Şimdi Ara

Kargo Taşımasında Kırılan Telefon..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    General Mobile Discovery Telefonumda Bi Kaç Sorun Vardı, Bundan Dolayı Servise Yolladım (Kırıkkalede Yaşadığım İçin İstanbula Anlaşmalı Kargo İle Gönderdim). Telefonumun Durumuna Baktığımda "Darbeden Dolayı Ekranda Kırık" Yazıyor. Ama Benim Böyle Bir Sorunum Yoktu. Ya Bi Karışıklık Oldu Yada Kargoda Gİderken Darbe Aldı ve Kırıldı. Eğer Kargoda ve ya Servisde Kırıldıysa Benim Herhangi bi Hak İddaa Etme Durumum Var mı. Yani Sigortalı mı Yollanıyor Bu Ürünleri?

SONUÇ: MNG Kargo oyalayıp durdu. Telpa'nın İstanbul'daki merkezine gittim, yüz yüze yaptığım görüşmeler sayesinde ekranı ücretsiz değiştirdiler. Call Center'a kalsa asla yapmayacakları telefonu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _oSo_ -- 8 Mart 2015; 0:17:11 >

• Kargo şirketleri sigorta yapıyor diye biliyorum ama.

Siz servisi arayın ve durumu söyleyin.

Kargo firması ile görüşün.
  • Hangi kargo firması ile gönderdin
  • Servisi Dün Aradım Kırık Ekranı Dediler Resim Gönderelim Dediler. Gönderdiler Ama Bu Benim Telefonum Olduğunu Nereden Bileceksem, Sadece Ekranın Bi Kısmının Fotoğrafından :)
    Servis Her Türlü Ödeme Yapmalısınız Diyor. Tabiki Bunu Kabul Etmicem Ben. Bu Gün Tekrar Görüşücem Servis İle Daha Sonra Bi Hakkım Varsa Bu Olayla İlgili Söyleyebilirseniz Onu Öne Atıcam, Hiç Bir Şey Bilmeden Telefon Açarsam Kargo Şirketine, Ücreti Bana Kitleyeceklerinden Korkuyorum.

MNG Kargo İle Göndermiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: _oSo_

Servisi Dün Aradım Kırık Ekranı Dediler Resim Gönderelim Dediler. Gönderdiler Ama Bu Benim Telefonum Olduğunu Nereden Bileceksem, Sadece Ekranın Bi Kısmının Fotoğrafından :)
    Servis Her Türlü Ödeme Yapmalısınız Diyor. Tabiki Bunu Kabul Etmicem Ben. Bu Gün Tekrar Görüşücem Servis İle Daha Sonra Bi Hakkım Varsa Bu Olayla İlgili Söyleyebilirseniz Onu Öne Atıcam, Hiç Bir Şey Bilmeden Telefon Açarsam Kargo Şirketine, Ücreti Bana Kitleyeceklerinden Korkuyorum.

MNG Kargo İle Göndermiştim

Bence direk tüketici haklarına git.

Ortada bilinmeyen bir sürü durum var. Suç ya kargo şirketinde ya da serviste.

Serviste olma olasılığı yüksek bence. Kendileri kırdılar sana ödettirmeye çalışıyorlar bence.

• senin sorumluluğun değil bu adamların kargoyu aldığında kontrol etmesi gerekiyor ki sorun varsa tutanak tutsunlar. kargoyu bırakıp gittiyse artık firma ya bi şekilde anlaşıcaklar kargoyla ya da kendileri karşılayacaklar
  • Dün Konuştum Tekrar Servis İle. Paket Açılırken Falan Güvenlik Kamera Görüntülerini İncelicekler, Bende İstedim Görüntüleri, Bende Bakmak İstiyorum Dedim, Banada Yollayacaklar.
    Normalde Kargoya Verirken Bi Kağıt İmzalatmaları Gerekiyormuş, Her Türlü Şeyden Sorumlu Benim Diye. Ama Bana Herhangi Bir şey İmzalatmadılar (İnternetten Baktığım Kadarı İle Herhangi Bi Sorunda Sorumluluk Benim Oluyormuş O Kağıdı İmzaladığımda. Ama Hiç Bir Şey İmzalamadım). Telefonada Hiç Bakmadılar Direk Aldılar Kargoyu
    Olay MNG Kargoya Patlayacak Gibi. Bakalım Kamera Görüntülerine Göre Bir Yol İzlicem Bende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mağaza içinde kırılan ürün ?
    16 yıl önce açıldı
    KAYIP TELEFON!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonuç ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

Sonuç ne?

