Şimdi Ara

Kararsiz Kaldim..Dell xps 15 vs Macbook pro 15

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar amerikadayim ve gelirken laptobumu getirmedim. Telefonda bozulunca sap gibi kaldim . Bugun tum teknolji magazalarini gezdim vs kafama yatan iki model buldum

http://store.apple.com/us/product/FE294LL/A/refurbished-154-inch-macbook-pro-23ghz-quad-core-intel-i7-with-retina-display

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Dell-XPS-15-15-8947sLV-Signature-Edition-Laptop/productID.288730000

Kullanim amacim kesinlikle oyun falan degil. Insaat muh. Autocad sap2000 idecad tarzinda programlarla ara sira muhatap olacagim. Onun disinda siradan isler.

Acikcasi gonlumde mac var daha dogrusu cok ovuliyor stabilete olarak ama onda da bahsettigim programlardan sadece autocad destekliyor digerleri malesef yok. Siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkun -- 26 Kasım 2014; 7:00:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dell xps, mac bahsettiğiniz progrmalar için uygun değil, sürekli windows-osx arası geçiş yapmanız gerekecek. boşuna eziyet çekmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 26 Kasım 2014; 11:26:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

dell xps, mac bahsettiğiniz progrmalar için uygun değil, sürekli windows-osx arası geçiş yapmanız gerekecek. boşuna eziyet çekmeyin

Neden hocam ?
    Autocad mac'de fena Çalışır. Zaten dell'ler çok kısa sürede sıkıntı çıkarmaya Başlıyor.

• tabiki macbook pro retina lafı bileolmaz
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Neden hocam windowstan mac e geçişler zor mu ki ? Ayrica 16 gb 512 gb ssd windows + mac icin sikinti yaratır mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

quote:

dell xps, mac bahsettiğiniz progrmalar için uygun değil, sürekli windows-osx arası geçiş yapmanız gerekecek. boşuna eziyet çekmeyin

Neden hocam ?
    Autocad mac'de fena Çalışır. Zaten dell'ler çok kısa sürede sıkıntı çıkarmaya Başlıyor.

Bence de mac al kafan rahat etsin. Linkini attigin cihaz gayet guzel.

Bu arada Dell ABD'de gayet iyidir hocam, servisi filan efsane. Onu da alirsan pisman olmazsin.

• quote:

quote:

Neden hocam ?

Çevremde çok güzelliğine aldanıp mac alan mimar/içmimar insan oldu, hiçbirisi autocad'in mac versiyonunda memnun kalmadı.

Eninde sonunda o mac'ler satılıyor. Kullandığınız bütün programlar aynı platformda olmadığı zaman kullanmak gerçekten eziyet oluyor.

Bir de bu uygulamaların hepsi de işletim sisteminden çok donanıma bakan programlar, dell xps'in donanımı mac'i 3e 4e katlıyor.

Apple aldığınızda hem daha düşük donanım, üstüne bir de iki işletim sistemini aynı bilgisyarda kullanma zorunlululuğu, ve bu sebepten ötürü iki işletim sistemine de tam olarak hakkını vererek kullanamama durumu oluyor. O yüzden dertsiz başınıza dert almanızın bir lüzumu yok.

Kısacası bahsedilen kullanım senaryosunda apple aldığınızda kayıplarınız kazançlarınızı misliyle aşıyor. Ayrıca stabilite konusunda windows8.1 'de hiç yabana atılacak bir işletim sistemi değil, benim evimdeki masaüstü bilgisayarımda windows8 çıktığından beri (ve sonrasında 8.1'e upgrade edildiğinden beri) format atmadan, hiç mzen göstermeden kullandım, hala en ufak bir problem yaşamadım. Windows ile ilgili olarak bana kalırsa en önemli nokta kesinlikle norton, mcafee, vs.. gibi sistemi anlamsızca kasan bir antivirüs kullanmamak. Windows8 zaten içerisinde bir antivirüs ile geliyor ve fazlasıyla yetiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Neden hocam ?

