Şimdi Ara

Karel ms38s Santral (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
4
Favori
28.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • rfve kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sistemlerde esnek numaralandırma diye bir özellik var, bu sayede her kodu değiştirebilirsiniz fakat öncesinden çakışma olmaması için bazı önlemler almanız gerekiyor..

    www.uzmantelekom.com
  • N3XT N kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Evet santralde bu özellik mevcuttur..Bunun adı rahatsız edilmem özelliği.. Toplandı ve benzeri durumlarda telefon sadece 1 defa çalıyor ve bir daha çalmıyor fakat aslında karşı taraf sizi çaldırdığı sürece telefon çalıyor ve açarsanız konuşabiliyorsunuz..

    Bu özelliğin kodu 831 dir iptali için 830...

    yani 1 defa çalmasını istediğiniz aboneyi kaldırıp 831 yapıp kapatınız.. iptal etmediğiniz sürece bu abone hep aynı şekil kalacaktır..

    İptal etmek için aynı aboneyi kaldırıp 830 yapıp kapatınız...

    Kolay Gelsin

    www.uzmantelekom.com
  • batuhan_ist B kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim.

    Bir sorun daha olacak. santrale giriş 2 hat ancak bunun sadece birini kullanabiliyoruz.

    bir hattan konuşulurken dış arama 2 hatta düşmüyor.

    ses kaydı olarak ... birimi için 2 , .... birimi için 3 ... ' e basınız gibi 2 den başlıyor. bununla bir bağlantısı olabilirmi ?

    yoksa bir kod işlemi yaparak 2 hattımızı da kullanabilirmiyiz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam merhabalar ,

    Benim bir sorum olacak? Biz yeni taşındı santralimiz ms38 dahili telefon lardan hat alamiyoruz tekrar mi programlama gerekiyor santrali yada basit bir çözümü var mıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emremercan

    Selam merhabalar ,

    Benim bir sorum olacak? Biz yeni taşındı santralimiz ms38 dahili telefon lardan hat alamiyoruz tekrar mi programlama gerekiyor santrali yada basit bir çözümü var mıdır.

    Merhaba

    SORU----------------------

    Karel MS38S santralimiz var.

    1 tane gsm hattimiz var. (703 ten cikis alabiliyoruz problem yok )
    1 tane dis hat TTelekom hattimiz var. (9 a bastigimizda cikis alamiyoruz.)

    Santrali programlayabilecek telefondan 877777-8027+1 yaptim sadece programlama telefondan cikis aldim ( bazen 2 kere bos ses verdigi oluyor 3 cikista izin veriyor 9 a ).Bu birden fazla dis hatlar icin sirasi ile atama yapiyormus.Ayrica diger dahili tellerden hic cikis yapamadım.

    Sizin cozum onerilerinizi bekliyorum. TEsekkurler....Lutfen bilgisi olan yazabilirmi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

    arkadaşlar merhaba, bazı arkadaşlar bana santral ile ilgili soruları özel mesaj yoluyla soruyorlar. özel mesajlara cevap verirsem sadece bir kişiye yardımcı olmuş olacağım arkadaşlar. bu da forum mantığına uymaz. burada sorup burada cevap alırsak daha fazla kişi yararlanmış olur.
    iyi forumlar...
    Hocam selamlar,

    Eski bir konuyu hortlatmış olacağım ancak aynı santralle ilgili bir problemimiz var. Anca sen çözersin sanırım.

    Mevcuttaki durumu özetlemek gerekirse eğer;
    Daha öncesinde kullandığımız ms48 santrali arızalandı ve depomuzda farklı bir santral olan Karel ms38s Santrali kullanmaya karar verdik. Bağlantı olarak işin içinden çıkamadık. Sebebi ise vrx olarak kullandığımız ses kayıt cihazının bağlantılarını yapamamak...
    Eski santrali de benden habersiz direkt aldıkları için bağlantı şemasını da bilmiyorum.

    ..
    Dış hat olarak elimizde 6 hat var. İlk hattımızı faks için, diğerini modem için kullanmaktayız. (Bunlar santralden bağımsız direkt bağlılar)
    İç hat olarak daha önce 111,112,113,114 olarak kullanıyorduk ve aynı zamanda vrx için 4 hattı da kayıt altına alacak şekilde kablo bağlantıları santrale bağlı çalışıyordu. 111 numaralı hatta konsol telefonu bağlıydı ve tüm çağrılar ilk bu hatta, meşgulse diğer hatlara düşüyordu. Meşgul değilse, direkt 111 çalardı. Vrx cihazı da ses kayıtları her halükarda yapar...


    Şimdi;
    Elimizdeki 4 dış hattı santrale bağladık. Yanındaki iç hat kısımlarına 4 telefon olarak şekilde bağlantıyı kurduk. Ancak vrx kablolarını nereye bağlayacağımızı bilemedik.Tabi bilmediğimiz diğer hususlar da var

    Sorularım ise;
    1) Acaba vrx için her hat olarak ayrılmış kabloları, telefon için ayrılmış iç hatlarla birlikte bağlayıp aynı iç hatta mı takmalıyım? Yoksa, 1,2,3,4 olan dış hatlara mı bağlamalıyım? Yoksa 5,6,7,8 olarak iç hat mı oluşturmalıyım?

    2) Santral üzerindeki, power girişi yanında yer alan 4 adet telefon hattı girişleri neye yarar? (2 hat girişi ince, 2 hat girişi geniş uçta. İlk giriş K1 VM, ikincisi K2 LT/OP, üçüncüsü K2 CM, dördüncüsü K2 DM olması lazım...)

    4) Konsol telefonunu, 111(veya 11) olarak iç hatta mı bağlı olarak kullanmalıyım? Yoksa santral üzerindeki "K2 LT/OP" hat girişine mi takmalıyım? Direkt K2 hat girişine taktığımda, hattan 9 ile çevir sesi alabiliyorum ama konsolda sürekli 16 yanıp sönmektedir. Bu K2 hat girişi beni ilgilendirmeyen ve kullanmayacağım bir kısım mıdır?

    5) Eski santralde, 111 ile bağlı telefon konsol telefonuydu ve tüm çağrıları buradan kontrol edebiliyor; diğer hatlar meşgulken bu telefona döngüsel olarak görüşme gelebiliyordu. Şimdi bunu kontrol edecek şekilde, 111'e mi bağlı kullanmalıyım? Yoksa direkt "k2" hat girişine mi takmalıyım?

    Şimdiden ilgin ve sabrın için teşekkürler




  • @karelsantralcim@karelsantral@karelsantralservisi@Th3r4p1sT@Önder@shubuo1012 Ms38s için 4 dış 5 iç hat kullanıyorum. 15 nolu iç hattımın sadece 4 nolu dış hattan çıkmasını ve 9 basmadan direk arama yapabilmesini istiyorum. Fakat iç hatlara da arama yapabilsin. Mümkün müdür? Yani dış hat yönlendirme falan tamam ama 9 basmadan arama yaparken iç abone de arayabilmesi için ne yapabilirim? Yani ahizeyi kaldıracak 11 12 13 gibi abone de arayabilecek veya şehir içi numarada arayabilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.