Şimdi Ara

Karbonhidrat ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabahları spor sonrasında kolay yakılabilir karbonhidrat alınması gerekiyormuş.Bunun için jelibon önerisi aldım ve şaşırdım.Bilgisi olan var ı?

• üzüm suyu icebilirsin glikojen içerikli bişey içmelisin daha çabuk kana karışıcağı için, birşey bulamıyosan normal suya 1 tane şeker atıp onu içebilirsin amacı kas yıkımını önlemek vucudu katobolik durumdan çıkarmak .
  • Muz, elma yiyebilirsin. Üzüm suyu, elma suyu içebilirsin. Bunlar kana çabuk karışır çünkü kolay sindirilen basit karbonhidratlardır. 15dk içinde kana geçer ve kan şekerini yükseltir enerji ihtiyacını karşılar.
  • Bende diyordum neden kaslarım yavaş gelişiyor :(
  • Antrenman sonrası kas yıkımı olur kortizol hormonu salgılanır buda kas yıkımına sebeb olur bunun için ben antrenman sonrası bal alıyorum, hemen ardından protein tozu.20 dakka sonrada normal yemeğimi yiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Antrenman sonrası kas yıkımı olur kortizol hormonu salgılanır buda kas yıkımına sebeb olur bunun için ben antrenman sonrası bal alıyorum, hemen ardından protein tozu.20 dakka sonrada normal yemeğimi yiyorum.

Bir ara bende bal-süt yiyordum antreman sonrası 2 saat sonrada yemek.Ama ballarda olaylı çıktı arkadaş sırf şeker.Fazla şekerde yağ yapıyor ne yapacağımı şaşırdım.Kolada karbonhidrat var ama şeker çok yüksek.Acaba pepsi light flan içsem zararı olur mu ?
  • Yağ sorunu olan arkadaşlara bir önerim var aklıma gelmişken yazayım.Geceleri limon ve yeşil çay için ve sürekli deli gibi terleyin.Bunuda en iyi koşarak yaparsınız..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir soru daha takıldı aklıma..Sodalarda mineraller var ve içmek gerekiyor.Peki ne zaman ? Spor öncesi-sonrası ya da sıradan kullanılış; yemeklerden sonra ?
  • Ben Body antrenmanından sonra 1 tane Muz tüketiyorum.

Üzüm suyu yerine %100 portakal suyu olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 18 Nisan 2012; 9:05:49 >
  • Jelibonda sığır jelatini var kas kramplarını ve lif yenilenmesini destekliyor. Ama tavsiyem haşlanmış patates, kepekli makarna. Tabi bu antreman sonrası öğün. Antremandan hemen sonra muz, bal, elma ye. Kortizol un düşmanı bunlar direk anabolizan olarak görev yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony John Soprano -- 18 Nisan 2012; 9:16:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Ben Body antrenmanından sonra 1 tane Muz tüketiyorum.

Üzüm suyu yerine %100 portakal suyu olur mu?

Olur hocam olur. nar suyu da olur elma suyu da yeter ki doğal olsun. Üzüm suyu sadece bıraz daha hızlı karışıyor kana.
  • Sağol dostum. Kola için bir fikrin var mı light pepsi falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_Sniper

Sağol dostum. Kola için bir fikrin var mı light pepsi falan?

'kesinlikle kullanma' demem hiçbişey için ama içmemeye özen gösterelim; light kolanın kalorisi düşük olabilir ama yağ yakımını yavaşlatan kas yıkımını destekleyen bir sürü madde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony John Soprano -- 18 Nisan 2012; 9:36:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_Sniper

Sağol dostum. Kola için bir fikrin var mı light pepsi falan?

'kesinlikle kullanma' demem hiçbişey için ama içmemeye özen gösterelim; light kolanın kalorisi düşük olabilir ama yağ yakımını yavaşlatan kas yıkımını destekleyen bir sürü madde var.

Deme yaa :( peki..
  • Antrenman sonrası neler yiyorsunuz arkadaşlar.

Karbonhidrat mı almak gerekiyor yoksa Protein mi ? Neler yenmeli ?
  • senin yediğin o jelibon yada üzüm suyu idman sonraları içindir ,idman sonrası glikojen depoları boşalmış olan vücuda kana hızlı karışabilen basit karbonhidrat vermek iyidir ,fakat idman öncesi kompleks karbonhidrat almalısın ,daha geç kana karışan. ;)
  • spordan 2 saat önce protein dolu yemekler yerim(ton balığı vb.) spordan hemen önce protein tozu içerim. Spordan 30 dk sonra da karbo için pilav ya da makarna yerim meyve suyuyla beraber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Antrenman sonrası kas yıkımı olur kortizol hormonu salgılanır buda kas yıkımına sebeb olur bunun için ben antrenman sonrası bal alıyorum, hemen ardından protein tozu.20 dakka sonrada normal yemeğimi yiyorum.

Protein Toz'u olarak ne kullanıyorsun ?
  • adamlar arastiriyor gelistiriyor siz hala jelibonla kas yapmaya calisiyorsunuz

Karbonhidrat ??
     Karbonhidrat ??
     Karbonhidrat ??

vs.

Karbonhidrat ??

• Yukarda iki farklı yorum gelmiş. Antrenman öncesi @neverzz Kompleks Karbonhidrat demiş, @RussianClassic ise Protein demiş.

İki farklı görüş var, hangisini uygulayacağız. Karbo mu Protein mi ? İkisi beraber mi ? Ve Antrenman sonrası için Karbo mu Protein mi ya da ikisi mi?

Sonrası için şu nasıl olur? Bal ya da Muz veya Elma/Üzüm suyu biraz sonra Protein Toz u 20-25 dk. sonra da Kompleks Karbonhidrat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 18 Nisan 2012; 11:07:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.