Hava yastığından bu yana bulunan en büyük güvenlik buluşu Honda'dan
Gösterildiği dönemlerde hayranlıkla izlenen 'Kara Şimşek Kitt' Honda'da hayat buldu...
Bir zamanlar sadece Hollywood'un fantezisi olan şoförsüz otomobiller artık yollarda boy gösterecek... Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Honda, kendiliğinden yavaşlayan, kendiliğinden hızlanabilen yeni bir modeli gelecek yıldan itibaren piyasaya sürüyor. Bu yeni otomobille kilometrelerce yolu hiç pedala dokunmadan ve direksiyonu çevirmeden kullanabileceksiniz. Her 10 saniyede bir direksiyona hafif bir dokunuş yeterli olacak.
'EN BÜYÜK BULUŞLARDAN'
Honda'nın sözcüsü Graham Avent yaptığı açıklamada, 'Modern Şoför Destek Sistemi (ADAS) şoförün yerini alan bir sistem değil. Arabayı kendi başına bırakıp arka koltukta kestirmezsin. Özellikle uzun yolculuklarda sürücünün daha az yorulmasını ve daha az kaza olmasını sağlar. Hava yastığından bu yana bulunan en büyük güvenlik buluşu' dedi. ADAS şimdilik sadece otobanlarda kullanılan bir sistem ancak Honda yöneticileri en yakın bir zamanda her yerde sistemi kullanılabileceğini öngörüyor. Sistem iki şekilde çalışıyor. Ön tarafında bulunan radar alıcıları öndeki araçların mesafelerine göre hızlanıp yavaşlamayı sağlıyor. Araçta bulunan başka bir kamera ise beyaz şeritleri algılayarak direksiyonun kontrolünü sağlıyor.
Insan yapisi ucagi otomatik pilota baglayan bir sistem dahi yapsalar guvenemem ben hele turkiye gibi bir ulkede.Beyaz yol seritleri silinmis yada olmayan yolda ne olacak.Yurtdisinda buna benzer denemelerinde yapildigini duydum.Henuz hazir degil bu sistemler icin turkiye diye dusunuyorum.
kendı yaptıgın seye nasıl %100 guwenebılırsın kı yane sonucta bunu ınsan yaptı bende guwenemem ama gercekten guzel we kalıtelı bır bulus Turkıye ıcın bır hayal bıle olsa yurtdısında uygulanabılır faydalıda olabılır
quote:
Orjinalden alıntı: Khans
Insan yapisi ucagi otomatik pilota baglayan bir sistem dahi yapsalar guvenemem ben hele turkiye gibi bir ulkede.Beyaz yol seritleri silinmis yada olmayan yolda ne olacak.Yurtdisinda buna benzer denemelerinde yapildigini duydum.Henuz hazir degil bu sistemler icin turkiye diye dusunuyorum.
Katılıyorum.. Honda kullanıcısı da olarak güvensem de, Türkiye 'nin yollarına maalesef güvenmiyorum... Henüz erken burası için.
walla en büyük korkum böle seylerin yaygınlaşması napiyim ben kendi kendine giden arabayı
bak daha yeni kara saplandım iki saat uğraştım küfür ede ede ama işin eğlencesi bu
quote:
Orjinalden alıntı: cosworth
walla en büyük korkum böle seylerin yaygınlaşması napiyim ben kendi kendine giden arabayı
bak daha yeni kara saplandım iki saat uğraştım küfür ede ede ama işin eğlencesi bu
doru diosun valla
Ya ben kendi kendine giden arabayı napim, kendi kendine giden Metro var İett var, hadi İett yi Züttüret, metro daha hızlı , arabayı kendim kullanmadıktan sonra yemişim araba mı alırım....
Hem bu hikaye adaptive cruise controlün biraz daha ileri versiyonu işte abartmışlar yok şöförsüz araba peh...
böyle bir teknolojini gelişmesi, piyasaya çıkması 20 yılı bulur. bunun hayata geçebilmesi için tüm araçlarda benzer bir sistemin olması ve yolların belli bir kalite standartını tutturması gerekir. sen ideal takip mesafesinde giderken bizim yollarımızda mutlaka araya biri girer, mutlaka birileri makas atar. diyelim 70 metre takip mesafesinde gidiyor bu araç ve 15 metre önüne birden başka bir araç girdi(ki istanbulda kesin girer) aniden yavaşlayıp gene 70 metre mesafemi açacak? ayrıca bir sürü yerde yol çalışması olmuş, yolun yönü değişmiş ama çizgiler değişmemiş. çizgileri takip edersen bariyerlere çarparsın.
Ben kendim kullanmıcaksam o arabaya binmem hem aragaz verip cuf cuf sesini nası duycan bu makinede yahu yada bi alternatif:otobüse binerim
yolda beyaz şeridi takip edecekmiş peah ?? türkiyede ??
hele öteki sistem daha sakıncalı öndeki araca mesafene göre seni yawaşlatcak.. düşün bi tırı sollamak için sokuluyosun.. tam devrini ayarlıyosun çıkmak için karşıyı kolluyosun araba yawaşlamaya başlıyo... gerçi adamlar bunlar için önlemini alırlar... ama ne biliim benim gibi yolcu koltuğunda oturup babası kullansa bile rahat edemeyen ve kontolun kendisinde olmasını isteyen biri için uzak şeyler bunlar
cruise control icad olduğunda da benzer tepkiler almıştı belkide...
biraz daha geliştirildiğinde belki bu teknoloji karayollarındaki eski "yürüyen" arabalar için değilde yeni nesil "uçan" arabaların gelişmesine katkı sağlayacaktır.
Adaptive Cruise Control dediğinizin hepsini yapıyor bu yeni bi teknoloji değil ki, karşıdakinin hızını takip ediyor ona göre yavaşlıyor filan da gereksiz birşey, yani uzun yol için gerekli, ayarla 90 a uzat ayaklarını konsola gel keyfim gel
Ya zaten otobanda araba kullanmak çok mu zor da böyle sistemler yapıyorlar? Önemli olan dar yerlerde, kör noktalarda teknoljiyi kullanmak. Değişik kızılötesi sensörler filan yapsalar buna göre.
Bir de Türkiye'ye navigasyon gelse şöyle bir şey çıkabilir;
Arabanın max. hızı gittiği yola göre ayarlanabilir. Örneğin araba Vatan Caddesine çıktığında hop uydudan bir sinyal gelir, arabanın max. hızı 70 olur. TEM'e çıkar 130 olur. Bence böyle şeyler daha mantılı. Yoksa düz otobanda, şeritli yolda ninem de düz tutar arabayı..
Iyy... Honda tamam helalsın da...
Ben otomatik kullanmak istemiom...Adamlar arabamı elimden alcaklar... Kullanma daa ii. Git otobüse bin!
Hondacılar sıkı durun. Özellikle Civic hastaları. Yeni civic'in reklam filmi aşağıdaki linkte. Muhteşem bir reklam. Bakalım aynı fikirde misiniz?
ne kadar güwenli olursa olsun diğer arkadaşların dediği gibi burası TÜRKİYE allah göstermesin arkadan birisi wurduğunda da arabayı toplayabiliyormudurr acabaa
bunun bizim gitt le bi alakası var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme