Şimdi Ara

Kareye Yakın Dikdörtgen Monitör İçin Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu ara 17 inc CRT monitörüm yerine 19 ya da 20 inc bir LCD monitör almak istiyorum fakat kafama takılan bazı şeyler var. Öncelikle gördügüm kadarıyla LCD monitörlerin önemli bir kısmının en ve yükseklik ölçüleri birbiriyle oldukça orantısız ve enlemesine fazla geniş. Bu da benim monitör ve TVlerde pek hoşlanmadıgım bir şey çünkü bu orantısızlık görüntüyü enlemesine genişletiyor ve dogal olmayan basık+yayvan bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bu nedenle enlemesine geniş degil kareye yakın dikdörtgen şeklinde bir monitör almayı düşünüyorum. Sormak istedigim…

1.Aranızda 20-21 inc enlemesine geniş LCD monitör kullananlar vardır. Bu genişligin görüntüdeki nesnelerin ebatları üzerindeki etkisi sizde bir rahatsızlık yaratıyor mu, görüntünün dogal olmadıgını düşünüyormusunuz ?Böyle düşünen bir ben miyim anlamak istiyorum da

2.Tavsiye edebileceginiz 19-20 inc kareye yakın dikdörtgen şeklinde 2 ms gecikmeli, full HD DVI bir monitör var mı. Fiyat 250 doları geçmezse ve ölü piksel garantisi de olursa iyi olur. Bir de nereden alabilecegimi belirtirseniz memnun olurum, İstanbuldayım.

Teşekkürler

• 19-20" full HD ve widescreen olmayan monitör bide 2ms çok şey istiyorsun bulamazsın o ebatlarda full HD
  • Peki arkadaşlar widescreen alacak olursam hangi oran daha uygun olur 16-9 mu 16-10 mu ? Monitörün oyun performansı benim için önemli, film vs.yi zaten DVD'ye yazıp TV'de izliyorum. Marka ve model tavsiyesi verebilirseniz çok makbule geçer...Kaliteli birşey almak istiyorum, gerektigi kadar para verebilirim
  • Öncelikle şunu söyliyeyim ben de yaklaşık 2 ay önce 17"crt monitorden geçiş yaptım.Şunu rahatlıkla söyleyebilirm ki.Geniş ekran monitor kullanmak gerçekten çok keyifli ve rahat.Tabi en az 22" öneriyorum.Full HD istiyorsan ki artık hep bu çöz. üretiliyorlar.Bu çözünrülük zaten diktörtgendir.Kare FullHD olmaz.
    Nesneler üzerinde herhangi bir etkisi yok çünkü çözünürlük ona göre ayarlı.Kare monitorde nasıl düzgün görüyorsan geniş ekran monitorlerde de aynen düzgün görürsün. Oyunları 1920*1080 çözünüğrlükte oynuyacaksın zaten.Filmler desen, monitor geniş ekran olduğu için gerek dvd filmler gerek hd filmlerde daha büyük alanda izlemiş olucaksın.Altta ve üstte çok az siyah bar olucak.Dolayısıyla daha büyük bir alanda izlemiş olucaksın filmleri.Bazı filmler Avatar gibi 1.78:1 aspect ratio oranına sahip filmeleri de tam ekran seyrediceksiniz yani tamamiyle monitorü kaplayarak ki bütün hdtv sunumnlar da dizileride tam ekran seyrediceksiniz.Oran tabiki de 16.9 oran olucak başka türlü zaten bulamazsınız.1920*1080 en yaygın yüksek çözünürlüktür. Tabi böyle güzel bir monitor ve çözünürlük kullanıcaksanız da HD ya da mümkünse Fullhd yapmanız gerekicek ki mükemmel sonuç alırsınız.
    İçiniz rahat olsun basıklık diye bir olay yok.Masaüstü çözünürlüğünüz zaten 1920*1080 olucak oyunlarda deseneiz bütün oyunlar fullhd destekliyor zaten film deseneiz hiçbir şey yapmanıza gerek yok direk izliyorusnuz normal bir biçimde.
    Basıklık olayı fullhd tv'de standart yayın izlerseniz olur ki normaldir yayın formato 4:3 o yayını değiştirme imkanınız yok anca ya dvd izleyeceksiniz ya hd yayın izleyeceksiniz anca öyle.Oysa monitorde istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz.
    En aşşağı 22" olmalı yanlız.

İmzamda yazılı monitörü tavsiye edebilirim Acer ya da Samsung p2250 de çok şık ve iyi bir monitordür bir de lg nin modelleri var diğer konulara göz atın
    Samsung p2250
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-p2250-21.5-p2250-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=38406

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 5 Temmuz 2010; 21:16:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.