Valla hem Telpa ile hemde MNG kargo ile konuşmalarım devam ediyor hala. Bi Çözüme varamadık hala. MNG Kargonun şube müdürleri ile görüşüyorum sürekli yarın dilekçe yazıcam kırık iletildiğine dair falan. Telpa zaten hiç uğraşmıyor bile 180 ödemeniz gerekiyor aksi taktirde telefon yapılmayacak deniyor. Tanıdık bi avukat ile konuştum, Telpa ya patlayacak gibi diyor. Çünkü telpa telefonu aldığında kırık olduğunu görünce direk tutanak tutturmalıymış ama tutturmamış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Bende MNG kargo ile bilgisayar gönderdim bana sorumsuzluk belgesi imzalattılar size imzalatmamışlar ilginç...

Evet, sanırım prosedür yanlış işledi bende, çünkü her MNG kargo ile yaptığım konuşmada siz zaten sorumluluk belgesi imzaladınız hak iddaa edemezsiniz diyorlar. İmzalamadım dediğimde ise öylece kalıyorlar :) Sizin gönderiminizde herhangi bi kırık çatlak oldu mu peki?
  • Şu ana kadar başıma gelmedi ama takip edeyim belki lazım olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün 180 liralık zararımın karşılanması için MNG Kargonun Kırıkkale şubesine dilekçe verdim. Şube müdürü baya zor durumda kaldı, ne yapıcaz ne edicez gibisinden. Sorumluluk belgesi imzalatmadıkları için büyük ihtimal zararım karşılancak gibi. Gelişmeleri haber edicem sizlere
  • quote:

Bu gün 180 liralık zararımın karşılanması için MNG Kargonun Kırıkkale şubesine dilekçe verdim. Şube müdürü baya zor durumda kaldı, ne yapıcaz ne edicez gibisinden. Sorumluluk belgesi imzalatmadıkları için büyük ihtimal zararım karşılancak gibi. Gelişmeleri haber edicem sizlere

NE demek sorumluluk belgesi. BEn kargoya verirken içine açar gösteririm sorunsuz teslim alındı belgesi imzalanır.

Sonra yolda kırılır ise niye sorumluluk bana ait olsun. Kargo şirketi af edin eşşek mi sağlam taşısın. Servisler belli illerde toplanmış kargo ile diğer illerden gönderim oluyor oldu ozaman çatır çatır kırsınlar sorumluluk gönderen de ne iyi iş ne güzel iş.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Bana da saçma geldi hem ben sana para vereceğim hem de sen malıma zarar vereceksin var mı böyle bir dünya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merc With a Mouth

Bana da saçma geldi hem ben sana para vereceğim hem de sen malıma zarar vereceksin var mı böyle bir dünya.

İnsanları boyle kandırıyorlar. Bugun otobüs biletinde bile yolcu sigortalıdır diyor. İyi bari firma imza attırsın yolcuya bak kaza olur sorumluluk sana iait ölme diye.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.
    Kargo şirketleri de sigorta yapıyordur. Taşıma durumunda zarar gelirse karşılanması için ama depolanırken vb. durumlarını kapsamıyor olabilir. Bu durumda da kargo şirketi kabul etmiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

quote:

Bu gün 180 liralık zararımın karşılanması için MNG Kargonun Kırıkkale şubesine dilekçe verdim. Şube müdürü baya zor durumda kaldı, ne yapıcaz ne edicez gibisinden. Sorumluluk belgesi imzalatmadıkları için büyük ihtimal zararım karşılancak gibi. Gelişmeleri haber edicem sizlere

NE demek sorumluluk belgesi. BEn kargoya verirken içine açar gösteririm sorunsuz teslim alındı belgesi imzalanır.

Sonra yolda kırılır ise niye sorumluluk bana ait olsun. Kargo şirketi af edin eşşek mi sağlam taşısın. Servisler belli illerde toplanmış kargo ile diğer illerden gönderim oluyor oldu ozaman çatır çatır kırsınlar sorumluluk gönderen de ne iyi iş ne güzel iş.

Valla bana verdikleri bilgi ve internetten baktığım bilgilere göre tüm kargo şirketleri böyle çalışıyor. Aras kargonun sitesinde de aynı durum yazıyor Yurtiçide MNG'de.
    Kesinlikle çok saçma dediğiniz gibi. Ben garsonluk yapıyorum yazları ve siparişi tepside götürürken devirsem, yenisi veririz ve bu böyle olmalı adamla alakalı bir sorun yok. Ama kargo şirketleri kendi hatalarını bize kitlemeye çalışıyorlar ki çoğunluğunda kitliyorlarda. Çünkü çok rahatlar siz zaten sorumluluk belgesi imzaladınız hak iddaa edemezsiniz diyorlar her seferinde rahat rahat. Sorumluluk belgesi ile de sigortalanmıyor gönderilen ürün.
    Kırılan eşya için değilde oyuncak ayı için sigorta yapıyorlar sanırım, nolur nolmaz oyuncak ayı kırılır bir şey olur başına gelir maazallah değil mi? .....

