Merhabalar. Üniversitedeki spor kompleksine gitmeye başladım ancak hoca durumu biraz garip pek ilgilenen yok açıkcası ben de sizlere sormak istedim. Çok uzatmadan kısaca bilgi vereyim. 20 yaşındayım. 180cm boy 87 kiloyum.Kilo yoğunluğu bel basen ve bacak bölgelerinde. Buna göre program konusunda yardımcı olur musunuz ? Şimdiden teşekkür ederim.
Yağ oranı fazlaysa cardio ve kas kaybını önlemek için hafif ağırlık çalışabilirsin. Cardio dediğimiz zaten klasik koşu bandı bisiklet vs aletlerle yapılan 30 45 dakika yapılan idman. Önce hafif ağırlık daha sonra cardio yaparak belli sürede iyi işler çıkarabilisin.
Sacede direk yağ kaybı istiyorsanız arkadaşın dediği şekilde çalışabilirsiniz ama vücudunuzu tonlamak istiyorsanız insanity workout tarzı bir programa başlarsanız bütün kas gruplarınızı düzenli çalıştırmış olursunuz.
koyar olm
kullanıcısına yanıt
Hocam tam olarak söyleyebilir misiniz acaba program şeklinde.Bir sürü şey okudum kalp atışını arttırıp yağ yakma ya da ani yüklenme falan filan bir sürü şey var.20 dakika koşu yapıyorum 20 dakika eliptik bisiklet.200 kere twist mi twister mı ondan.onun dışında ağırlık da çalışıyorum.Az ağırlık çok set yapıyorum yağ yakımı için doğru mudur ? Aletlerin tam adını bilsem söyleyeceğim de bilmyrum maalesef.Bu arada bisiklet yok onun yerini nasıl doldurabilirim.Son olarak özellikle bel basen göbek bacak kısımları için ne önerirsiniz ? İki elimde ağırlıklarla sağa sola eğilme yapıyorum bir de twist işte başka etkiyen bir şey yok gibi o konu biraz zayıf kalıyor. Teşekkürler cevapladığınız için
quote:
Orijinalden alıntı: FakülteninReyizi
Hocam tam olarak söyleyebilir misiniz acaba program şeklinde.Bir sürü şey okudum kalp atışını arttırıp yağ yakma ya da ani yüklenme falan filan bir sürü şey var.20 dakika koşu yapıyorum 20 dakika eliptik bisiklet.200 kere twist mi twister mı ondan.onun dışında ağırlık da çalışıyorum.Az ağırlık çok set yapıyorum yağ yakımı için doğru mudur ? Aletlerin tam adını bilsem söyleyeceğim de bilmyrum maalesef.Bu arada bisiklet yok onun yerini nasıl doldurabilirim.Son olarak özellikle bel basen göbek bacak kısımları için ne önerirsiniz ? İki elimde ağırlıklarla sağa sola eğilme yapıyorum bir de twist işte başka etkiyen bir şey yok gibi o konu biraz zayıf kalıyor. Teşekkürler cevapladığınız için
kardeş ben hoca değilim program veremem ama iki eline ağırlık alıp yana eğilme hareketi çok faydalı ben her spora gittiğimde yapıyorum ama onu biraz fazla yapman lazım yan tarafların yanması lazım, o hareketi set set yapabilirsin. 50 kere eğil bir iki dakika dinler 50 kere daha eğil mesela böyle yapabilirsin. Aslında senin programın iyi o yana eğilmeyi sakın bırakma çok faydalı
koyar olm
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ettim hocam bilgiler için.Uyguluyorum hepsini
quote:
Orijinalden alıntı: FakülteninReyizi
Teşekkür ettim hocam bilgiler için.Uyguluyorum hepsini
Cardionun aletle alakası yok. Bisiklet olmasına da gerek yok. Aletsiz de Cardio yapabilirsin. Önemli olan terle yağı atmak. Bununla ilgili idman öncesi takviyeler var. Hocana sor kullan derse, deneyebilirsin
Kardiyo yağ yaktırmaz. Sadece günlük kalori açığınız arttırır. Eğer kalori ihtiyacının üstünde besleniyosanız 10 saat kardiyo da yapmasanız kilo alıp yağlanmaya devam edersiniz.
Kardiyo sadece yağ yakımına destek olur. Beslenme düzgün değilse hiç bir işe yaramaz.
Twist tarzı hareketler sadece kaslarda yanma sağlar. Yağ yakımına ve kas gelişimine hiç bi katkı sağlamaz.
Önce günlük kalori ihtiyacınızı belirleyin ona göre bi program hazırlayın kendinize göre.
Lentus
kullanıcısına yanıt
Kardiyo yağ yakımı için kalori açığı oluşturmayı kolaylaştırır ve 10 saat kardiyo yaparsan yağlanmaya devam etmek için ekmeksiz kaşıkla tereyağı falan yemek lazım günde yarım kilo.
quote:
Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole
Kardiyo yağ yakımı için kalori açığı oluşturmayı kolaylaştırır ve 10 saat kardiyo yaparsan yağlanmaya devam etmek için ekmeksiz kaşıkla tereyağı falan yemek lazım günde yarım kilo.
Örnek vermek amacıyla söyledim. Zaten 10 saat kardiyo yapamaz. İnsanlar yağ yakımının kardiyo ile olduğunu sanıyo. Kalorinin farkında değiller. Açıklayıcı olması amacıyla öyle söyledim. Sonuçta doğru. Kalori ihtiyacın üstündeyse 20 saatte yapsa değişen bir şey olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: Lentus
quote:
Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole
Örnek vermek amacıyla söyledim. Zaten 10 saat kardiyo yapamaz. İnsanlar yağ yakımının kardiyo ile olduğunu sanıyo. Kalorinin farkında değiller. Açıklayıcı olması amacıyla öyle söyledim. Sonuçta doğru. Kalori ihtiyacın üstündeyse 20 saatte yapsa değişen bir şey olmaz
Dostum tam anlamış değilim verdiğin örneği.Aldığın kalori çoksa kardiyonun hiçbir etkisi yok mu demek istedin ? Günde aldığım kaloriyi tam olarak bilmiyorum. Yediğim şeyler şöyle. Sabah 1 domates yarım kase yoğurt biraz peynir biraz da ekmek. Akşam da sürekli tavuk yiyorum günde ortalama 1 göğüs denebilir. 2 öğün yiyorum genelde ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme