Şimdi Ara

Karın çevresi yağlarını eritme ve karın kası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Son zamanlarda aldığım kilolar nedeniyle karın bölgemde yağlanma meydana geldi. 3 ay spor salonuna gittim ve bıraktım. Ama yine kilo almam devam etti. 64 kilodan 74 kiloya ulaştım. Şuan 73 kilo civarıyım. Boyum 1.80 ama boyuma ve kiloma göre göbeğim var biraz. Bende bunu evde yapacağım mekik ve plank gibi basit ve etkili antrenmanla eritmek veya en azından sertleştirmek istiyorum kulak memesi gibi bir kıvamı var çünkü. Mekik ve planktan başka hareketler de var dağ tırmanıcı hareketi ya da bisiklet pedalı çevirir gibi yapılan bir takım hareketler ( google play store caynax a6w adlı bir uygulamada bu hareketler mevcut oradan yapıyordum bir ara antrenmanı) mevcut fakat ev ortamında yapmak biraz zor oluyor benim için. O yüzden mekik ve plank gibi basit hareketlerle amacıma ulaşmak istiyorum.belim 88 göğsüm 84 cm bu arada. Belimi inceltip vücudumu fit bir görüntüye bürümek istiyorum. İlla yağların erimesine gerek yok sert ve sağlam durmasını istiyorum.
    Evde yapmayı planladığım hareketler şunlar
    - mekik (elleri yerde tutup bacakları kırıp elleri yerden kaldırmadan ayak bileklerine değerek yapılan hareketten bahsediyorum. )
    - mekik (bu hareket te yine eller yerde bitişik kalacak bir sağa bir sola olacak şekilde üst vücut oynatılacak. )(Oblikler içindi bu hareket galiba.)
    - plank (bu hareketi yaparken 25 saniyeden sonra ellerim titriyor niyeyse. Çok zayıf ve çelimsiz bir arkadaşım var o bu hareketi 1 dk çok rahat yaptığını söylüyor.)
    - bacak kaldırma (bu hareketin adını bilmiyorum fakat alt karın içindi galiba. Elleri kalçadan birleştirip bacakları bitişik bir şekilde aşarı yukarı indirmek şeklinde. )

    Bu hareketlerle veya aynı hareketlerin farklı şekilleriyle bana nasıl bir program önerirsiniz? Ev ortamında en rahat bu hareketler oluyor. Youtube'da ege fitness adlı kanalın gösterdiği bir videodaki programı denedim o da çok profosyoneller için yapılmış bir videoydu. Bu saydığım hareketler dışındaki hareketleri eksik ya da yanlış yapıyorum. Ya da bu hareketler kadar etkili olmuyor. Nasıl bir yol izlemem lazım yukarıdaki saydığım hareketlerle ve ne kadar etkili olur? Etkisini ne kadar sürede gösterir? Yememe içmeme pek dikkat etmiyorum ve çok yiyorum nelerden uzak durmam gerekir? Ayrıca günde 5-6 km yol yürüyorum hızlı tempo. Bazı sitelerde koşu veya yürüyüş yapılmalı denmiş yağ eritmek için o yüzden yazdım.

    Yukarıdaki hareketler işe yarar mı ve nasıl bir yol izlemem gerek sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Plank harici hiç bir hareket yağ yaktırmaz. Ayrıca bölgesel yakamassın. Diyet ve cardio yapacaksın. Olay bundan ibaret. Herkesin yağlanması ve yağ yakması değişiktir. Senin amacın yağ oranını indirmek olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

    Plank harici hiç bir hareket yağ yaktırmaz. Ayrıca bölgesel yakamassın. Diyet ve cardio yapacaksın. Olay bundan ibaret. Herkesin yağlanması ve yağ yakması değişiktir. Senin amacın yağ oranını indirmek olsun.

    Kardiyo olarak ek birşey yapamıyorum günde sadece 6 km hızlı tempoda yürüyorum hocam o da vücudu tam olarak yormuyor kardiyo olmuyor yani. Amacım sadece yağ yakmak değil karın bölgemi de güçlendirmek istiyorum. Bu aralar biraz zayıfladığımı hissediyorum ama hala karın bölgemde bir değişme yok. Kollarım inceldi gibi sanki önceden 30-31 cm di şimdi 29a düştü. Ama karın hala aynı. Plank hareketi ne kadar etkili olur? Plank ve mekik hareketlerinden oluşan bir antrenman yapsam kendime bir etkisini göremez miyim? Bölgesel yağ yakamadığımız için vücudum da küçülecek zayıflayacağım bunu da istemiyorum. Bir spor salonuna yazılsam iyi olacak gibi ama ona da şuan zamanım yok. Google play store da bulunan 30 gün fit gibi programları denedim ama evde salomdaki kadar disiplinli olamıyorum ve kendime motivasyon sağlayamıyorum sıkılıp bırakıyorum. Galiba tekrar fitnessa başlamam gerek hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.