalıştığınız tablonun içeriğini bilmediğim için benimkisi sadece bir öneri.
    Müdahale etme şansı olmayan bir durumda olabilir.
  • Bir tane web uygulaması yapayım sana 10 kat daha hizli çalışır. Hiç ole o kadar sistem almana gerek kalmaz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.