Şimdi Ara

Kararsızlıkta zirve.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ,

    Eminim bıkmışsınızdır benzer sorulardan ama ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.Yaptığım araştırmalardan sonra aşağıdaki makinelere yakınlık duyuyorum.

    Açıkçası öyle çok fazla lens değiştimek istemiyorum bu yüzden takgez şeklinde bir makinaya sahip olmak istiyorum.Her tür çekim yapmayı planlıyorum tatil doğa manzara eş dost akraba resimleri belki ileride kendimi geliştirirsem düğün çekimleri olabilir.Hali hazırda ek iş olarak düğün videolarını işliyor ve albümler yapıyorum.Bisiklet ile gezmeye gidiyorum gittiğim yerlerde resimler çekiyorum bu yüzden bu seçenekte var ek olarak.Sony A 58 e aşırı bir yakınlık duyuyorum ama bütçe olarakta bayağı zorlanacağım.Nikonun 18-105 tak gez lensi işimi görürmü onuda bilmiyorum.Diyorum aynanız alayım onunda yanına tak gez lens alsam oda fiyat olarak ciddi zorluycak nasıl olucak bu iş?

    http://fotografium.com/urun/nikon-d5200-18-105-vr-dslr-fotograf-makinesi 1999 TL

    http://fotografium.com/urun/sony-a58k-18-55mm-f35-56-kit-dslr-fotograf-makinesi 1499 TL Yanına tak gez lens alınmalı 18-250 sigma nı fiyatı 949 TL yapar 2450 TL

    http://fotografium.com/urun/nikon-d3200-18-105-vr-profesyonel-dslr-fotograf-makinesi-kit 1639 TL

    http://fotografium.com/urun/canon-700d-18-55mm-is-stm-dslr-kit-fotograf-makinesi.1949 TL

    http://fotografium.com/urun/sony-alpha-a6000-16-50mm-aynasiz-dijital-fotograf-makinesi 1799 TL







  • Aslında kendi sorduğunuz soruya kendiniz cevap vermişsiniz.

    Madem tak-gez bir lens istiyorsunuz almanız gereken aralık 18-135 veya 18-105 bir lens. (Canon/Nikon veya eş değer başka bir marka - aynasız vs) Body olarak ise lensle beraber alırken bütçenize göre bir seçim yapın. Bazı noktalar sadece ayrıntıdan ibaret oluyor. Bu ayrıntılar eşittir bütçe demek. Ancak hiç bir ayrıntı asıl istediğiniz olan tak gez durumuna aslen etki edecek bir unsur değil.

    Arkadaşlar çıkar aynasız hafif, dslr ağır falan derler. 200 gr ağırlık size sıkıntı çıkartacak ise zaten elinize makine alıp fotoğraf çekiyorum diye dolaşmayın. Hobi demek, gelecek zorlukları peşinen kabullenmek demektir.
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Gün boyu dslr ve birkaç lensle dolaşmak zor gelmiyor mu size de?Ben de dslr kullanıyorum;telefoto lens+prime lens+18-55+body dolaşmak yoruyor beni.Hobi demek hamallık yapmak demek değil.Artı sokak fotoğrafı çekerken dslr daha çok dikkat çektiği için daha da zorlaştırıyor hobiyi.Hadi tak-gez biraz daha rahat olur ama aynasızlar çok daha rahat olacaktır buna eminim.
  • Tjedrea kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf çekmek demek aslında turistler gibi fotoğraf çekmeyi kastediyorsanız haklısınız. 18-105 veya 135 her neyse veya kompakt fotoğraf makinesi veya bir aynasız belirli seviyede alır çekersiniz. Buna diyeceğim yok. Ancak çıkayım sokağa hazırladığım bir sahneyi çekeyim veya kafamda çekmek istediğim bazı fotoğraflar var derseniz ona göre ekipman temin edersiniz.

    Bu konuda pek şikayet eden makro çeken adam görmedim. Veya çadır kurup kanyonda şimşek fotoğrafı çekmek için bir hafta yatıp kalkan adam gördüm tanıdım. Ama nedense DSLR alıp ben sokak fotoğrafçısı olacağım diyen ve sonradan şikayet eden çok gördüm.

    Lunaparka uzun pozlama için gideyim ama orada portre de çekeyim, olmadı şunu da çekeyim olmadı bunu da çekeyim diyorsan daha fotoğrafçılığı adamın oturmamıştır. Bir tanıdığım var bu işi sırf manzara çekmek için yapıyor. Yolda ödül kazanacağı bir fotoğraf görse durup çekmez.

    Gider dağa taşa, mangal yapar tek lens ile akşama kadar manzara çeker. diyorum birde portre dene, bir gün de ona göre çıkar çekerim diyor. Önce ne yapacağına karar vermelisin. Turist gibi fotoğraf çekeyim diyorsan amenna dediğinde haklısın. Ama ben şu konuda yoğunlaşacağım dersen orada biraz dur.

    Ben de hobi amaçlı çekeceğim zaman her gördüğüm şey için deklanşöre basmıyorum. Kaldı ki fotoğraf çekmek için çıkıyoruz bazen şehir içine arkadaş ile beraber çıktığımız zaman ona göre ekipman gezdiriyoruz. Örneğin daha önceden nerede ne çekeceğimize karar veriyoruz ve onu çekiyoruz.

    Dediğinde haklısın, ekipmanları sırtlayıp koca gün gezerek hamallık yapmanın alemi yok. Ama bir laf vardır, akılsız başın cezasını ayaklar çeker.




  • X Files kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi fotoğraf çekme olayına da sanatsal yaklaşmamız gerekiyor bence en başta.Yani keyifler,zevkler,ilgiler değişebilir kişiden kişiye göre.Çünkü yeri geliyor vapurla giderken uçuşan martıları çekmek istiyorum,yeri geliyor vapurda uzaklara dalmış bir amcayı çekesim geliyor.Vapurdan inince de manzara fotoğrafı çekmek istiyorum yeri gelince.Hepsi estetik zevklerime uyan şeyler sonuçta.

    Nerede ne çekeceğime karar veremiyorum fotoğrafı oluşturacak kompozisyonu görmeden,hayatın sürekli akıp giderken nasıl karar verebilirim ki?Arkadaşınız gibi sadece manzara çekip de sokakta yakaladığım portrelik fotoğrafı kaçırmak istemem yani estetik zevkime hitap ediyorsa.Bu da zaten büyükçe bir makineyi yanında birçok lens taşıyarak dolaştırmaya yol açıyor,18-135 lens alsam bu sefer de kaliteden ödün vermek zorunda kalabilirim.Yani ekipmanı amaca göre taşımak çok mantıklı bir durum ama fotoğraf çekmeye çıktığınızda karşınıza farklı fırsatlar,durumlar çıkabiliyor.

    Yani profesyonel olarak yapmıyorum bu işi,hobinin de başlangıç seviyesinde olan biri olarak düşüncelerim bunlar.Herhangi bir alana yönelmedim;lunaparkta uzun pozlama da yapmayı severim portre çekmeyi de.Belki balerinde çığlık atan bir çocuğu da çekmek hoşuma gider onu da çekerim.Duruma bağlı yani her şey,en iyi sonuç için de tüm lenslerimi yanıma alırım.Ha ama mirror lensim olsa örneğin onu yanıma almam,800 mm ne işime yarayacak diye düşünürüm lunaparkta




  • Tjedrea kullanıcısına yanıt
    Ara Güler kendisini fotoğraf Sanatçısı olarak görmüyor ama seminer, söylem veya bazı tv programlarında dile getirdiği iki önemli nokta var.

    1. Diyor ki bir yerde bomba patladığında ben gider onu çekmek isterim. ( Yani demek istiyor ki, bir yerde bir olay varsa birileri oradan kaça ama ben giderim çekmek isterim ) Dünya'da gitmek için korkulan bir çok liderin fotoğraflarını çektiğini söylüyor. Hatta yanılmıyorsam Hindistan'a gidiyor. Orada lider ile görüşüp (adını da veriyor da gecenin bu saatinde akılıma gelmedi) fotoğraflarını Türkiye'ye ulaştıramadan ihtilal olduğunu ve adam ile röportaj yapan son kişi bendim çünkü ben akşam röportaj yaptım sabaha ihtilal oldu diye anlatıyor.

    Bir başka zorlukla ilgili anısında otel odasını nasıl karanlık odaya çevirdiğini, banyo ettiği filmleri hava alanında birisini bulup Türkiye'ye göndermek için 2 - 3 saat araçla yol gittiğinden bahsediyor.

