Şimdi Ara

Kariyer Nette yaptıgım başvurulara dönüş yok? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam merakımdan soruyorum ona göre belki tavsiye verebilirim.

Cv'nde bunlardan var mı:

++ Herhangi bir gönüllülük faaliyetinde bulunduğuna dair bilgi
    ++ Yerli veya yabancı bir firmada staj
    ++ Yabancı dil
    ++ Freelance bile olsa herhangi bir çalışma tecrübesi (1-2 ay olsa bile olur)

Eğer bunlardan biri yoksa ve iş başvurularına dönmüyorlarsa 1 sene yüksek lisans yapmayı deneyebilirsin. Bu arada iş araştırmaları falan yaparsın veya ne bileyim dil geliştirirsin.

Bir de hangi departman'da çalışmak istiyorsun? (İnsan Kaynakları, Muhasebe, Pazarlama/Satış vs)

EDIT: Bu arada okul zamanı eğer bir projeye dahil olduysan (özellikle hocanın da olduğu) bu da etkili olabilir. Referans kısmına hocanı ekleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 7 Ağustos 2019; 23:30:58 >
  • Şuan çalıştığım yerede iş başvurusuna geliyorlar. Form doldurup gönderiyorlar. Sonra o formları yırtıp atıyorlar. Gözümle gördüm.

İhtiyaç olursa içerden çalışanların tanıdıkları varsa alıyorlar. Dışardan adam almıyorlar. Nitelikli-niteliksiz, okumuş okumamış diye bakmıyolar. Burası Türkiye okumak artık bir işe yaramıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The Management kullanıcısına yanıt
    mesleki ingilizcem yok . Satış konusunda vardı eski tecrübem. muhasebe bilgiside yok. Okul zaten hiç bir bilgi vermeden mezun ediyor. koskoca muhasebe dersinde 60 lardan kalma defter usulu muhaasebe gösteriliyor. Pc programdan gösterilmedi.

Tecrübe deneyim bir işe başlayınca elde edilir ama herkes deneyim arıyor. Mesela işe girip muhasebe eğitimi verilse ve İK departmanında işe başlasak yetişsek ne iyi olur demi? Mezun olduk bizden 5 yıl tecrübe isteniyor. Tamam belki kendimi çok fazla geliştiremedim dil konusunda özellikle ama dil olmayana hiç mi iş yok. Mesela banka gişesi. Yıllardır alım yok içanadoluda

• quote:

Orijinalden alıntı: uyguna_iphone

mesleki ingilizcem yok . Satış konusunda vardı eski tecrübem. muhasebe bilgiside yok. Okul zaten hiç bir bilgi vermeden mezun ediyor. koskoca muhasebe dersinde 60 lardan kalma defter usulu muhaasebe gösteriliyor. Pc programdan gösterilmedi.

Tecrübe deneyim bir işe başlayınca elde edilir ama herkes deneyim arıyor. Mesela işe girip muhasebe eğitimi verilse ve İK departmanında işe başlasak yetişsek ne iyi olur demi? Mezun olduk bizden 5 yıl tecrübe isteniyor. Tamam belki kendimi çok fazla geliştiremedim dil konusunda özellikle ama dil olmayana hiç mi iş yok. Mesela banka gişesi. Yıllardır alım yok içanadoluda
    Söylediklerine katılmakla birlikte şunu ekleyeyim;

Bizim bir tane dersimize İzmirdeki A grubu şirketten emekli olmuş üst düzey biri geliyordu (ortalama 2 haftada bir). Hatta arada çalıştığı şirektin İ.K. müdürünü veya gümrükte çalışan bir tanıdığını falan getirttiği de olmuştu bize bu işlerin nasıl işlediğini anlatması için. 2-3 defada şirketin farklı departmanlarına gezi düzenlenmişti.

Genelde büyük şirketler, (Özellikle uluslararası çalışan) sıfırdan bir elemanı bünyesine dahil edip yetiştirmeye çalışıyorlar(mış). Bu yüzden ilanlardaki 1-2 sene tecrübe istenildiğini yazdıklarını; fakat 0 tecrübe ile 1-2 senelik tecrübenin onların gözünde aynı olduğunu belirtmişti. Bu durumda CV'leri nasıl elediklerini sormuştuk. Bize şunları söylemişti (Önem sırasına göre yazıyorum):

++ Bu tarz şirketler zaten ingilizceyi çok iyi bildiğini varsaydıkları için 2. bir yabancı bir dil var mı diye bakıyorlarmış (Tabi yapılan mülakata göre 2. bir yabancı dili olmayıp da kendini çok iyi ifade eden, kendini geliştirmiş kişileri de alabiliyorlarmış)

++ Üniversite zamanında ne kadar aktif olduklarına bakıyorlarmış (Öğrenci Klüpleri, herhangi bir yerde part-time/full time çalışma, alanla ilgili staj veya tecrübe)

++ Network durumu == Türkçe ismiyle "kıyak" diyenler olmuş. Aslında doğru; fakat şöyle açıklayım. Bu tarz şirketlerde eleman alımı 3 aşamada gerçekleştiriliyormuş ve eğer şirket içinden biri seni tavsiye ederse sen yalnızca 1. aşamayı direkt olarak geçiyormuşsun. Yani 2. ve 3. aşama için (mülakat da dahil) yine inceleniyorsun.

Ekstra Bilgi = Yüksek Lisans yapmanın özel sektör için bir artısı olmadığını söylediler. Biz "Peki yapmak istersek zaman kaybı mı olur?" şeklinde bir soru sormuştuk ve İ.K. müdürü kesinlikle zaman kaybı olmayacağını eğer yapmak istersek yapabileceğimizi söylemişti. Önemli olan şeyin ilgilendiğimiz alanla ilgili bilgi sahibi olmak için ne kadar heyecanlıyız ve kendimizi ne kadar geliştirmek istiyoruz olduğunu belirtmişti.

NOT: Dil tabiki de önemli bir etken fakat dil yoksa iş de yok argümanına katılmıyorum. Önemli olan "Senin özelliğin ve diğer insanlardan farkın ne?" sorusuna cevap verebilmek.

EDIT= "Okul pek bir şey katmadan mezun ediyor." demişsiniz. Bir bakıma doğru ama bir bakıma yanlış bence. Kendi üniversitem için konuşmam gerekirse özellikle "Ekonomiye Giriş" "İstatistik" gibi dersler lise formatında işleniyor ve dersi alan herkesin (ben de dahil) tek amacı dersi geçmek oluyor.
    Bunun yanında İşletme, Reklamcılık, Örgütsel Davranış gibi derslerden baya verim almıştım. Hem hocalar olsun hem derse çağırdıkları kişiler olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 8 Ağustos 2019; 13:5:44 >

• Yaptığınız başvurular CV havuzuna düşüyor.Hani yazıyor ya bu ilana şu kadar kişi başvurmuştur diye hah işte o başvuranlar firmanın havuzuna düşüyor.Yetkililer oturup tek tek CV okuyamayacaklarına göre devreye aracı-torpil kibarcası referans giriyor.

Referansı bulduktan sonra havuzdan aratıyorlar başvurunuzu ona göre değerlendiriyorlar.Bir yakınınızın veya tanıdığınızın ilgili firmada olması gerekiyor.Yoksa isterseniz günde 1000 tane başvuru yapın geri dönüş alamazsınız.

Ha şöyle bir durum da var;başvuru aşamasındayken maaş beklentinizi düşük, çalışma saatlerini yüksek tutarsanız yani köleniz olmak istiyorum diye yazarsanız anca dönüş yapıyorlar.

Burada yazılanları sektörde deneyim sahibi olarak başvuru yapanlar hariç olarak belirtiyorum.O kısım ayrı.
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Islerme olu bolum demissiniz haklisiniz ama tum bolumler icin asagi yukari boyle. Isletme ise bu bolumler icinde en olusudur cunku 90 li yillarda bir isletme sevdasidir gitti neredeyse 10 kisiden 9 u isletme okudu simdi herkes bosta halada bu bolumler mezun veriyor mezunlar nerede ne is yapiyor mechul buradan isletme okumayi dusunen arkadaslara sesleniyorum bubahsettigim cop olma olayi herbolum icin gecerli ama isletme artik curume donemine girmis bir cop bence baska bolumlee gidin iktisat gibi ileri seviyede ingilizce almanca ve birde dogudillerinden birini cince japonca gibi az cok bilin iktisat okuyun veritabani veri guvenligi crm gibi konulara asina olun ve yurt disinda is arayin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.