Çevremde çok güzelliğine aldanıp mac alan mimar/içmimar insan oldu, hiçbirisi autocad'in mac versiyonunda memnun kalmadı.

Eninde sonunda o mac'ler satılıyor. Kullandığınız bütün programlar aynı platformda olmadığı zaman kullanmak gerçekten eziyet oluyor.

Bir de bu uygulamaların hepsi de işletim sisteminden çok donanıma bakan programlar, dell xps'in donanımı mac'i 3e 4e katlıyor.

Apple aldığınızda hem daha düşük donanım, üstüne bir de iki işletim sistemini aynı bilgisyarda kullanma zorunlululuğu, ve bu sebepten ötürü iki işletim sistemine de tam olarak hakkını vererek kullanamama durumu oluyor. O yüzden dertsiz başınıza dert almanızın bir lüzumu yok.

Kısacası bahsedilen kullanım senaryosunda apple aldığınızda kayıplarınız kazançlarınızı misliyle aşıyor. Ayrıca stabilite konusunda windows8.1 'de hiç yabana atılacak bir işletim sistemi değil, benim evimdeki masaüstü bilgisayarımda windows8 çıktığından beri (ve sonrasında 8.1'e upgrade edildiğinden beri) format atmadan, hiç mzen göstermeden kullandım, hala en ufak bir problem yaşamadım. Windows ile ilgili olarak bana kalırsa en önemli nokta kesinlikle norton, mcafee, vs.. gibi sistemi anlamsızca kasan bir antivirüs kullanmamak. Windows8 zaten içerisinde bir antivirüs ile geliyor ve fazlasıyla yetiyor.

Ben CAD kullanmıyorum, ama arkadaşlar 3ds kullandığı için pc'de kullanmak zorundalar yazılımsal olarak 3ds'in mac'e yazılması imkansız. Kendilerinden birçok kere ah şu program mac'de olsa diye takındıklarını duydum. Zaten solid kullanan arkadaşlar hep Mac'ci.

Ben shop kullanıyorum. Illistratör olsun photo olsun profesyonelim. Gtx880'li, 32gb ramli pc'de çalışan shop ile gt750m'li 16gb ramli macbook pro'da çalışan shop'un Arasında 2 kat performans farkı oluyor. Mac çok daha stabil ve oturaklı Çalışıyor, ram kullanımı 3'de 1'e iniyor mac'de. PC bazen delirtmeye Başlıyor hele ki illistratör kullanırken. O program resmen ram canavarı. 64gb ram olsa 60gb'ını yiyebilen bir program, açtığınız dosyalar çok büyük ve hepsini ram'e almak istiyor. Mac'de ise şu ana kadar gördüğüm en çok kapladığı yer 10gb. Aynı dosyayı pc'de açtığımda scrool yaparken sanki harita uygulamasındaymışımda kaydırıp yüklenmesini bekliyormuşum gibi oluyor. Ama mac'de aşırı büyük alanı çekmediğiniz sürece asla böyle birşey olmuyor.
    Belki bunu ssd'ye bağlayabilirsiniz ama hayır, ssd'siz imac'lerdede aynı performansta kullanıyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neden hocam ?

Ben CAD kullanmıyorum, ama arkadaşlar 3ds kullandığı için pc'de kullanmak zorundalar yazılımsal olarak 3ds'in mac'e yazılması imkansız. Kendilerinden birçok kere ah şu program mac'de olsa diye takındıklarını duydum. Zaten solid kullanan arkadaşlar hep Mac'ci.

Ben shop kullanıyorum. Illistratör olsun photo olsun profesyonelim. Gtx880'li, 32gb ramli pc'de çalışan shop ile gt750m'li 16gb ramli macbook pro'da çalışan shop'un Arasında 2 kat performans farkı oluyor. Mac çok daha stabil ve oturaklı Çalışıyor, ram kullanımı 3'de 1'e iniyor mac'de. PC bazen delirtmeye Başlıyor hele ki illistratör kullanırken. O program resmen ram canavarı. 64gb ram olsa 60gb'ını yiyebilen bir program, açtığınız dosyalar çok büyük ve hepsini ram'e almak istiyor. Mac'de ise şu ana kadar gördüğüm en çok kapladığı yer 10gb. Aynı dosyayı pc'de açtığımda scrool yaparken sanki harita uygulamasındaymışımda kaydırıp yüklenmesini bekliyormuşum gibi oluyor. Ama mac'de aşırı büyük alanı çekmediğiniz sürece asla böyle birşey olmuyor.
    Belki bunu ssd'ye bağlayabilirsiniz ama hayır, ssd'siz imac'lerdede aynı performansta kullanıyorsunuz

Açıkçası elimde ssd li bir macbook (8gb ram) ve ssd'siz mac mini(16gb ram) var. işlemcileri ve diğer kısımları birebir aynı.

SSD'siz mac mini'nin açılış hızı ve uygulamalardaki performansı yerlerde sürünüyor.

Aynı zamanda ssd'li bir windows8 makinem var, bilgisayar o kadar hızlı açılıyorki sistemi uykuya almama bile gerek yok.

Yani ssd olması sistemde gerçekten çok fazla fark yaratıyor.

Osx'in ram kullanımı windows'a göre daha iyi bu gerçek (sağolsun unix altyapısı), ama yeterince raminiz olduğu sürece işletim sisteminin rami nasıl kullandığı da aslında ikinci planda kalıyor.

Adobe ürünlerinin de eskiden beri önceliği mac sistemlere verdiği bir gerçek, o yüzden windows-osx karşılaştırmasında adobe ürünlerine bakarak akrar verek bence çok objektif olmuyor.

Ben kendim ios ve java programcısıyım, benim 1. tercihim apple ürünleri yönünde oluyor ama windows'ta osx'te kullanım amacına göre avantajlara ve dezavantajlara sahip.

• Öncelikle verdiğiniz bilgiler icin tesekkur ederim. Bugün dell ile konuştum malesef türkiyede servisi geçerli değilmiş mecburen apple alacagim. Sormak istediğim şey 256 gb ssd ile 512 gb ssd arasında da bir hız farkı olur mu? Yani ssd boyutu arttıkça hızda artar mi ?

• elkun kullanıcısına yanıt
    hayır olmaz, ama bu blgisyarların disk alanları sonradan değiştirilemiyor, o yüzden alabildiğiniz maksimum disk boyutunda almanız hem kullanırken hem de satarken avantajınıza olacaktır.
  • elkun kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle razer blade

• quote:

Orijinalden alıntı: elkun

Arkadaslar amerikadayim ve gelirken laptobumu getirmedim. Telefonda bozulunca sap gibi kaldim . Bugun tum teknolji magazalarini gezdim vs kafama yatan iki model buldum

http://store.apple.com/us/product/FE294LL/A/refurbished-154-inch-macbook-pro-23ghz-quad-core-intel-i7-with-retina-display

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Dell-XPS-15-15-8947sLV-Signature-Edition-Laptop/productID.288730000

Kullanim amacim kesinlikle oyun falan degil. Insaat muh. Autocad sap2000 idecad tarzinda programlarla ara sira muhatap olacagim. Onun disinda siradan isler.

Acikcasi gonlumde mac var daha dogrusu cok ovuliyor stabilete olarak ama onda da bahsettigim programlardan sadece autocad destekliyor digerleri malesef yok. Siz ne dersiniz?

Dell XPS 15 serilerinde yerinde destek servisi bulunmaktadır ultrabook olduğu için SSd disk ile destekleniyor cihazın maks açılma süresi 5.1 sn ve cidden hızlı mac sadece sisim üzerinde para kazanıyor tavsiyem xps

• Kesinlikle mac taraftarıyım ama
  • Kesinlike mac taraftarıyım ama @dreampowder dinlemenizi öneririm. Uygulama ve mac konusunda daha bilgilidir kendisi pişman olmazsınız. Ama illa macbook derseniz ben size macbook ve paralells desktop ile istediğiniz zaman windows seçeneğinizi önerebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.