    2 - Sanatsal açıdan şunu ekliyor. Biz genelde gördüğümüz bir kareyi fotoğraflamak isteriz. Ancak Güler diyor ki, kafanızda önceden bir kare oluşturun. Ben şunu çekmek istiyorum. Ve gidin o kareyi çekin diyor.

    Lunapark'a ilk gidişimi hatırlıyorum. Daha hiç doğru düzgün uzun pozlama yapmamıştım. Bir iki sefer bat-çıkların olduğu yerde köprü üzeri sayılabilecek yerden gece geçen araçları çekmiştim. Dönme dolap çekmeye karar verdim. İlk makine ile beraber aldığım 18-200 kit lens, makine, tripod vs vardı. O kadar acemiydim ki daha tripod un kılıfını çıkartıp çantanın içine koymak bile aklıma çok zor geldi.

    Şöyle bir dönme dolabın etrafında 4 - 5 tur attım. Nereden çeksem nasıl çeksem diye çevreye baktım. Uygun bir kaç yerden denedim. Bir iki de ona benzer dönen araçları çektim. Bu fotoğrafları etraftaki bu iş ile uğraşan arkadaşlara gösterdiğimde bana çoğu kişi yeni olduğuma inanamamıştı.

    Hiç portre çekmek için vakit harcamadım. Tüm konsantrasyonumu dönen ışıklı eğlence araçlarına vermiştim. Bir gün portre çekmek istediğimde çarşı - pazar gibi insanların daha çok olduğu yere giderim. Çünkü Lunaparkta genelde eğlenen ve mutlu insanlar görürsün. Genelde ifadeler tek olur yüzde. Oysa insanların daha genel olarak bulunduğu alanlarda yüzlerde o kadar farklı duygu olur ve bunlardan bazılarını yakalarsan güzel sonuçlar çıkabilir ortaya.

    Yani demek istediğim daha nokta atışı yapmak daha iyi olur. Her gördüğünü çekmeye çalışırsan çektiğin fotoğraflardan 100 tane de belki bir tane güzel fotoğrafın olur. Ancak bir şey çekmeye çalışırsan belki 10 tane de 2 - 3 tane güzel fotoğrafın olur.




  • X Files kullanıcısına yanıt
    Hocam ne demek istediğinizi anladım ben,siz de benim demek istediğim şeyi anladınız benceKısaca özetlemek gerekirse,ben yine bana estetik gelen herhangi bir şey olursa diye 3 lensimi de yanıma alacağım.Aklımda belirli bir kurguyla gitsem bile.Sizse sadece aklınızdaki kurguyu çekeceksiniz.Yöntemimiz burada fark ediyor,ben ileride yine aynısını yapacağıma eminim fotoğraf konusunda kendimi geliştirsem bile.Çünkü çok farklı şeylerden etkilenebiliyorum herhangi bir sanat dalında.

    Konuyu bağlarsak da bu yüzden aynasız makinelerin daha rahat olacağını düşünüyorum,sizin için problem değil anladığım kadarıyla çünkü aklınıza belirli bir fotoğrafı koyarak onu çekmek için çıkıyorsunuz.İyi günler




  • Tjedrea kullanıcısına yanıt
    Merhaba o zaman konunun başlığı yanlış olmuyor mu siz zaten aynasız üzerine karar vermişsiniz anladığım kadarıyla küçücük gövdeye 50-200 bir tele takdığınızda o uyumsuzluğu hissettiğinizde ya da vizörden bakarken yakalayacağınız hazzı lcd ekranda alamadığınızda hayıflanmayacaksanız tabiki aynasız alabilirsiniz ancak ileride belki düğün fotoğrafı çekerim diyorsanız gerçek bir gövdede bir 70-200 ya da 135 mm deneyimini yaşamaktan mahrum kalacaksınız ez cümle benim önerim manzara için crop gövde için örneğin Canon 10-18 (800 TL civarı) portre için Canon 50mm 1.8(250 tl) tele ve genel maksatlı çekim için tamron 70-300 vc usd (1200 tl) illa bir tak gez ve biraz da makro çekerim için sigma 18-250 os(1000 tl civarı) yok ben makro için ayrı isterim derseniz sigma 105 2.8 os makro(çok iyi portre de çeker 1500 tl) gövde olarak da Canon 600d ya da 650 d tercih edebilirsiniz bunların hepsini bir arada almaktansa ihtiyaç ve imkan buldukça da alabilirsiniz selamlar...
    Düzeltme:konu sahibi siz değilmişsiniz başta yazdıklarımı geri alıyorum kararınızı saygıyla karşılıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 28 Mayıs 2015; 20:57:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    Konuyu ben açmadım hocam
  • Tjedrea kullanıcısına yanıt
    Siz yazmadan fark edip düzeltme yaptım hocam tavsiye konu sahibine gitsin ama aynasız konusunda görüşüm baki kusura bakmayın selamlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam estağfurullah ne kusuru.Sadece şeyi söyleyeyim ama,tele objektifte ben de sizin gibi olacağını düşünüyorum ve ayrıca birçok vizörlü aynasız makineler var hatta Sony tarafında ff aynasızlar bile varÇok geliştiler bence.Ama görüşünüze de saygı duyarım elbette
  • Tjedrea kullanıcısına yanıt
    O vizörler sanal hocam aynı tadı vermez sen elindekinin kıymetini bil oradan yürü mutlu ol selamlar 😊

