Şimdi Ara

kardeşime sgk'dan kağıt gelmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kardeşim bu sene bankada stajyerlik yapmakta. 1993 doğumlu. 18 yaşını geçtiği için herhalde ona sgk'dan bir kağıt geldi ama tam olarak biz ne yapacağız. adliyeye mi gitmeliyiz pek anlayamadık. evine böyle kağıt gelen varmı ?

• Sosyal Güvenlik Kurumuna gidiyorsunuz, danışmadan sizi yönlendiriyorlar.Öğrenci belgesinin üstüne kimin üzerinden sigortalı olacaksa onun tcsini yazdıktan sonra, öğrenci belgesini verip koşar adımlarla uzaklaşıyorsunuz.Tahmini süre 5 dakika..
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

Sosyal Güvenlik Kurumuna gidiyorsunuz, danışmadan sizi yönlendiriyorlar.Öğrenci belgesinin üstüne kimin üzerinden sigortalı olacaksa onun tcsini yazdıktan sonra, öğrenci belgesini verip koşar adımlarla uzaklaşıyorsunuz.Tahmini süre 5 dakika..

hocam çok teşekkür ederim allah razı olsun. bizimde kafamız karışmıştı ne yapacağız diye...
  • Rica ederim hocam dün hallettim bende korktuğum gibi olmadı, gidip öğrenci belgesini veriyorsunuz sadece.
  • quote:

Sosyal Güvenlik Kurumuna gidiyorsunuz, danışmadan sizi yönlendiriyorlar.Öğrenci belgesinin üstüne kimin üzerinden sigortalı olacaksa onun tcsini yazdıktan sonra, öğrenci belgesini verip koşar adımlarla uzaklaşıyorsunuz.Tahmini süre 5 dakika..

Senin bahsettiğin sadece dönemlik sağlık sigortasından yararlanma hakkı için başvuru. Gerçi il il farkedebilir mesela bizim şehirdeki başka bir ilçede başka türlü işlem yapılıyormuş neyse ben yaptığımı anlatayım.
    Gelir testinden bahsediyor galiba arkadaş, kaymakamlığa gidip sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuruyorsunuz, size kallavi bi form veriyorlar, içinde saçma salak soruların yer aldığı. Sorular aylık yıllık giderinizin çetelesi gibi bişey, yani neye ne kadar bütçe ayırıyorsunuz tarzında, ama o kadar komik maddeler var ki, mesela küçük tüpün yaşını ve sayısını istiyorlar, veresiye taksit peşin vs. vs. seçenekleri yanında. Onu bi güzel doldurup aynı yere veriyorsun, kimlik fotokopin ile birlikte. Bugün verdim ben de onu. Not: sadece kardeşin yapsa yeterli, onun başvurusu tüm aileyi kapsıyor, aile bireylerinin tek tek yapmasına gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 22 Şubat 2012; 20:41:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayyuka

quote:

Senin bahsettiğin sadece dönemlik sağlık sigortasından yararlanma hakkı için başvuru. Gerçi il il farkedebilir mesela bizim şehirdeki başka bir ilçede başka türlü işlem yapılıyormuş neyse ben yaptığımı anlatayım.
    Gelir testinden bahsediyor galiba arkadaş, kaymakamlığa gidip sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuruyorsunuz, size kallavi bi form veriyorlar, içinde saçma salak soruların yer aldığı. Sorular aylık yıllık giderinizin çetelesi gibi bişey, yani neye ne kadar bütçe ayırıyorsunuz tarzında, ama o kadar komik maddeler var ki, mesela küçük tüpün yaşını ve sayısını istiyorlar, veresiye taksit peşin vs. vs. seçenekleri yanında. Onu bi güzel doldurup aynı yere veriyorsun, kimlik fotokopin ile birlikte. Bugün verdim ben de onu. Not: sadece kardeşin yapsa yeterli, onun başvurusu tüm aileyi kapsıyor, aile bireylerinin tek tek yapmasına gerek yok.

Danışmada bana söylenenleri yaptım, nedir ne değildir tam olarak bilmiyorum.Tek bildiğim şuanda sigortadan yararlanabilecek olmam.Eskidende böyle miydi?Yoksa niye karıştırdılar bu şekilde ortalığı anlamış değilim...

• Eskiden sadece öğrenci belgesi ile sgk ya gidip 1 dk içinde işlem hallediliyordu, bu olay 1 ocaktan sonra çıktı, 29 şubata kadar başvurmayanlara ise para cezası işlemi uygulanacakmış. Gelir testi ismi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istanbul'da nerede sgk?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

istanbul'da nerede sgk?

beylikdüzü bizimkentteymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: d34thbl0w

quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

istanbul'da nerede sgk?

beylikdüzü bizimkentteymiş

yenibosnaya yakın yok mu yav?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.