• quote:

quote:

quote:

Valla bana verdikleri bilgi ve internetten baktığım bilgilere göre tüm kargo şirketleri böyle çalışıyor. Aras kargonun sitesinde de aynı durum yazıyor Yurtiçide MNG'de.
    Kesinlikle çok saçma dediğiniz gibi. Ben garsonluk yapıyorum yazları ve siparişi tepside götürürken devirsem, yenisi veririz ve bu böyle olmalı adamla alakalı bir sorun yok. Ama kargo şirketleri kendi hatalarını bize kitlemeye çalışıyorlar ki çoğunluğunda kitliyorlarda. Çünkü çok rahatlar siz zaten sorumluluk belgesi imzaladınız hak iddaa edemezsiniz diyorlar her seferinde rahat rahat. Sorumluluk belgesi ile de sigortalanmıyor gönderilen ürün.
    Kırılan eşya için değilde oyuncak ayı için sigorta yapıyorlar sanırım, nolur nolmaz oyuncak ayı kırılır bir şey olur başına gelir maazallah değil mi? .....

BEn 2 kez lg servisine telefonumu yolladım 1 kez de başka ilden internet üzerinden aldığım telefon geldi. Ben boyle bir belge sorumluluk atıfı falan hiç karşılaşmadım. Çünkü lg servisi merkez şehirde ben oraya ücretsiz anlaşmalı kargo ile yolluyorum asla da benden sorumluluk imzası alınmadı.

Sfırı aldığım cihaz için aldığım firma kargo dan alınca açıp bakın kargo dan kaynaklı bir sorun olmuş ise tutanak yazdırın geri yollayın sıfırını yollarız dedi.

Bu olay yenimi olmuş ben boyle saçma bir sorumluluktan kaçma görmedim ne yani kargo dansadece kırılmayan sert demir malzeme mi alalım niye bu internet üzerinden satış yapan firmalar kargolar ile çalışıyor.

Hb gg gibi siteden alışveriş yapsak yolda kırılsa suç bizim mi olacak sıkıyor sa alışveriş sitelerine de imzalatsınlar boyle kağıt sorumluluk size aittir diye adamı duman ederler.

Ancak halka kazık atmak halkı kandırmak devlet halkını gözetmez ise teksas kanunları işler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

BEn 2 kez lg servisine telefonumu yolladım 1 kez de başka ilden internet üzerinden aldığım telefon geldi. Ben boyle bir belge sorumluluk atıfı falan hiç karşılaşmadım. Çünkü lg servisi merkez şehirde ben oraya ücretsiz anlaşmalı kargo ile yolluyorum asla da benden sorumluluk imzası alınmadı.

Sfırı aldığım cihaz için aldığım firma kargo dan alınca açıp bakın kargo dan kaynaklı bir sorun olmuş ise tutanak yazdırın geri yollayın sıfırını yollarız dedi.

Bu olay yenimi olmuş ben boyle saçma bir sorumluluktan kaçma görmedim ne yani kargo dansadece kırılmayan sert demir malzeme mi alalım niye bu internet üzerinden satış yapan firmalar kargolar ile çalışıyor.

Hb gg gibi siteden alışveriş yapsak yolda kırılsa suç bizim mi olacak sıkıyor sa alışveriş sitelerine de imzalatsınlar boyle kağıt sorumluluk size aittir diye adamı duman ederler.

Ancak halka kazık atmak halkı kandırmak devlet halkını gözetmez ise teksas kanunları işler.

Böyle sorumluluk belgesi olayı olunca insanlarımız sorgulamıyor birde. Amaan uğraşamam diyor bazıları bu da kargo şirketlerinin bize geçirmesine sebebiyet veriyoruz.
    Telpanın Kırıkkale'de bir şubesi olsa ben direk elden teslim etsem kargo ile uğraşmasam ne güzel ama yookk. İstanbula yollamam gerekiyor birde üstüne sorumluluk belgesi imzalamam gerekiyor sanki ben keyfi olarak gönderiyorum İstanbul'a gibi.
    Şu ana kadar 6 kere bu telefonu Telpa servisine yolladım. 5inde de imzalattılar sorumluluk belgesini, tesadüf olarak da bu sefer imzalatmadılar.
    Benimde imzalamamın nedeni sigorta falan yapıyorlar diye sanıyordum ama tam tersiymiş aslında.

• Bilgilendirme yapayım.
    MNG'ye dilekçe yazmıştım Aralık ayında. Genel müdürlükten onay bekliyor deniyor hala.
    Ama Telpa ile yaptığım yüzyüze görüşme ile telefonun ekranının tamirini yaptılar ücretsiz olarak. MNG'de takılıyor sanırım öyle kendi kendine :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.