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    Tabi orası öyle
  • Tüm yazılanları okuduktan sonra konu aynasızmı yoksa dsrl mi tartışmasına doğru gitmiş gibi.Aslında böyle olması çok güzel buradaki yorumlar daha ziyada aynasız ile benim işimin zoom lens olayına girdiğimde olmayacağı yönünde.Peki SONY A58 hakkında görüşleriniz nedir Nikon 5200 ve Canon 700 d yerine onu daha yakın hissediyorum kendimi.Özellik olarak sanki çok daha iyi gibi.Değerli yorumlarınızla katkıda bulunursanız sevinirim.
  • tosun79 kullanıcısına yanıt
    Konu aynasız veya DSLR daha iyi mi değil mi konusu değil aslında.

    İlk olarak sizin fotoğraf çekmek için düşündüğünüz şey nedir. Yani istediğiniz nedir? Örneğin ben dolmuşçuluk yapacağım diyen birisi kamyon alması kadar mantıksız bir yaklaşım olmaz. Elbette birisi çıkar da kamyon kasasında da insan taşınmız mı diyebilir. elbette taşınabilir de kamyon aslında yük taşımak için yapılmıştır.

    İşte buna benzer sizde kendinize en yakın gördüğünüz tarafta seçim yapmanız gerekiyor.

    Salt sadece tak gez ise ister dslr ister aynasız, ister dslr like tak gez veya geniş açılı bir lens ( 18-135 - 200 vb gibi ) ki kuş veya yabani hayvan merakınız yoksa tele lenslere pek gerek kalmaz 200 mm den sonra alın kullanın. Ama ben gördüğümü çekerim mantığında değil, gerektiğinde sahne oluşturur, özellikle şu veya bu konuya merakım var, ben daha fazla zaman ve bütçe de ayırabilirim diyorsanız bence DSLR almanız gerekiyor. Yani tercihiniz aynasız olmamalı. Diğer türlü zaten otomatik veya manuel harici belirli modları kullanacaksanız önemi yok. İster aynasız ister dslr alın.

    Aynasız makinelerinde zoom lensleri var. Hatta aynasızdan ziyade eğer derinlemesine fotoğraf olayına girmeyecekseniz gidin kaliteli kompakt bir makine alın daha iyi.




  • İçinize hangisi siniyorsa alın. Hepsi güzel ürünler. Fotoğraf kalitesi konusunda en küçük farklar bile önemli derseniz Nikon seçin ama öyle biri değil gibi duruyorsunuz. Bu yüzden sizin için önemli olan kullanışlılık özelliklerine göre karar vermeniz doğru olur.

    Ben aynasızlardan çekim zevki almıyorum pek açıkçası. Yani aynasız makinem yok fakat arkadaşlar sayesinde kullanma şansım oluyor. Tabi çekim zevki ile hafifliği bağdaştıranlar da olabilir ama her ne kadar gün boyu taşıyınca 200gr fark belirgin olsa da arada kilolarca fark yok sonuçta. Bu yüzden Dslr bence uygun. Zaten giriş seviyesi makineler 500gr civarında. Sokak fotoğrafçılığı yaparım derseniz aynasızlar daha az dikkat çekebilir tabi fakat sokak fotoğrafçılığında mesele çok hızlı olup fotoğrafı çekip devam etmektir. Bu yüzden makine ne kadar küçük olursa olsun bir insanın yüzüne doğrultup göstere göstere çekerseniz aralarında fark kalmıyor.

