Arkadaşlar ben tm'yim matematik bilindiği üzere 0. Geçenlerde matematik 0 aldım temel matematik kitabı çok işime yaradı 3 günde 60 sayfa çözdüm iyi anlatıyor. Sizce diğer kitapları almalı mıyım ? ya da başka bir kitap öneriyor musunuz ?
Bence gereksiz.Normal karekökler daha iyi
quote:
Orijinalden alıntı: Hayatın Anlamı
Dostum benim matematik 0 harbiden, mesela bizim dershanenin (Uğur) soru bankasından soru çözemiyorum, zorlanıyorum. Karekök 0 çok güzel tam benim ideal. Diğerleri de olmaz mı ? Ya da diğer karekökler nasıl ?
quote:
Orijinalden alıntı: Epic Sax Guy
quote:
Dostum benim matematik 0 harbiden, mesela bizim dershanenin (Uğur) soru bankasından soru çözemiyorum, zorlanıyorum. Karekök 0 çok güzel tam benim ideal. Diğerleri de olmaz mı ? Ya da diğer karekökler nasıl ?
İşte matematiğin kötüyse sana birşey katmaz bence.Antremanlarla matematik daha iyi gibi.Ama normal kareköklere söyleyecek birşey yok gerçekten içinde çok iyi sorular var.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Epic Sax Guy
quote:
İşte matematiğin kötüyse sana birşey katmaz bence.Antremanlarla matematik daha iyi gibi.Ama normal kareköklere söyleyecek birşey yok gerçekten içinde çok iyi sorular var.
Hocam baktım onlara tamam içeriği hoş güzel de ben lys formatında istiyorum
Karakök mps 3-4-5 alabilirsin. Karakök 0 tarzında anlatıyor ama biraz daha zor tabi ki ama sıfırdan sonra bunu çözersen iyi olur. 1-2 ygs ile ilgili 3-4-5 lys ile ilgili.
Sıfır serisinden sadece fizik için kullandım benim işime yaradı cidden :) Geometri 0 da çok güzel ama geometri de hep farklı tip sorular görüyorsun ama mantığını kavratıyor.
Herkesin öğrenme stili farklı, benim için mesela bir çalışma masasın da fem simetri mi olsa yoksa mps mi deseler mpsyi tercih ederdim. Bu yüzden kullanıyorum uzun süre ders çalışmam ve pratik yapmam için zaten her yıl çıkan soru tiplerinin tamamı orjinal değil illa ki aynı soru tipi çıkıyor bu da hız kazandırıyor. Ama konuyu ilk önce mantığını anlamadan da mps den ders çalışmaya başlamam konu havada kalıyor. Yani çalışma stilim şöyle Ders dinleme+fem simetri+mps serisi aslında mpsyi bir nevi soru tipi ezberlemek için de kullanıyorum. Örnek olarak Türevi 130 tane Farklı Soru Tipi göstererek anlatıyor tam 130 tane farklı soru tipi görmüş oluyorsunuz. :)
quote:
Orijinalden alıntı: Moksuz
Karakök mps 3-4-5 alabilirsin. Karakök 0 tarzında anlatıyor ama biraz daha zor tabi ki ama sıfırdan sonra bunu çözersen iyi olur. 1-2 ygs ile ilgili 3-4-5 lys ile ilgili.
Sıfır serisinden sadece fizik için kullandım benim işime yaradı cidden :) Geometri 0 da çok güzel ama geometri de hep farklı tip sorular görüyorsun ama mantığını kavratıyor.
Hocam karekök fizik 0 ı bende kullanmayı düsünüyorumda biraz acabilirmisiniz kitabı.Mesela ilerlerken cok takıldınızmı yeterince temelden almışmı?Ve ondan sonra hangi kaynaklarla devam ettiniz?
4alerce
kullanıcısına yanıt
Hocam ilk önce konu anlatımı sonra fizik 0 çözdüm. Oradaki konu anlatımıyla bazı konular yapılmıyor. Tabi kişiden kişiye değişir.