    Bisikletle gideceğiniz zaman için de makine-lens gözleri olan, çapraz giyilen küçük sırt çantaları var. Kullanımı çok rahat ve şık. Böylece aradaki 200-300gr farkı hissetmezsiniz.

    İçinize sineni seçin dedim ama eğer yine de fikir isterseniz bu fiyatlara bakarak d5200 alırdım ben olsam. Neden derseniz bu cihazlar içinde d3200 ile beraber en iyi fotoğraf kalitesine sahip cihaz, videoda da oldukça gelişmiş bir makine, fotoğrafçılık adına birçok özelliği var ve yanında gelen 18-105 sizin için uygun gibi.

    Eğer hdr, dönebilir ekran, basamaklama ve menülerdeki bazı gelişmiş özellikler (active D-Lighting ayarı, iso aralıklarını daha spesifik seçebilme (mesela iso 2500 şekllinde ara değerleri d3200 ile seçemezsiniz direk 1600'den 3200'e atlar) vb. özellikleri kullanmam derseniz d3200 de tamamen aynı cihaz diyebiliriz ve tabii ki daha ucuz. Yine de bütçeniz uygunsa ve fotoğraçılığı uzun seneler götürürüm derseniz 5200'ün ekstra özelliklerini arayabilirsiniz ileride.

    700D niye değil? Çünkü daha pahalı ve buna rağmen daha az özellik ve en önemlisi daha az fotoğraf kalitesi sunuyor.

    A58'i ise bilmiyorum. Yani fotoğraf kalitesini falan incelemelerden görebiliyoruz ve bu konuda Canon ile Nikon'lar arasında yani oldukça iyi. Özelliklerine bakınca ise %100 alanı kapsayan elektronik vizör, 8fps çekim, görüntü sabitleyici, daha iyi pil ömrü, iyi video kalitesi gibi oldukça güzel özellikleri var. Bu yüzden oldukça avantajlı bir makine olarak gözüküyor. Tabi bu özellikleri ne kadar iyi kullanabiliyor bunu da incelemelerden ve kullanıcı yorumlarından araştırmak lazım. Eğer sadece gövde olarak daha uygun bir fiyata bulursanız istediğiniz zoom lens ile beraber güzel fiyata çok iyi bir makineniz olur. Hem de size yakın gelen makineyi almış olursunuz.

    EDİT: N11'de A58 1450 lira. Yanına sd kart, çanta gibi ihtiyaçlar ekleyerek 1500'e tamamlarsanız 111tl değerinde kupon kullanıp (kupon bende var size veririm) 1390'a getirebilirsiniz. Hatta maximum kartınız varsa 111tl de puan gelir ve 1280 liraya yanında aksesuarları ile beraber almış olursunuz, yukarıdaki fotografium fiyatından 200 lira daha ucuza gelmiş olur. Yalnız 111tllik kuponun son kullanma tarihi 3 haziran. Bu yüzden elinizi çabuk tutmanız lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 2 Haziran 2015; 17:44:11 >




  • Bence Sony veya Canon arasında seçimini yap. Çünkü 1500 liralık makine için bütçemi zorlayacağım diyorsan büyük ihtimalle Nikon lenslerine para yetiştiremeyecek veya Tamron,Sigma gibi farklı lens üreticilerin lenslerini alamayacaksın. O yüzden Canon 600D,700D veya Sony A58 senin işini fazlasıyla görecektir. Canon 650d sakın alma tamamen sorunlu bir makine ve bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde satışı bile yasaklanmış ama Türkiye 3. dünya ülkesi olduğundan dolayı bize hala bu tür fabrika çıkışlı sorunlu cihazlara kakalıyorlar.
  • Verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler.Sony a58k yı biraz önce 18-55 ,50mm ve 55-200 set şeklinde sipariş verdim.Umarım beklentilerimi karşılar.
  • tosun79 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güzel bir set olmuş. N11 hakkında yazdığımı görmüş müydünüz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 3 Haziran 2015; 15:05:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Evet yazdığınız gördüm karşılatırma yaptım aynı seti topladığımda benzer fiyat ile karşılaştım burada puanla uğraşmama da gerek kalmadı Bilgi için tşk.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.